Skocz do zawartości

ONET układy co o tym sądzicie ?

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam tez wpisać DOMENA ZAREZERWOWANA

Oferta masowego crosslinkingu i spamu od 3 tygodni walcze o jej usunięcie bez skutku bez odpowiedzi. Jedyni zastosowali pozorne wyłaczenie stron,choć wystrczy wejść na symulator wyszukiwarki podghladnąć co pokazuje robotowi taka domena. Na domenie jest zawarty taki spam !!! pytanie spam czy nie spam ???

]https://szukaj.onet.pl/query.html?s=1&wia=&...wowana&col=all]

przede wszystkim nie warto tak szafowac slowem 'spam' na lewo i prawo, bo znacznie predzej zostaniesz uznany za pieniacza, a nie za kogos, kto domaga sie sprawiedliwosci i wyjasnienia sprawy. spam to (jak widac) pojecie piekielnie wzgledne i kazdy traktuje je inaczej (i poki nie jest to "prawnie" uregulowane, moze spamem nazywac co mu sie zywnie podoba). raz jeszcze podaje definicje, ktora wydaje mi sie najsluszniejsza, zeby patrzec na spam, w taki sam sposob, w jaki patrzy wyszukiwarka, w ktorej starasz sie podniesc strone. jesli tam mowia ze cos jest spamem, to zwyczajnie tego nie rob. wyklocanie sie o to, co jest spamem, a co nie jest - nie ma w takiej sytuacji wielkiego sensu. poniewaz enginy mocno sie roznia, to logicznym jest, ze nie da sie wypozycjonowac strony pieknie we wszystkich (chyba ze naprawde duzym masslinkiem). pozycjonujac dla wielu enginow, definicja spamu rozszerza sie coraz bardziej, poniewaz musisz brac pod uwage sume wszystkich definicji ze wszystkich wyszukiwarek. to jest dopiero trudne.

znamienne jest natomiast to, ze firmy strasznie sie pusza i jeza, gdy gdzies ktos szepnie slowko 'spam' skojarzone z ich serwisem. z jednej strony rozumiem to dobrze (trzeba dbac o wizerunek), z drugiej - mamy wolnosc slowa i wszyscy maja prawo wiedziec co ktos o takiej czy o innej praktyce mysli. uzywanie sforumlowan w stylu 'oszczerstwa' jest dla mnie reakcja obronna przestraszonego dziecka. wniosek jaki mozna wysnuc to taki, ze to forum jest uwaznie monitowane przez 'szychy' lub ich szpicli, zatem trzeba sie zastanowic co sie pisze (bo jak widac - dochodzi to do zainteresowanego piorunem).

piszesz ciekawe rzeczy, ale jesli moglbym prosic, to staraj sie poprawnie uzywac spacji, interpunkcji i stylistyki. czesto bardzo trudno jest nadazac za Twoim tokiem myslenia.

"i can handle it without linking :)"

Witam,

już klawiatura OK,

zgadzam się z tobą w każdym względzie, SPAM to szeroko rozumiana sprawa, teoretycznie można powiedzieć to o każdej stronie która poza poprawną optymalizacją stosuje inne techniki. Generalnie widze że AGD jest już czyste choć nie było tam spamu :-). Moje storny też znikneły, no ale tak to jest jak się ręce wkłada za daleko i zostają przetrącone przez grubą kase. Powiem tak na dzien dziesiejszy posiadam meile 2 firm pozycjonujacych Money.pl bardzo ciekawie to się wzystko rozkłada.

Tylko zastanawia mnie jedno że Money.pl portal o tak dobrym wizerunku z tak rozbudowanym serwisem musi stosować taką technikę - CLOAKING.

Ja pozycjonuje duże serwisy i z doświadczenia wiem żewielki jest łątwiej niż 6 podstronnicowy.

Z 2 zaś strony rozumiem działania wyszukiwarek, bowiem jako jeden z pozycjonerów chciałem osiągnąć tzw. porozumienie między pozycjonerami.

Owa sytaucja została wyłapana a wiadomo 10 osóbto nie jedna. Jednej można dać banana i luzik.

Ale 10 osób mogłoby zmasakrowac każdy engin znając dobrze technikę optymalizacji. Dla tych 10 osób to godzina pracy dziennie a dla portalu 10 ludzi miesięcznie do wyszukiwania działań tych ludzi. Z 2 strony wiem że pozycjonowanie jest najlepszą formą reklamy.

Ilość wejść przewyższa linki sponsorowane które niby pozwalają na super opis itp.

Powiem tak Netsprint markuje się szybkim wynikiem przy zakupie linku sponsorowanego dyskryminując pozycjonowanie celowym żadkim indeksem i reindkesem.

Bo kto kupiłby linka gdyby wiedział że za 3 dni strona zostanie zindeksowana.

2 sprawa link- akurat w netspirncie jest mało opłacalyn - bowiem WP korzysta z wyników dość mocno bo w około 60% WYWOŁAŃ lecz link tam się nie pokazuje a wyniki pobierane są mimo to z netsprinta.

Generalnie powiem tak w onecie wróciłem, ja nie muszę podiadać 1000 linków i spamu żeby być na 1 stronie - wystarczy mi do tego głowa.

Powiem tak - zapewne nie jeden pozycjoner się ucieszy - już niebawem zaprzestane pozycjonowania stron - właśnie dostałęm propozycje pracowania dla jednego z dobrych enginów który niebawem poznacie.

Pozdrawiam

Mariusz

Szook

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności