Skocz do zawartości

SEO-Leniviec - profesjonalne narzędzie do pisania/edytowania/przechowywania Artykułów SEO

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

mogłoby zapisywać pracę w czasie rzeczywistym, pracowałem z tekstem szukałem synonimu dla "substancją" zrobiła się czerwona ramka, - brak odpowiedzi, zwiecha. Musiałem zrestartować program, wszystko straciłem. :D

"Ta przybliżona ilość kombinacji tekstu to kosmos pierdyliard kopi, niech przeliczy tak by G uznało za unikalne " tego nie rozumiem

pokazuje mi milion możliwych kombinacji, niech pokaże ilość możliwych kombinacji tekstu by zachował on unikalność, coś tak jak w Omniadzie losujący do Omnipressa tylko określoną ilość razy. Ile - tyle by by każdy wygenerowany tekst był unikalny, miliona uników nie zrobisz, wszyscy synonimizujemy dla uzyskania jakiejś tam większej mniejszej unikalności tekstu

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Arni - OK, będzie zapisywało w czasie rzeczywistym..

I jeżeli dobrze rozumiem, to miałby sprawdzać te kombinacje w Internecie - nie ma takich szans, nie sprawdzę milion kombinacji, dla tylu Użytkowników... Program oblicza ilość unikalnych tekstów w znaczeniu, że są inne od siebie.

@raado - oczywiście, mam kilka koncepcji: 1. system ocen przez Użytkowników; 2. najpierw musi zaakceptować Mod (mam odpowiednią osobą na to stanowisko); 3. To zaproponowane przez Was z system Userów.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

faktycznie dziala

przydaloby sie dodac w opcjach wylaczania podkreslania niepoprawnych wyrazow majacych synonimy, bo tak jak mowisz to dla wielu nieznanych wyrazow trzeba bedzie klikac z ctrl

druga rzecza jakiej nie ma to przydalaby sie np kolorowanie wyrazu w wersji zrodlowej dla ktorych sa dostepne w bazie synonimy ale nie zostaly wybrane. cos takiego jest w seobohaterze - wystarczy jedno zerkniecie na w czesci obrobiony tekst gdzie tekst sie mocno rozrasta o lancuchy synonimow i wiesz gdzie kliknac

trzecia rzecza to mozliwosc szybkiego podgladu generowanych artykulow z kolorowaniem wyrazow do ktorych nie ma przypisanego synonimu (lub po prostu w wygenerowanym tekscie takie wyrazy kolorowac) - widac wtedy od razu jaki mniej wiecej procent tekstu ma synonimy a jaki nie

ogolnie to kolorowanie wyrazow jest czytelniejsze niz podkreslanie

czwarta rzecz to ctrl+z powinno takze dotyczyc usuwania przypadkowo kliknietych przy wstawianiu synonimow, nie tylko pisanego tekstu

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

@Amidamaru

2 i 3 opcja jak najbardziej mi odpowiadają, ta 1 raczej mało realna.

@Arni

Taką ilość kopii to chyba najlepiej ocenisz według własnego uznania i żaden program nie zrobi tego lepiej od człowieka. Takie jest moje zdanie. Sam wiem ile mogę puścić tekstów z synonimami tak żeby były jak najbardziej unikalne, staram się działać wg własnego uznania w tym zakresie i wątpię, że jakiś program (oprócz algo G) zrobi to lepiej ode mnie czy innego człowieka.

unikalność bardziej rozumiem np jako takie cos, żeby program generował teksty tylko i wyłącznie wykorzystując pojedyńczą kombinację synonimów w zdaniu.

Czyli żeby zamiast generował milion artykułów generował tylko np 50 kombinacji tak zeby każde zdanie było unikalne. I nie unikalne w Googlu - sprawdzanie tego w googlu nie ma sensu.

Mam nadziejże że nie namieszałem i jasno napisałem :D

Ok. dodam znowu coś od siebie.

1. W moim odczuciu czcionka zarówno tekstu jak i okienka z synonimami jest za mała, nie raz muszę zbliżyć nos do monitora żeby odczytać co się tam dzieje. Powinno dać się ustawić własny rozmiar czcionki w obu tych obszarach.

2. Okienko z synonimami zasłania klamrę w której się pracuje, zamiast patrzeć gdzie synonimy się wklejają, w głowie musze powtarzać sobie rożne formy, bo klamra jest zasłonięta.

3. Klamra w której obecnie się pracuje powinna się dynamicznie zwiększać żeby przykuć nasz wzrok do niej. Zastanawiam się gdzie można umieścić to okienko z synonimami ale nie mam pomysłu, w każdym razie zasłania ono dalszą cześć tekstu i czasami wynikają z tego błędy stylistyczne albo gramatyczne.

4. Podwójne kliknięcie nie zawsze zaznacza cały wyraz, tylko jakaś jego część.

5. Czasami mam do czynienia z taka sytuacją {a b|c d| e f} i teraz załóżmy że chce dodać synonim wyrazu „b” jako wynik otrzymuje -> {a b|c d| e f|g} zamiast {a {b|g}|c d| e f}.

6. Czytelność samego okienka z synonimami powinna zostać zwiększona, może to zwiększenie czcionki pomoże. Podobnie same {} powinny mieć większy rozmiar niż czcionka tekstu, bo to wszystko sie zlewa w jedną całość.

7. Program nie sprawdza składni, mogę zapomnieć kilku klamer (bo niestety czasami trzeba ręcznie wstawiać - brak synonimowania całych zdań czy paragrafów) a mimo to nie wyświetla się błąd składni.

8. Jak dla mnie okienko generowania tekstu jest niepotrzebne, to robi się dopiero na sam koniec jak tekst jest napisany, tam można dać dodatkowe funkcje, tekst może generować się w wyskakującym okienku. Zyskać powinno okno gdzie główny tekst powstaje.

9. Słowo zamieniane na losowe synonimy – raczej mało przydatne, ale słowo zamieniane na synonimy z listy – ulubione (której nie ma) przydatne bardzo.

10. Przesuwając się myszką nad tekstem mamy wrażenie że wszystko drży i się trzęsie, z lewego boku znaki nowego wiersza ciągle się trzęsą :P

11. Chyba błędnie pokazuje ilość maks i min znaków, publik er pokazuje - Min: 4110, Max: 5847, program – 5385 – 5487

12. Po prawej stronie okna w którym pisze się tekst powinien być jakiś margines na końcu tekstu trzeba naprawdę czasami się nagimnastykować żeby zaznaczyć ostatni wyraz w linii.

13. Ctrl+f nie działa poprawnie, mogę tylko wyszukać i zmienić, a gdzie samo wyszukanie z podświetleniem znalezionego słowa?

14. Wyrazy dla których nie użyliśmy synonimów powinny odróżniać się od pozostałych, jako te które zawsze wystąpią w tekście.

Resztę jutro jak spojrzę w swoje notatki które zostawiłem w pracy :)

pozdrawiam

4. Podwójne kliknięcie nie zawsze zaznacza cały wyraz, tylko jakaś jego część.

Jest to część do pierwszej napotkanej polskiej litery - najwyraźniej wszystkie znaki oprócz liter łacińskich są traktowane jako delimitery słowa.

5. Czasami mam do czynienia z taka sytuacją {a b|c d| e f} i teraz załóżmy że chce dodać synonim wyrazu „b” jako wynik otrzymuje -> {a b|c d| e f|g} zamiast {a {b|g}|c d| e f}.

To jest szczególnie męczące, gdy przygotowuję jakieś zdanie w 2-3 wersjach, a potem chcę w każdej z nich zrobić synonimy. Teraz po prostu piszę te zdania jedno pod drugim i dopiero w Publikerze łączę w alternatywy.

Przydałoby się podświetlanie składni XML - Syrop takiej używa (choć piszę to z przymrużeniem oka).

10. Przesuwając się myszką nad tekstem mamy wrażenie że wszystko drży i się trzęsie, z lewego boku znaki nowego wiersza ciągle się trzęsą :P

Nie tyle trzęsą, co migoczą - całe pole edycji wraz z marginesem jest w całości odrysowywane po każdym ruchu myszy. Nie powiem, żeby mi to szalenie przeszkadzało, ale faktem jest.

(A poza tym świetny program)

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Klikam w tekście na "powinien" chcąc uzyskać synonimy do niego, wybieram "winien" Leniviec dodaje je na końcu tekstu, choć wcześniej ten synonim dodawał się prawidłowo. Ogólnie to już drugi raz gdy wybieram synonim, a on pofrunął gdzieś w tekst

Ja uwazam, ze autor jezeli mysli o platnych aktualizacjach to niech najpierw poprawi wszystkie bledy zglaszane przez uzytkownikow, a dawane pomysly niech pozniej ewentualnie daje w aktualizacjach. Wtedy kazdy sam zadecyduje czy chce placic za dodatkowe rzeczy, czy nie. Natomiast, zeby sie nie okazalo tak, ze pozniej program sie zawiesza przy generowaniu artykulow / synonimy wystaja za okno itp. bledy i trzeba bedzie zaplacic za ich naprawe w ramach aktualizacji.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

U mnie coś nie działa dodawanie synonimów dla fraz. Gdy klikam w zaznaczoną frazę, to mogę dodać synonimy dla wyrazu, na który kliknąłem.

P.S.: Opcja {% wyraz | wyraz | wyraz %} bardzo trafiona.

U mnie coś nie działa dodawanie synonimów dla fraz. Gdy klikam w zaznaczoną frazę, to mogę dodać synonimy dla wyrazu, na który kliknąłem.

P.S.: Opcja {% wyraz | wyraz | wyraz %} bardzo trafiona.

No wlasnie. We wczesniejszych postach czytalem ze niby ta opcja juz dziala w tej najnowszej wersji, ale calych fraz nie mozna zsynomizowac.

Dziala to?

-dodawanie synonimow do pelnych fraz moglo by sie zapisywac w oddzielnmy pliku, mozna by bylo pozniej trafniej automatycznie generowac tekst tylko na podstawie bazy synonimow calych fraz :)

moze zaduzo tych propozycji bo niedlugo wyjdzie z lenivca naszej ery leniviec z czasow dinozaurow ;)

@mareczek123 - @dnd dosyć ładnie odpowiedział (Programista?), po kolei odpowiadam punkt po punkcie:

1. i 6. Dobrze, zrobię opcję powiększenia czcionki lub coś co zwiększy czytelność. Póki co proponuję Opcje -> Ustawienia -> Wygląd i wyłączyć skiny - to może znacząco zwiększyć czytelność.

2. i 3. Rozumiem, popracuję nad tym, żeby okienko nie zasłaniało tekstu, nad którym się pracuje.

4. Tak jak wytłumaczył @dnd.

5. To jest niestety dosyć logiczne i jedyną możliwością jaką teraz widzę jest dołączenie klamerki do wyrazu, który chcesz żeby był synonimem w synonimie. Przykład:

{a b|c d| e f}

Zamieniasz na:

{a {b}|c d| e f}

teraz po kliknięciu w B edytujesz wyłącznie synonimy dla B :) Więc powstanie:

{a {b|g}|c d| e f}

7. Tak jak mówiłem - to będzie w następnej wersji.

8. Rozumiem - taka moja propozycja, żeby można było swobodnie zmniejszać/zwiększać to okienko.

9. To jest jeszcze opcja do przedyskutowania.

10. Jeżeli doświadczasz takich efektów to radze Opcje -> Ustawienia -> Wygląd i wyłączyć skiny

11. Inny sposób mierzenia, niedługo wprowadzę jeszcze dokładniejszy.

12. Racja - wprowadzę marginesy.

13. Ctrl+F ma taką funkcję :) Nie ma możliwości szukania, jeżeli jest potrzebna - wprowadzę ją, OK.

14. To będą te "niepokolorowane" w okienku tekstu źródłowego, gdy już wprowadzę kolorowanie.

@Arni - masz niepoprawną składnię. Jak mówiłem - sprawdzanie składni będzie w następnej wersji. Póki co nie ma. Prosty przykład:

To {jest| test.

- jest niepoprawne i przy dodawaniu dla jest synonim pojawi się na końcu.

@Carnagge - proszę przeczytać posty wcześniej, przecież wyraźnie zaznaczałem, że tak będzie... Po to wersje "RC"...

@maqriusz182, @przemeks - proszę czytać to co pisałem : Aby zaznaczyć więcej niż słowo do edycji zaznaczamy wszystko, do czego chcemy dobrać synonim (np. "e-papieros", czy "giełda papierów wartościowych") i PRZYTRZYMUJĄC CTRL wciskamy PPM :)

"moze zaduzo tych propozycji bo niedlugo wyjdzie z lenivca naszej ery leniviec z czasow dinozaurow" - święte słowa :P Ale dziękuję bardzo wszystkim za uwagi, komentarze i propozycje. Wszystko staram się wprowadzać tak, by nie zakłócało ogólnej "czytelności i prostoty" interfejsu aplikacji.

Pozdrawiam!

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

NO I ZNÓW SIĘ ZAWIESIŁO I WSZYSTKO POSZŁO JE....Ć

poczekam aż dopracujesz swoje dzieło, wracam do SeoBohatera

program nie odpowiada, ale jeszcze nie zabiłem procesu, można coś odzyskać

?

czy czekać ruski rok aż program odpowie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności