Skocz do zawartości

SEO-Leniviec - profesjonalne narzędzie do pisania/edytowania/przechowywania Artykułów SEO

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

@kaiba - no a u mnie aktualizacje bezpieczeństwa i inne związane z poprawkami są darmowe. Ale duże wersje wprowadzające tak wiele zmian nie. Być może w przyszłych produkcjach będzie inna cena.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Idąc dalej, pokaż mi jakiś produkt światowy, w którym kupujesz zwykłą licencję i do końca życia masz każdą najnowszą wersję za darmo

Pokaż mi najpierw pełny produkt za jaki zapłaciłem. Jeśli się nie mylę, wszystkie wersje wcześniejsze to jakieś beta, czy tam RC jak to nazwałeś. Gdzie jest wersja finalna ?

Wypuść najpierw jeden PEŁNY produkt i następnie kolejne, za które kasuj opłaty.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ja poczekam z aktualizacją aż kolorowanie będzie dostępne bo bez tego program nie nadaje się do pisania dłuższych tekstów, za dużo czasu traci się na śledzenie nawiasów. To jednak jest podstawowa funkcja w tego typu programie.

Program PITy 2013/2014 - darmowy program do rozliczenia PIT z obsługą wysyłania PITów przez Internet poprzez e-Deklaracje.

Łatwy w obsłudze, wydajny program księgowy - KPIR, Ryczałt, Płace, VAT, aktywne formularze, e-Deklaracje.

Rozlicz PIT-37 - zeznania roczne PIT są łatwe.

Idąc dalej, pokaż mi jakiś produkt światowy, w którym kupujesz zwykłą licencję i do końca życia masz każdą najnowszą wersję za darmo

ScrapeBox, WEBCEO,SEO PowerSuite , jest tego więcej aktualizacje ciągle są ale kasy nie pobierają :D

Tu nie o to chodzi na razie cena 53 ( 20+33) PLN mnie nie obciąża.jest ok Na początek cena 20 PLN była zdecydowanie nieporównywalna za niska do funkcjonalność.

Autor ma swoja strategie i robi to co uważa za stosowne, a my możemy kupować lub nie :)

Program na razie jest warty swojej ceny.

@mario1973 - przecież to był PEŁNY produkt. Pisałem przy wydawaniu wersji 1.7 RC2, że jeżeli nie będzie zmian w tej wersji to będzie to 1.7. PS. "beta", a "RC" to dwie różne rzeczy i nie mów o tym jak o tym samym proszę :D

@MaxPan - chodzi o to, że tam to kupujesz w licencji, tutaj w licencji nie ma darmowych upgradów.

@jamesisko - no, niestety o tej porze takie transfery :) Niedługo jak wspominałem będzie opcja zakupu na płytce CD. I rzeczywiście - niektóre antywirusy nie chcą przepuszczać od razu spakowanych hasłem EXEców. Można to wyłączyć, a potem rozpakowany przeskanować ;)

Pozdrawiam.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

czyli łącznie 52 za to samo co kosztuje 40

też o tym samym myślałem :D

W pełni rozumiem że chcesz zarobić - nikt nie pracuje za darmo.

W pełni rozumiem, że program jest wart swojej ceny - jest to bardzo dobry kawałek softu.

Ale sytuacja w której wypuszczasz program - ja go kupuje - mijają chyba niespełna 2 miesiące i okazuje się, że wypuszczasz nową wersję z nowymi funkcjami (które jak mi się wydaje w dużym stopniu zostały zasugerowane przez tych którzy już dali Ci zarobić na początku) i mam za nią zapłacić 2 razy więcej niż za poprzednią... - nie dziw się, że wielu Twoim dotychczasowym klientom pachnie to próbą "wydojenia" jak najwięcej.

Bo niby skąd mam mieć teraz pewność, że znowu za 3 miesiące nie wypuścisz nowej wersji tym razem za 80 złotych - może już lepiej wprowadź abonament :)

W pełni popieram płatne aktualizacje. Sam zachęcałem autora Publikera do tego aby wydał płatną aktualizację i uwzględnił w niej prośby swoich dotychczasowych klientów - płatne aktualizacje gwarantują, że programy będą rozwijane i nie umrą gdy zabraknie nowych klientów.

Ale jak to wyglądało w przypadku publikera: nowi klienci 463 złotych z Vatem, aktualizacja dla starych klientów 143 z Vatem czyli 30% ceny.

SeoLeniviec: nowi klienci 40 złotych, aktualizacja dla starych (jeżeli nie kupie przez 7 dni i nie skorzystam ze zniżki + 20 zł za starą wersję) 60 złotych czyli 150% ceny dla nowych. Czyli dałeś jednoznaczny sygnał, że nie opłaca się być Twoim dotychczasowym klientem.

I nie chodzi mi tu o pieniądze - 40 złotych to nic.

Programistą jesteś zapewne dobrym - ale w biznesie musisz się jeszcze troche nauczyć. Między innymi tego, że konkurencja już zapewne pracuje nad kopią SeoLenivca i prędzej czy później wypuści na rynek konkurencyjny produkt. A wtedy to co docenisz to lojalność dotychczasowych klientów.

Podsumowując: nie chodzi o pieniądze ale o styl prowadzenia biznesu a sytuacja w której starzy klienci ŁĄCZNIE za program zapłacą więcej niż nowi jest dosyć dziwna

@ManiaQ - rozumiem, ale w tym momencie jedyna realna możliwość, jaka przychodzi mi do głowy, to podniesienie ceny. I prawdopodobnie tak zrobię, wtedy będzie to uczciwe. Rozumiem te argumenty i rozumiem, że dotychczasowi Użytkownicy, których oczywiście szanuję i bardzo chcę, żeby to wiedzieli, zapłacili taniej, niż Ci nowi.

Rozumiem to, przemyślę to i prawdopodobnie rzeczywiście podniosę cenę dla nowych, a jeszcze obniżę dla dotychczasowych.

Pozdrawiam.

Na moje oko to że programista chce zarobić to jego sprawa.

Ale że ja zakupiłem program za 20 zł, to mam płacić za kolejne updaty?

Dla wszystkich który zakupili program, powinni miec update za free, a Ci który kupują pierwszy raz to po nowej cenie.

Z chwilą gdy program wprowadziłeś na rynek, mogłeś się zastanowić nad jego ceną :)

Ciekawe czy za jakiś czas te "updaty" nie będą kosztowały 20+32+50= "frajer"

Dla przykładu:

licencja ipb kosztuje 149$ + 30$ co roku za update+ support = cena 5x mniejsza od zakupu licencji (za update)

w twoim przypadku:

pierwsza cena 20zł + update w cenie 5zł (xD) dla posiadaczy wersji rc, a dla nowych już 39.99zł + (30% za update co ileś tam)

IMO torche lipa z tymi aktualizacjami, bo szkoda że kiedy program zakupiłem za te 20 zł, jak mam dopłacić 32 zł = 52 za program?

Gdybym teraz zakupił soft za tr 32 zł to miałbym w kieszeni 20 zł y?

Sory ale jestem SEO hobbysta pseudo amator pozycjonowania (xD) i żyję z RENTY (y?) 20zł dla zasady!

Dobre ? xD

W wolnej chwili lubię grać z kumplami od 4 lat w Metin2 wojownikiem mentalem,

Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy.

Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek :) tylko wymaga listy server.met

typowa sytuacja, świetny kawał kodu, dobry programista... tylko sprzedać nie umiemy ;)

myślę że to jest takie psychiczne nastawienie, była cena jaka była, teraz wyższa i boli

tymczasem gdyby od początku wynosiła tyle ile obecnie albo i pare zł więcej każdy by kupił i cieszył jape

tak jak w marketach - wyższa cena przekreślona, kupujesz złotówkę taniej, klient zadowolony myśli że zyskuje, a gów.o prawda

gdyby @amidamaru6669 zrobił wpierw cene 99,- zszedł do aktualnej, byłby wychwalany

ale zdrożało zatem boli :):cray:

he he

@Remiss - nic nie zdrożało, cena jaka była taka jest.

I dobrze, rozumiem Wasze obawy :) I zrobie tak jak ktoś mi polecił:

Wersja 2.0 bedzie DARMOWA dla posiadaczy wersji 1.9, a dla posiadaczy starszych wersji dużo tańsza.

gdyby @amidamaru6669 zrobił wpierw cene 99,- zszedł do aktualnej, byłby wychwalany

Gdyby zrobił od razu cenę 99 zł i przy niej został na jasnych zasadach updatu, było by OK - nie musi nic obniżać.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

I dobrze, rozumiem Wasze obawy :) I zrobie tak jak ktoś mi polecił:

Wersja 2.0 bedzie DARMOWA dla posiadaczy wersji 1.9, a dla posiadaczy starszych wersji dużo tańsza.

to jeszcze pierunem :cray: dorobić kolorowanie składni i edycję bazy synonimów

@mario1973 - czemu ważasz, że były niejasne zasady? Na pierwszych stronach napisane jest na jakiej zasadzie działa licencja. A cena zawsze była ta sama.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności