Skocz do zawartości

SEO-Leniviec - profesjonalne narzędzie do pisania/edytowania/przechowywania Artykułów SEO

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@konrix - jest, przy masowym generowaniu można ustalić próg procentowy, jaki spełnić muszą teksty, aby zostały wygenerowane i zapisane.

@BlackLargo - dokładnie tak jest. I popracuję nad zaproponowaną funkcjonalnością.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

@konrix - jest, przy masowym generowaniu można ustalić próg procentowy, jaki spełnić muszą teksty, aby zostały wygenerowane i zapisane.

czegoś tu nie rozumiem, albo u mnie nie działa.

przy masowym generowaniu ustalam sobie próg np. 40% i jeżeli wygenerowane teksty mają niższą unikalność to nie będą zapisywane? - ja to tak rozumiem

niestety u mnie nic ta opcja nie daje. mam projekt, który jest generowany z unikalnością około 5-10%, ja ustawię sobie ten wskaźnik 40% to i tak generują i zapisują się teksty które wcale nie są unikalne na 40%, wpisałem nawet wartość 100% dla unikalności, sądziłem, że wygenerowany zostanie jeden tekst, więcej się prawdopodobnie nie da, tymczasem dalej generowane są teksty, które po sprawdzeniu porównywarką wskazują 7,8%(tylko, ze porównywarka u mnie nie jest pewna, czasem się zawiesza i w ogóle nie działa, tym razem działała)

Czy mógłbyś mi to jakoś łopatologicznie wytłumaczyć, co takiego ma robić ta funkcja 'minimalna różnica w unikalności tekstu' i czy sprawdzić ją można wbudowaną porównywarką? - Z góry dzięki za odpowiedź

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

@RamigoS - w skrócie - Pomoc -> Zaawansowane -> LOG. Włącz sobie podczas generowania, a gdy będzie generowane poda Ci się % unikalności.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

@RamigoS - w skrócie - Pomoc -> Zaawansowane -> LOG. Włącz sobie podczas generowania, a gdy będzie generowane poda Ci się % unikalności.

hehe i tym sposobem zamroził mi sie SEO Leniviec;) zobaczyłem w logach te informacje, pokazywał, że nie wygenerowano bo za niskie

druga próba - ustawiłem na 50%, kazałem wygenerować 5 artykułów, w logu dużo informacji, że nie wygenerowano bo za mała unikalność, czyli działa:)

22:41:59.613> Arykuł zlecony masowej generacji został odrzucony - za duże podobieństwo do poprzedniego tekstu (unikalność 11%).

teraz jeszcze ta porównywarka, biorę dwa następujące po sobie artykuły, które przed chwilą zapisały się w pliku, skoro w logach jest, że odrzucano na poziomie 11%, a próg był na 50%, to oczekuję, że będzie tak i w wyniku porównania...

Porównywarka mówi, że różnica pomiędzy tekstami wynosi 7,8%

Amidamaru6669 co jest z tą porównywarką, skoro w logach odrzuca i niby działa, to czemu ona taki numer mi robi? Pomóż, proszę.

@RamigoS - wytłumaczę zasadę działania generowania tekstów.

Po 1. próbuje spełnić próg kilkanaście razy, jeżeli się nie da - przepuszcza tekst (bo oznacza to, że nie da się wygenerować tekstu o takiej różnicy, a generowanie nie może się zaciąć).

Po 2. każdy wątek liczy w swoim obrębie osobno. W związku z czym, aby próg był stały wypróbuj wybrać 1 wątek - wtedy każdy tekst będzie musiał się różnić od każdego poprzedniego.

Po 3. porównywane są dwa ostatnie teksty.

@konrix - rzeczywiście - można nad taką funkcją pomyśleć, właściwie system jest pod to gotowy :P

Mam małą sugestię aby wprowadzić lepsze dobieranie synonimów w trybie "automatycznego dobierania dla tekstu synonimów" aby w ustawieniach wybrać możliwość dobrania synonimów z odpowiednia końcówką np. {aby|iżby|żeby} dwie ostatnie litery "by". Wydaje mi się, że jest większe prawdopodobieństwo wyboru odpowiedniego synonimu do oryginalnego słowa.

Pozdrawiam.

@ssebo

sugestia niezła ale nie rozwiązuje wszystkiego

Jeśli było by coś takiego ,że ręcznie uczymy system do jakiego słowa|fraz ma nie używać pewnej grupy synonimów

po jakims okresie nauki - system generował by świetne teksty

Prościej to pewnie zrobić na zasadzie wykluczeń np ,ze przy wyrazie przy synonimie możemy go zablokować bynie łączył się z tym konkretnym wyrazem ( a najlepiej specyficzną jego odmianą)

To już byłby High Life jakby system potrafił generować dość czytelne teksty z automatu - bez manuala.(tzn tekst po którym ciężko stwierdzic jednoznacznie czy pisał go człowiek czy maszyna)

Jak dla mnie mógłby|musiałby wtedy kosztować sporo więcej :P (bo jak wszyscy coś mają to znowu poprzeczka się podnosi dla wszystkich)

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

@Amidamaru6660 - dzięki za odpowiedź, już teraz prawie wszystko jasne, czy w takim razie:

@RamigoS - wytłumaczę zasadę działania generowania tekstów.

Po 1. próbuje spełnić próg kilkanaście razy, jeżeli się nie da - przepuszcza tekst (bo oznacza to, że nie da się wygenerować tekstu o takiej różnicy, a generowanie nie może się zaciąć).

nie można wprowadzić jakiegoś powiadomienia czy oznaczenia w tych tekstach, że ustalony próg jest niemożliwy do osiągnięcia?

Przez ten pkt 1. właśnie jest problem, bo niby wygenerowało, więc myślałem, ze działa, a tymczasem okazuje się, że nie da się z danego tekstu tego zrobić. I o to mi właśnie chodziło sprawdzając tą funkcję, czy umie ona powiadomić użytkownika, że to co ustawił dla danego projektu jest nie do wykonania lub wykonuje to tylko wtedy, kiedy jest możliwe. Wg mnie, trochę to bez sensu, że ustawiam jakiś próg, a ona i tak jak nie znajdzie zapisuje normalnie i mówi, że wszystko jest ok.

Po co ta opcja, skoro nie działa? Tzn. jeśli dobierzemy umyślnie, lub nieumyślnie próg nie do spełnienia?

Prosty przykład, mam projekt:

{Jestem|Mam na imię} Lolek

od razu widać, że istnieją dwie kombinacje, jeśli każe mu wygenerować więcej tekstów nie ważne przy jakim wskaźniku otrzymuje niestety wynik:

--------------------------------

Jestem Lolek

Jestem Lolek

itd.

czyli funkcja nie działa, jeśli jej się uda dopasować to super, ale skoro nie może, to po jakiego czorta zapisuje cokolwiek? w tym przykładzie można otrzymać dwa teksty o unikalności powyżej 50%, ale tylko dwa, czyli jeżeli ja ustawię że chcę więcej to powinienem albo otrzymać komunikat, że nic z tego i nic nie zapisujemy do pliku, albo zapisuje tylko dwa spełniające wymagania, a reszta w kosmos. Żeby jeszcze chociaż przeplatała te dwa teksty, to mogłaby się obronić, bo poprzedni i następny byłby inny, ale niestety tak nie jest.

Sorry, że przyczepiłem się do tego, ale skoro już taka funkcja jest, to niech ona działa, przydałaby mi się bardzo, ale niestety nie mam żadnej pewności, że poprawnie wykonała swoje zadanie, więc przy masowym generowaniu i ręcznym sprawdzaniu każdej pary tekstów to tak, jakby tej opcji w ogóle nie było.

piszesz, że generowanie nie może zostać przerwane, to może chociaż daj info po wygenerowaniu, że teksty nie spełniają wymagań, a jak wpadniesz na to, jak sprawdzić, żeby to zawsze działało, to wprowadzisz.

@BlackLargo, @ssebo - rzeczywiście spróbuję nad tym popracować, jednak tu już wchodzimy w heurystykę i myślę, że ta opcja jest do przemyślenia "na potem" :)

@RamigoS - oczywiście, rozumiem. Moja propozycja jest taka = nie da się spełnić progu - program wyświetla powiadomienie i pyta co zrobić.

@RamigoS - wersja 2.0 dla Użytkowników 1.9 będzie darmowa, więc jak będzie, otrzymasz meila i będzie z ta opcją.

@Kinger - cieszę się bardzo :D Jeżeli wysłałeś tradycyjny przelewem, to wyślij potwierdzenie na mój e-mail [ amidamaru.pro@gmail.com ] - otrzymasz program szybciej :D Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności