Skocz do zawartości

Rejestracja wygasłych domen z site

protus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nigdy tego nie robiłem dlatego pytam :D Pozycjonuję stronę, przykładowo www.mojastrona.pl na frazę "moja fraza", przeglądając dropped znalazłem kilkanaście wygasłych domen (wolne, w każdej chwili mogę je zarejestrować) regionalnych z anchorem na który pozycjonuję w nazwie przykladowo mojafraza.elk.pl, domeny te cały czas są zaindeksowane w google, średnio ich site wynosi 1000. Teraz pytanie, czy warto takie domeny rejestrować i przekierować poprzez 301 na moją domenę główną? Czy nie warto się z tym bawić? Bo jeśli chodzi o ich podlinkowanie to nędzie to wygląda, 2-3 linki z jakichś spamowych podstron czy toplist... Może lepiej je na zaplecze wykorzystać? Chciałbym się dowiedzieć czy jakieś korzyści osiągnę rejestrując takie domeny z przeszłością i zaindeksowane w google.

Pozdrawiam

Marcin

301 da ci przekazanie przynajmniej części mocy ze starych backlinków. Nic poza tym. No może wejścia, jeśli są cały czas na tą starą domeny. Site w google nic nie daje.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

• 5 miesięcy temu...

Chciałbym odświeżyć temat. Czy takie strony z dużą ilością site są dobre pod swl ? Jak je wykorzystać ?

Jakie domeny się opłaca przechwytywać ? Wiadomo, że 3literowe i z popularnym słowem, ale mi chodzi o takie czynniki, które dla zwykłego użytkownika nie istnieją.. strony z dużym PR nie zawsze okazują się wartościowe, bo po aktualizacji PR zerują się. O czym warto pamiętać ? Na co zwracać uwagę ?

Sklep motoryzacyjny Chciwiec - tanie części samochodowe
Portal budowlany - Inżynier budowy

Z jednej strony pytasz o wykorzystanie pod SWL, czyli tam gdzie liczy się PR i site, a z drugiej strony o nazwę domeny bez patrzenia na PR. Na jakiej podstawie sądzisz, że przechwycone domeny często tracą PR po aktualizacji?

No właśnie... chyba że można odtworzyć te podstrony. Po prostu trzeba postawić na nich podobną treść, a wtedy pozycje powinny płynnie przejść na nowo postawiony w ten sposób serwis. Można się ograniczyć tylko do tych podstron, do których prowadzą jakieś backlinki, a pozostałych ustawić 301 na kategorię lub w ostateczności na stronę główną.

Przeczytałem artykuł na pewnym blogu, o tym że opłaca się przechwytywać strony z dużą ilością site: pod swl, tylko nie wiem jakby to miało działać . Bez treści poszczególnych podstron nic nam takie domeny nie dają tak ? Przekierowanie 301 opłaca się robić ?

Przeczytałem też, że niektóre strony tracą swój PR, ponieważ nie ma tej treści co poprzednio, mówię tylko to co przeczytałem, dlatego chciałem się upewnić czy to jest prawda, dlatego tutaj napisałem.

A może dasz link do tego artykułu? W poprzednim poście wyglądało jakbyś pisał na podstawie własnych doświadczeń.

chciałem się upewnić czy to jest prawda, dlatego tutaj napisałem.

I dostałeś już odpowiedź ;-)

Chciałbym, ale to były przypadkowo spotkane artykuły, nie pamiętam gdzie je znajdę.

Tak dostałem odpowiedź, czyli strony przechwycone np. przez dropped z 3 PR nie powinny stracić swojej mocy i PR, tylko trzeba postawić podobne strony tzn. podstrony zawierające podobną tekst.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności