Skocz do zawartości

SEO-Leniviec - profesjonalne narzędzie do pisania/edytowania/przechowywania Artykułów SEO

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Amidamaru6669

1. Dymki w obecnej postaci są zwyczajnie irytujące, opóźnienie po jakim czasie znika dany dymek powinno być zdecydowanie krótsze.

2. Wybrałem z biblioteki artykuł (który wcześniej utworzyłem i tam zapisałem), w celu dalszej edycji, jak go zapisać/uaktualnić w biblioteczce, bo nigdzie takiej opcji nie znalazłem?

3. Pod Win 7 program po zminimalizowaniu ma tendencje do "zwiechy", ogólnie rzecz biorąc ciężko go ponownie zmaksymalizować a przynajmniej trzeba tutaj wykazać się sporą cierpliwością :lol2:

@Łysy!:

1. Dymki podpowiedzi, tak? Zobaczę co da się z tym zrobić ;)

2. Wystarczy zapisać go pod taką samą nazwą (ikonka szpilki po lewej) - program zapyta czy nadpisać !!!

3. Większość testów jest wykonywana pod Win 7. Zapewne to wina skinów na Twojej konfiguracji - możesz je wyłączyć w Ustawieniach, a będzie lepiej. Btw wyłączenie samych animacji pod Windows 7 też bardzo pomaga.

Pozdrawiam.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Witam

Brakuje mi takiego oto rozwinięcia opcji automatycznego spinowania:

Wymiana nie każdego słowa, a co któregoś. Wystarczy prosty wskaźnik - wymień co X słowo, bo teraz tekst który powstaje jest pod względem jakości zerowy. A tak to dało by sie jeszcze to jako tako wykorzystać.

Powinno też dać się wybrać ile synonimów należy dodać do klamry - 1,2,3 itd (o ile są), oraz połączyć to z funkcją - opuść słowa oryginalne. To zapewni w przeciagu paru chwil uzyskać różny tekst wysokiej jakości.

Właśnie dziś potrzebowałem zrobić klona trochę różniącego się treścią, ale Leniwiec wypluł coś zupełnie niezrozumiałego.

Pozdrawiam

Witam, mam pytanie jak pełna wersja spisuje się w przypadku np. tekstów dłuższych? Artykułów i dłuższych do precli (np. 5000 znaków). Czy mocno żre przy obliczaniu potencjalnej ilości, przy mieszaniu, generowaniu np. 100 wersji itp? Zakładając komputer 1.5 gHz, 1 gb ramu i 4-rdzeniowy 3,0 + 4 gb ramu. Ktoś testował? Bo na obydwóch rodzajach chciałbym go używać, a nie chcę, żeby mi jeszcze zamulał :) Dzięki za opinię.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

@mareczek123 - OK.

@Splif - ściągnij Demko i spróbuj :) Powiem tak - jak wyłączysz skiny, to nie obciąża wogóle komputera. Ze skinami ten słabszy trochę zwolni.

W informacjach o programie masz, że jest on optymalny i wykorzystuje różne technologie komputera - ale oczywiście wszystko zależy od zadania i konfiguracji.

@edit:

właśnie kończę najważniejsze rzeczy w nowym SEO-Lenivcu, potem testy i... myślę, że nowa wersja ujrzy światło dzienne za tydzień do dwóch :P

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Znalazłem nowe zastosowanie dla programu - żona z jego pomocą doktorat pisze :P))

Synonimy.pl od niedawna jest płatny, więc korzysta z moich narzędzi. Więc masz nową grupę odbiorców :soczek:

Powinno też dać się wybrać ile synonimów należy dodać do klamry - 1,2,3 itd (o ile są), oraz połączyć to z funkcją - opuść słowa oryginalne.

Popieram ten pomysł z wyborem ile synonimów ma dodać. Teraz, jak dodaje wszystkie, to przy baaaaaardzo długich tekstach, automatyczne dopasowanie synonimów trwa wieki, a to może (chociaż tego w 100% nie wiem, tylko przypuszczam) by przyśpieszyło ten proces ;) Pochwale się mówiąc, że miałem taki niechlubny rekordzik, chciałem zsynonimizować taki baaardzo długaśny tekścior, a trwało to noc i kilka godzin ;) Na noc zostawiłem a z rańca się jeszcze kończyło, hehe :)

Najbardziej irytującą rzeczą jaką do tej pory znalazłem, są dymki - po najechaniu na dany element, pokazują się z opóźnieniem jak dla mine mogłoby być to troszkę szybciej, ale to da się przeboleć, ale znikanie ich to już woła o pomste do nieba. Zdecydowanie powinny znikać w krótszym czasie.

Tak poza tym, świetna robota :)

PS. Brakuje mi podkreślania tekstu po wyszukaniu, chyba, że ja go nie umiem znaleźć.

Wciskam sobie ctfl+F wpisuje frazę w dość długim tekscie i niestety nic się nie dzieje, fraza napewno tam jest. Dobrze by było, gdyby podkreślał wszystkie frazy występujące w tekscie.

Brakuje mi także opcji "Otwieraj w dużym oknie" mam w pracy duży monitor i nie bardzo lubie pracować na okienkach, dlatego dobrze by było gdybym po włączeniu od razu zostawało duże okno. Po rozszerzeniu, na środku jest bardzo irytująca linia szara, która pewnie ma wyznaczać kartke A4 lub coś w tym stylu.

Mogłoby się także dać przesuwać ramkę z GENERUJ TEKST. Jest nieruchoma z tego co widzę. Ponieważ jak wkleję tekst z synonimami, to wygodniej byłoby później go troche bardziej zważyć bo chciałbym widzieć w takich proporcjach jak startowe już gotowy tekst.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

@designgraf - coś z tymi dymkami wymyślimy.

Jeżeli chodzi o Ctrl+F, to jest tam standardowa metoda, więc proszę o PW, co to za tekst, sprawdzę to dokładnie.

Otwieraj w dużym oknie - OK, będzie.

Da się ją przesuwać :) Możliwy jest podział okna pracy nad tekstem źródłowym, a podglądem wygenerowanego tekstu, tak jak się chce. Niedługo zresztą będzie video-tutorial do tego.

Pozdrawiam.

Właśnie testuję sobie automatyczne spinowanie i z zaproponowanymi przez Was opcjami (możliwość wyboru jak często słowa zamieniać, ile maksymalnie dobierać syninimów, możliwość opuszczania słów bazowych) wygląda to znacznie lepiej!

Przykład:

Jak co roku obchody lanego poniedziałku w Bełchatowie wywołują wiele emocji. Święto to jest, co prawda, uświęcone tradycją, jednakże są ludzie, którzy zdecydowanie przesadzają z hołdowaniem tej jednej tradycji. „Świństwo, kiedyś to dziewczyny się perfumami lało, a nie tak, jak teraz, wiadrami; tałatajstwo!!!”, oburza się starszy pan, zapytany o opinię na temat nadchodzącego poniedziałku.

po automatycznym wymieszaniu:

Tak jak co roku obchody lanego poniedziałku w Bełchatowie uzyskują bez liku emocji. Świętowanie to jest, co prawda, uświęcone tradycją, aczkolwiek są kadry, jacy ośmiale przesadzają z hołdowaniem tej jednej rodziny. „Draństwo, kiedyś to dzierlatki się perfumami odlewało, natomiast nie tak, jak obecnie, wiadrami; banda!!!”, oburza się dziadek pan, zapytany o ocenę na problem przyszłego poniedziałku.

Pozdrawiam i wracam do pracy (chociaż warunki mam trochę ekstremalne) :piwo:

Pod automaty do precelków mimo wszystko lepiej ręcznie dobrać synonimy. Biednych precelków mimo wszystko szkoda takim autospinnerem spamować, ale na inne spamy jak znalazł. Już aż tak nie podpada ;-).

Przy zapisywaniu projektu nie widać poprzednich zapisanych projektów. Bardzo nie user friendly, a myślę, że szybkie do zmienienia.

A ja jeszcze zauważyłem błąd. Kiedy piszę zdanie i dochodzę do końca linijki czasem jak kliknę spacje to nie tworzy mi się ona. Po prostu piszę kolejny wyraz i dopiero jak mnie przeniesie do 2 linii to mogę ręcznie przesunąć kursor i kliknąć spację.

Pewnie zagmatwałem :)

@barblask - rozumiem, że chodzi Ci o Bibliotekę zapisanych artykułów? Oczywiście mogę to zmienić...

@maciek.jestem - sprawdzę to :)

Jeszcze taka zabawna ciekawostka :)

108022011105704339328le.jpg

Tak wyglądał bardzo stary prototyp, jeszcze wtedy o nazwie Leniwiec, zrobiony dla featmilka. Potem poprosił o rozbudowanie programu i zrobienie z niego czego innego i tak powstał SEO-Leniviec :)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności