Skocz do zawartości

jak zachecic google aby czesciej odwiedzalo moja strone

warol

Rekomendowane odpowiedzi

Choćby tak, że domena

helper-ubezpieczenia.pl

kieruje do jakiegoś głównego katalogu np. hel_ubezpiecz , a w nim jest cała zawartość strony tak?

a w tym katalogu znajdują się różne pliki w tym także plik o nazwie: robots.txt, więc wiadomo, że jest on w główny katalogu strony,

poza tym mając dostęp do pliku przez odnośnik https://helper-ubezpieczenia.pl/robots.txt - oznacza, że ten plik jest w głównym katalogu strony.

W głównym katalogu strony u Ciebie też są style formatujące ją: https://helper-ubezpieczenia.pl/style.css

i rzecz jasna inne pliczki...,ale to było dla przykładu.

PS. pasuje abyś uzyskał dostęp do konta FTP (serwer na którym strona się znajduje, w jakiejś firmie hostingowej) i tam widać całą strukturę i zawartość plików strony.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli ten wpis

User-agent: *

Allow: /

mowi ze jest zainstalowany robot i pozwala wejsc google do mojej strony glownej oraz podstron.

czy moze na podstrony nalezy wpisac cos innego

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

Witam

mam takie pytanko wyszukuje swoja strone w google wpisujac fraze . google strone znajduje ale gdy wcisne przycisk pod strona "Kopia" wyskakuje cos takiego

Podana fraza - cache:aOll7O9a1AIJ:www.helper-ubezpieczenia.pl/ ubezpieczenie szczecin - nie została odnaleziona.

czy mam sie martwic czy to moze jakis chwilowy blad google

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

Nie masz co się martwić, strony nie ma jeszcze w cache Google. U mnie często jest tak że strony w cache G pojawiają się z dużym opóźnieniem, lub w ogóle nie ma ;) Google nie archiwizuje stron, cache jest tylko po to aby sprawdzić kopię strony jeżeli są problemy z wyświetleniem docelowej. ;)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

• 1 miesiąc temu...

Witam

Wszedłem dzisiaj dop narzędzie dla webmasterów w google a tam taki komunikat

"Linki do Twojej witryny

Brak danych. "

Wcześniej miałem możliwość podglądu tej zakładki czy to wina google czy może ja przedobrzyłem z linkowaniem strony. Strona narazie sie wyświetla na pozycjonowane frazy, ale troszke mnie to martwi

To skorzystaj z Yahoo! Site Explorer ;)

Strona jest nowa więc to normalne :P

Jeżeli chodzi o pingowanie to możesz używać tego.

Poza tym się nie zniechęcaj a będzie dobrze, linkuj dalej - ale z głową (czyt. rozsądkiem).

Pozdrawiam ;)

To skorzystaj z Yahoo! Site Explorer ;)

Strona jest nowa więc to normalne :P

Jeżeli chodzi o pingowanie to możesz używać tego.

Poza tym się nie zniechęcaj a będzie dobrze, linkuj dalej - ale z głową (czyt. rozsądkiem).

Pozdrawiam ;)

w piątek linki wyświetlały sie bez problemu mogłem sprawdzić jakie i skąd są jakie są słowa kluczowe itd a dzisiaj lipa. Trochę się wystraszyłem

A linkowanie z rozsądkiem tzn? do ilu katalogów mogę dodać stronę, ile artykułów z linkiem w treści napisać aby strona nie dostała żadnego filtra czy bana.

Trochę się wystraszyłem
Nie ma czego ;)

Możesz dodawać nawet i po 500 wpisów dziennie. Bylebyś zachował to tempo przez dłuższy czas.

Ważna jest płynność w dodawaniu. A tak w ogóle, to recepty nie ma.

Pisz 2-3 artykuły a będzie dobrze. Należy też brać pod uwagę to, że czas indeksacji jest inny.

To że np. jednego dnia dodasz 50 wpisów do katalogów, nie oznacza że od razu wszystkie znajdą się w indexie ;)

Powodzenia :P

a jesli puszcze pinga to google szybciej zaindeksuje wpis?

czy mam pingowac swoje wpisy w kataloga czy czekac az google samo odwiedzi dany katalog czy precla

i jeszcze jedno jeśli wstawiam linka do precla np:

samochod to tytuł linka powinien sie nazywać samochod czy moze nazywac sie auto

i teraz ostatnie pytanko czy artykuły pisać na różnych preclach czy wybrac sobie jeden porządny i tam dodawać

Tak ping przyspiesza indeksacje wpisu.

Wpisy w katalogach możesz pingwować aby przyspieszyć ten proces.

Dobre katalogi mają to do siebie że nie potrzeba ich pingować/linkować - ponieważ proces indeksacji przebiega bardzo szybko i sprawnie :P

Tekst w linku (anchor text) powinien nosić nazwę pozycjonowanej frazy.

Anchor text – tekst wyświetlany w postaci odsyłacza kierującego do innej strony. Treść linka powinna zawierać słowa kluczowe, na które pozycjonujemy swoją stronę internetową. Anchor text jest zamieszczany pomiędzy znacznikami (tagami) <a> i </a>.

np. <a href=”https://www.pozycjonowanastrona.pl/”>słowo kluczowe</a>

Należy pamiętać o różnicowaniu anchorów.

różnicowanie anchorów – jeśli do strony prowadzi zbyt wiele linków na ten sam anchor, na dane słowo kluczowe może zostać nałożony filtr. Warto również zadbać o to, aby linki wyglądały jak najbardziej naturalnie, a więc nie zaszkodzi zamieszczenie kilku linków z adresem strony albo tekstem w stylu „tutaj” w anchorze;

Odnośnie precli to możesz pisać na różnych stronach, możesz wybrać sobie jedeną, możesz pisać na stronach tematycznych itp.

Wszystko zależy od Twojej inwencji twórczej, oraz przyjętej strategii i systemu działania.

Ze swojej strony polecam strone.

Mam nadzieje że wyraziłem się zrozumiale i pomogłem ;)

tak wlasnie robie te linki w katalogach

ale chodzi mi o precle robie linka czyli zaznaczam dane slowo np. samochod i klikam dodaj link

wychodzi mi tabelka

link URL- tu wpisuje moją strone

kotwice- co to jest?

cel- otwórz w tym oknie

tytuł- a tu wpisze auto to czy moze tak byc czy tez pisac samochod

klasa-zawsze zostawiam puste

a co do artykuly.com.pl to tez tam napisalem kilka ale tam chyba nie mozna wstawiac linkow w tresci

Na stronie artykuly.com.pl można wstawiać link w treści :P

Tu masz informacje które mogą okazać się przydatne.

Tytuł - jako tytuł ustawiamy zazwyczaj słowo kluczowe na które chcemy by strona została wypozycjonowana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności