Skocz do zawartości

SEO-Leniviec - profesjonalne narzędzie do pisania/edytowania/przechowywania Artykułów SEO

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Się napracowałem.

Wersja 1.7 RC2, jak będzie bez błędów to wyjdzie jako 1.7.

Lista zmian:

1.7 RC2

- Automatyczny zapis co ~sekundę pisanego tekstu - przy jakimkolwiek błędzie, czy awarii komputera pojawi się okienko odzyskiwania tekstu

- Bardzo dokładne i szybsze liczenie min. i max. długości wygenerowanego tekstu - w locie

- Duża refaktoryzacja kodu

- Optymalizacja kodu

- Naprawione "wystawanie dymków poza ekran" z synonimami - teraz poprawiają swoją pozycję w razie potrzeby

- Poprawione kilka literówek

- Okno Wersji Demo, jak i AutoBackupu ma swoją ikonę na pasku zadań

- Możliwość ręcznej zmiany podziału wielkości między tekst źródłowy, a wygenerowany

- Możliwość zwinięcia i rozwinięcia narzędzi po prawej strony

- Dla większych rozdzielczości (powyżej 800 x 600 px) automatycznie większe okienko

- Pozycja programu, jego wielkość, a także podział wielkości między tekst źródłowy, a wygenerowany oraz pozycja narzędzi po prawej zautomatycznie jest zapisywana i wczytywana

- Poprawione wielkie/małe litery dla pojedyńczych liter (przykład: {I|ORAZ} -> {I|Oraz})

- W dymku synonimów powiększona czcionka z synonimami i zmienione parametry wyświetlania, aby była bardziej czytelna

- Pokazywanie % parsowania dla tekstów dłuższych niż 1.000 znaków

- W ustawieniach możliwość zmiany wielkości elementów interfejsu i tekstu

- Dodana lekka półprzeźroczystość dymu z synonimami

- Wprowadzana możliwość wyboru silnika renderowania podgladu: Trident (Internet Explorer)/Gecko (Mozilla)/WebKit (Chromium - Google Chrome)/Natywne renderowanie

- Zmienione opcje w ustawieniach

- Zmiana funkcjonalności okienka Znajdź i zamień - teraz może także tylko znajdywać wraz z podświetlaniem znalezionych słów

- Zmiana działania zaznaczania niestandardowych synonimów - wystarczy je zaznaczyć i kliknąć PPM - nie trzeba trzymać klawisza Ctrl

- Poprawione działanie niestandardowych fraz - przykład: zaznaczenie "60 minut" i kliknięcie PPM na nie wyświetli synonim "godzina"

- Dodane "{}" - które utworzy pustą klamrę z frazą - działa zawsze wstawiając "{fraza}", co ułatwia pisanie zagnieżdżonych fraz, np: "{a {b|c}|d e|f {g|h|i}}" itp.

Rano wrzucę patcha z wersji 1.7 RC1 -> 1.7 RC2.

Pozdr.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Aktualizacja 1.7 RC1 -> 1.7 RC2 z lokalizacji:

https://www.mediafire.com/?pnwceaukf0gzm3a

https://www.4shared.com/file/d7I0Dqsa/SEOLe...7RC1_17RC2.html

Użytkownicy Wersji Pełnej otrzymali odpowiednie informacje na meila.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Informacja, dla osób, które pod Windows Vista lub Windows 7 mają problem z zainstalowaniem aktualizacji (niby się instaluje, ale nadal macie wersję 1.7 RC1):

Należy uruchomić patcha z PRAWAMI ADMINISTRATORA.

by Ramigos - dziękuję.

@Amidamaru6669 - mi się normalnie zainstalowało. Mam jedno małe ale. W ustawieniach nic prawie nie widać po wyłączeniu skinów. Oto screen:

dt-1512951034290.png

Świetna robota, coś ostatnio mi się program zawieszał przy wybieraniu wybieraniu synonimów - idealne rozwiązanie zapisywanie co sekundę. Denerwowało mnie przerabianie od nowa danego tekstu. W końcu się doczekałem poprawy tych okienek z synonimami, wszystko pięknie działa, thx...

@ssebo, @EliaSh - super, cieszę się bardzo! ;)

@ssebo - Jeżeli chodzi o okienko z Ustawieniami to tak jest odkąd zostały wprowadzone. Pracuję nad tym, nie jest to poważna usterka, ale będzie to poprawione.

Pozdrawiam.

Nie wiem czy to pytanie już padło - czy muszę ściągać poprzedniego pacza aby zainstalować dzisiejszego? Ja mam obecnie wersję 'z przed dwóch patchy"

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

@slaymer - dobre pytanie.

A więc oto kroki, które musisz podjąć:

1. Usunąć starą wersję (nie ma się o co martwić - własne słowniki i ustawienia zostaną)

2. Pobrać najnowszą całą wersję z https://SEOLeniviec.tk/index.php?get - 1.7 RC1

3. Pobrać patcha 1.7 RC1 -> 1.7 RC2 i go zainstalować

;)

Miłego korzystania z programu!

Znalazłem pewien problem, chyba, że po prostu inaczej się to obsługuje, ale...

Mamy przykładowy tekst

A oto {przykładowy tekst|przykładowe {wyrazy|słowa|zdanie}} :rotfl:

Klikam PPM na pierwsze słowo "przykładowy" chcąc dodać synonim np. "orientacyjny", a wynik jest następujący:

A oto {przykładowy tekst|przykładowe {wyrazy|słowa|zdanie}|orientacyjny} ;)

Zatem dodany synonim pojawia się w zupełnie złym miejscu

@Łysy! - nie, nie, to bardzo logiczne. Zauważ, że taka jest kolejność po prostu w tym przykładowym zdaniu.

Jeżeli chcesz, żeby to było osobno - dodałem przez słowem w dymku "{}" - kliknij - utworzy się nowa klamra i teraz edytujesz dla słowa w tym przypadku "przykładowy" :rotfl:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności