Skocz do zawartości

SPAM == dochodowy biznes ;)

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

Czytaliście :rolleyes:?

Poznajcie Daniela Balsama – człowieka, który zarobił milion dolarów dzięki niechcianym e-mailom. Nie, nie wysyła ich. Żyje z odszkodowań, które płacą mu spamerzy

https://www.rp.pl/artykul/123162,587002.html

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

ciężko by było przenieść ten model biznesowy na nasz teren ze względu na tempo działania naszego wymiaru sprawiedliwości.

Nie ma nic złego w prowadzeniu krucjaty antyspamerskiej. Ale Dan nadużywa prawa, kierując sprawy przed sąd ds. małych roszczeń. Ludzie po prostu układają się z nim, bo chcą uniknąć wrzawy.

u nas byłyby zwolnienia lekarskie, orzeczenia o niepoczytalności, nagłe wypadki rodzinne, "rozwiązanie" podmiotu odpowiedzialnego itd.

Juz kiedys o nim slyszalem :rolleyes:

U nas cos takiego by nie wypalilo, bo wiekszosc spamu idzie z innych krajow, wiec sad by nas odeslal. Natomiast zauwazam, ze co raz wiecej polskich firm postepuje lekkomyslnie i wysyla tzw. zapytania o oferty handlowe i w koncu tez sie natna.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Dobre...To się nazywa biznes...Utrzymuje się z odszkodowań a przecież od odszkodowań nie musi odprowadzać podatku. A dodatkowo może se jeszcze wziąść zasiłek dla bezrobotnych :D

Gdybym miał na dobrego adwokata i policzył cały spam który dostaje gdybym tak wszystkich pozywał to bym był już bogatszy ob BIlla Gatsa :)

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Szczerze powiedziawszy ja o tym też myślałem ;-) Nawet raz dostałem piękny spam od pewnej firmy która oferuje jakiś system mejlingowy czy coś. Odpisałem i zapytałem, skąd do cholery mają mojego mejla. Jako, że nie otrzymywałem odpowiedzi to pisałem raz na 2-3 dni. W końcu Pani odpisała mi czy chce ją wykończyć :) Do tej pory nie wiem skąd mieli mojego mejla...

Nie mniej jednak gdybym miał kasę, to bym się z nimi pobawił :>

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

W Polandzie? Zapytają a kto to jest ten Spam?

U mnie w okolicy pobito niedawno w piątek na dworcu PKS człowieka. Na dworcu jak to w piątki było z 500 osób, ale jak to w tym kraju bywa - brak świadków.

Potem się okazało że sprawca pobicia kandydował na radnego, a ponieważ nie dostał się do koryta to pozwał pobitego o oczernianie jego osoby.

Do tej pory nie wiem skąd mieli mojego mejla..

istnieją programy które zbierają e-maily z sieci a co najlepiej dajesz słowa kluczowe i program może zbierać adresy poczty na przykład hoteli, sklepowa internetowych i td. Cena takiego programu ok 10 EU

p.s program sam wysyła mailing

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności