Skocz do zawartości

SEO-Leniviec - profesjonalne narzędzie do pisania/edytowania/przechowywania Artykułów SEO

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

gdyby @amidamaru6669 zrobił wpierw cene 99,- zszedł do aktualnej, byłby wychwalany

ale zdrożało zatem boli :):cray:

To nie chodzi o zdrożało i cenę, tylko (jak to napisał mario1973) - o zasady.

- soft jest warty swojej ceny i przydatny - to nie ulega wątpliwości i o tym nie ma co dyskutować

Ale można o tym, że:

- kupując oprogramowanie w wersji niestabilnej, będąc de facto beta-testerem i pomysłodawcą wielu ulepszeń (dzięki którym autor rozwinął swój produkt) za aktualizację do wersji stabilnej zapłacisz więcej niż szczęśliwy nowy nabywca finalnej wersji

- na "upgrade" masz tydzień, bo jak nie - zapłacisz całość od nowa. Takiego cudu jeszcze nie widziałem - nawet u Adobe słynącego z dziwnej polityki

- standardowo - nawet przy sofcie wartości kilku tysięcy upgrade wynosi około 40% off - wtedy ma to sens dla kupującego i psychologicznie związuje go ze sprzedawcą

- wersja RC jest wg definicji wersją niestabilną i na jej podstawie wypuszcza się finalną usuwając ostatnie zauważone usterki (stan oprogramowania po wcześniejszej wersji beta). Powinna więc wg zasad wyjść w pełni użyteczna wersja final (po wersji RC) - bezpłatna. Dopiero wtedy robi się w sofcie "rewolucje", wydaje wersję nową i daje klientowi możliwość decyzji czy decyduje się na upgrade by zdobyć nowe funkcje

Na koniec powtarzam: nie w kwocie problem i realnej wartości programu, lecz w bardzo "dziwnym" sposobie dystrybucji i stosunku do obecnych użytkowników.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co do podświetleń:

Ciekawie tez wyglądają w "The Best Spiner" /70$/rok:) /

https://thebestspinner.com/

Pokaz podświetleń synonimów można obejrzeć w video na powyższej stronie (15:05 minuta)

Ich konkurencja "The SpinnerChief Pro" ma to zresztą podobnie rozwiązane

https://www.spinnerchief.com

Pokaz podświetlania (3:30 min) :https://www.youtube.com/watch?v=sUP74czuduU

To pomaga zobaczyć podwójne zagnieżdżenia synonimów {aba {ab|ba} cde} w innym kolorze.

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Ja mam trochę inne pytanie, czy zmieniłeś warunki licencji?

Tzn. Wcześniej było tak, że mogłem mieć program na dwóch komputerach, ale jednocześnie korzystać na jednym, a teraz gdy kliknąłem w link z maila, mam że 40zł kosztuje 1 licencja, a 1licencja=1komputer. Mógłbyś mi odpowiedzieć, jak to jest ?

Czy płacąc tą jedną licencję, będę mógł po staremu, mieć dwie kopie programu, ale używać tylko jednej w danym czasie, czy też teraz można mieć tylko jedną kopię na jednym komputerze?

Dla mnie to kwestia kupić, nie kupić, dlatego proszę o odpowiedź.

Dla maruderów : było od początku, że cena jest promocyjna bo wersja nie jest końcowa, było że pełna wersja będzie kosztować więcej. Jedyne czego nie pamiętam, to tego, że betatesterzy również będą musieli zapłacić za wersję finalną i to może trochę boleć, w końcu każdy coś tam wniósł do rozwoju programu, ale wciąż cena jest na tyle atrakcyjna, że jestem w stanie zapłacić - uważam, że produkt jest tego wart. Jeśli nie spełniałby moich wymagań, pozostałbym przy wersji RC i już.

Pozdrawiam:)

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

No tak, wszystko się zgadza i polityka cenowa, to kwestia dość delikatna. Jest tylko jedno małe ale...

Program się rozrasta, to fakt i jest uczciwym, że razem z tym, wzrasta cena programu. Jednak po co się odwracać od osób, które Cię prędzej wsparły i kupowano niepełny produkt? Czy nie fajniej dać cenę np. 100zł (bo duże możliwości) i dopłata upgrade do nowej ceny (np. kosztowało 50 to dopłata 50) Twój biznes i twoje zabawki, jednak po takiej polityce, mam wątpliwości i wydaje mi się, że po dalszych takich wypadkach, program będzie zamknięty w małym gronie ludzi, którym będzie naprawdę ułatwiał pracę.

Ja np. nie piszę aż wiele i przeważnie na swój użytek, szczerze? Program mi nie podszedł w poprzedniej wersji aż tak bardzo i dalej korzystam do pisania program seolight, który w swej prostocie jest idealny, brak mu jednak także podświetlenia synonimów. można sobie zrobić także bazę, sprawdza pisownię, generuje teksty, trochę lepsze (w moim odczuciu) dodawanie synonimów. To mi wystarcza i chyba lepiej tak zostać, poczekać aż program będzie jeszcze bardziej dopracowany, nie dość że lepszy, to jeszcze tańszy - kupiłem raczej dla wspomożenia dobrze zapowiadającej się aplikacji.

Co do ceny, można dać sobie ile tam dusza zapragnie - jednak należy pamiętać, że zamknie się to w wąskiej grupie odbiorców, bo ja mając np. wydawać na ten produkt 100zł, nigdy bym tego nie zrobił, gdyż w zupełności do mojej pracy wystarczy owy seolight, a ma jeszcze wiele więcej funkcji, nie tylko ułatwiających pisanie. Niech cie nie zmylą nieliczne głosy, że cena 99 to dobra decyzja - bo takich jak ja, jest chyba większość. Życzę dalszych sukcesów i przemyślenia zdroworozsądkowo polityki cenowej, by osoby które kupiły program niedorobiony w ciemno i marketingowo przyczyniły się do sukcesu programu (było dużo ach i och) miały równe przywileje, jak nowokupujący - a jeszcze lepiej, jakby miały nawet trochę lżej.

Bo obecnie po przeliczeniu, wychodzi że będzie drożej.

Pozdrawiam

@RamigoS - gdzie pisze, że na jeden komputer? Być może gdzieś pomyłka jest, oczywiście licencja nadal pozwala używać na dwóch komputerach :)

@kazek76, @Styx - rozumiem, dlatego zaproponowałem mam nadzieję uczciwą propozycję:

Wersja 2.0 bedzie DARMOWA dla posiadaczy wersji 1.9, a dla posiadaczy starszych wersji dużo tańsza.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Jak najbardziej uczciwą. Zresztą (jak zapewne zauważyłeś po wcześniej wysłanym przelewie) sytuację przyjąłem jako potknięcie wynikające z braku doświadczenia.

Programista z Ciebie dobry, ale psycholog i marketingowiec dużo słabszy - czego nie omieszkałem wytknąć w poprzednim poście :)

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

no ja was nie rozumiem, autor ma swoje zasady i swoja politykę cenową, macie jakąś swoja wersję, którą kupiliście za 20zł, chcecie mieć lepszą to kupcie aktualkę za tyle ile chce, autor, jeśli nie, nie podoba się? to se napiszcie sami taki soft i sprzedawajcie go po swojej polityce cenowej...

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Przeczytaj dokładniej (ze zrozumieniem) kilka ostatnich postów - to zrozumiesz.

Zazwyczaj piszesz bardziej sensownie.

@RamigoS - gdzie pisze, że na jeden komputer? Być może gdzieś pomyłka jest, oczywiście licencja nadal pozwala używać na dwóch komputerach :)

Na stronie zakupu, akurat też wczoraj zwróciłem na to uwagę.

Aktualna cena za 1 licencję: 39.99 zł.

Formularz zamówienia

* Ilość licencji (jeden komputer = jedna licencja):

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Styx przeczytałem dwie poprzednie strony.. tej już mi się nie chciało bo za długie posty :)

no może i jest coś dziwnego w działaniu Amidamaru6669, ale to jego zabawka i on dyktuje warunki. jeśli chce żeby to tak wyglądało to już jego decyzja, "nas" już ma jako swoich klientów, nie musi prosić o zakup, a jeśli chcemy mieć więcej funkcji to i tak kupimy aktualkę. nowi klienci będą przychodzili bo dla nich jest korzystnie, a nikt nie oprze się zakupu bo autor zrobił tak czy inaczej z pierwszymi użytkownikami softu

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Autor faktycznie zaliczył wtopę marketingową, co jest dziwne, zważywszy na ton maila informującego o aktualizacji (pisanego "językiem korzyści" :-) ). Myślę, że pierwszym błędem było niewydanie wersji 1.7 (bez RC), a przynajmniej ja nie dostałem informacji o takiej aktualizacji. Nie szkodzi, że nie byłoby tam zbyt wielu poprawek, na pewno dałoby się wymyślić cokolwiek i ładnie to opakować. Ja na przykład czuję się nieco naciągnięty, że zapłaciłem za wersję beta, czyli 1.7RC, a teraz muszę płacić za 1.9, no ale kupiłem kolejną licencję. Póki co - jedną, tak na wszelki wypadek. Wtedy ocenię, czy warto zaktualizować też drugą.

Natomiast smęcenie o tym, że aktualizacje powinny być dla dotychczasowych użytkowników bezpłatne, że zapłaciłem 20 zł i mi się należy, jest po prostu śmieszne. Scrapebox może sobie być aktualizowany bezpłatnie, bo jego autor ma nieporównywalnie większą bazę użytkowników, niż ktokolwiek wypuszczający produkt na polski rynek. Tutaj się tak po prostu nie da.

I owszem, ponieważ produkt jest całkiem nowy, może warto byłoby pozwolić aktualnym użytkownikom zaktualizować go za darmo z czysto pragmatycznych pobudek przywiązania ich do siebie. Tu chyba autor się zreflektował, bo podobno aktualizacja do 2.0 ma być dla klientów darmowa. Jak ktoś napisał, konkurencja nie śpi, a napisanie takiego programu to dla niewielkiej firmy nie jest takie znowu wyzwanie. Wątek o programie ma 30 stron... więc potencjalnych klientów paru jest.

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Witam. Dawno tutaj nie zaglądałem bo mam akurat sesje. Trochę się pogubiłem. Czyli mam rozumieć, że jeśli posiadam wersję 1.7RC2 muszę teraz zapłacić za wersję 1.9 ? W mailu masz link prowadzący do 20% zniżki rozumiem, że to, to ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności