Skocz do zawartości

Jak radzicie sobie z oszustami?

xavi1984

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

trafił mi się gość, o którym pisałem tutaj:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry779820

Niestety, ostateczne wezwanie do zapłaty nic nie dało - chodzi o 300 zł, więc wycieczka do sądu jest ostatecznością. Czy ktoś korzystał z usług firm skupujących wierzytelności? Oni bawią się w takie kwoty? Z dnia na dzień coraz bardziej zależy mi na utrudnieniu życia oszustowi, niż na tej kasie.

Dodam się do tematu. Czy jak mamy podpisaną już umowę o dzieło i na niej jest napisane kto opłaca podatek lecz nie dostaliśmy potem pitu to wszystko jest ok czy trzeba walczyć o rachunek opłacenia podatku ?

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

zdradź proszę, może je wykorzystam

najpierw dzwonie i gadam z mocnym rosyjskim akcentem :) zwyczaj polowa płaci od razu

jak nie pomaga to mam plan B ale nie będę o tym tu pisał ;)

p.s ogólnie nie mam dużo zaległych platności po zwyczaj robię wszytko ze swojego zaplecza

niema kasy, jednym kliknięciem zdejmuje linki , ponowienie umowy + 20%.

Inne usługi 100% opłacone, zaczynam prace, nie to nie.

Jeżeli ja coś zlecam to place na przód wyłącznie zaufanym kontrahentom

Znowu zgadzam się z MaxPan:) . Na ewidentnych krętaczy plan B zawsze działa , zresztą dobrze wykonana praca ma często wpływ na dobrą płynność finansową klientów więc poza małym wyjątkiem nie ma z tym problemu - oczywiście nie warto robić dymu jak człowiek zadzwoni i powie że będzie małe opóźnienie lub coś.....w branży budowlanej np: bywa tak że miesiące zimowe są gorsze....za to w lecie bywają różne bonusy i nawet przedpłaty - Trzeba być człowiekiem ;). Dobrą zachętą do płacenia na czas jest np: cena w umowie 900 zł , lecz w przypadku terminowego opłacenia faktury 20% zniżki. Oczywiście ceną którą chcemy uzyskać to 720 zł :) Złe oprocentowanie lokaty za spóźnienie ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności