Skocz do zawartości

SEO-Leniviec - profesjonalne narzędzie do pisania/edytowania/przechowywania Artykułów SEO

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem program - bardzo fajne narzędzie :)

Jest jeden upierdliwy błąd - zaznacza wyraz zieloną ramką, chcąc go zaznaczyć dwuklikiem zaznacza tylko część wyrazu - do momentu wystąpienia polskiego znaku. Zaznaczając wyraz 'wyposażony' zaznaczenia będzie do 'wyposa' dla którego oczywiście nie znajdzie synonimów.

Strasznie irytujące ;)

i pytanie - jest gdzieś opcja mieszania akapitów, bo nie znalazłem?

pzdr,

immy

mniej znaczy więcej

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@immy - dziekuję :)

Już tłumaczę - nie musisz zaznaczać słowa, aby wybrać synonimy - kliknij tylko PPM lub kółkiem na słowo - SEO-Leniviec sam wykryje całe słowo i je zaznaczy.

Mieszanie akapitów, proszę bardzo:

{%Akapit 1. Tutaj jakiś tekst, tralalalal.
Test, test, test.
|Akapit 2. Inna treść, inny tekst,
zupełnie co innego!
%}

powyższy kod przemiesza akapity

lub

{Akapit 1. Tutaj jakiś tekst, tralalalal.
Test, test, test.|Akapit 2. Inna treść, inny tekst,
zupełnie co innego}

natomiast powyższy wybierze losowy.

Pozdr.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Drobnostka:

https://www.webpagescreenshot.info/img/769654-4242011102922PM

Czy jest możliwość zmiany koloru podświetlanych synonimów [nr1-na sceenie] ?

Czy te teksty wskazywane przez [nr2-na screenie] mają być właśnie tak na wpół widoczne ?

A przy okazji:

Jedna licencja uprawnia do zainstalowania i odpalenia SEO-Lenivca na ilu maszynach?

Dzięki

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

@BlackLargo:

Będzie opcja zmiany koloru podświetlenia. +OPCJA+ Zmiana koloru podświetlenia skadni

A to co nr 2 to nie powinno tak być, ale są z tym problemy.

@edit:

Przepraszam, teraz widzę, że to jednak Windows, tylko z wyłączonymi skinami. :)

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Witam i ja ;) - dzisiaj właśnie zakupiłem Lenivca w wersji CD.... Chciałbym tylko zwrócić uwagę na formularz zakupu na stronie, zresztą napisałem maila w tej sprawie. Otóż po przejściu do fazy końcowej płatności wybrałem przelew zwykły (polityka firmowa) i no właśnie.... Ani "Zakończ" ani "Potwierdź" ani "Wróć" zostałem w ślepym zaułku. Z reguły takie formularze kończą się przynajmniej czymś w rodzaju "dziękujemy za transakcję - potwierdzenia na maila" czy coś.... Notabene na podany adres e-mail też nie dostałem żadnej wiadomości ani numeru zamówienia. By the way przelew zrobiłem i czekam :) - warto by poprawić komunikację z klientem. Pozdrawiam

Mam demo programu, ale nie widzę w nim opcji sprawdzenia czy wszystkie znaczniki są poprawnie otwarte i zamknięte. Potrzebne jest również sprawdzanie, czy nie ma np. czegoś takiego {synonim1||synonim2}, bo trudno to zauważyć, a może się wygenerować puste miejsce.

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

@seogreen - odpisałem Panu. Każdy otrzymuje e-mail od DotPay z potwierdzeniem; e-mail od nas z potwierdzeniem; "Dziękujemy za zakupy"; do tego strona informacyjna o zakończonej transakcji. Musiał Pan mieć błąd lub niepoprawnie wykonać przelew, na co niestety nie możemy mieć wpływu. Pana transakcja nie została odnotowana nawet przez DotPay, skoro nie otrzymał Pan od nich potwierdzenia. Proszę czytać informacje na stronie. W formularzu kontaktowy jest e-mail, GG, formularz e-mail, formularz GG.

@mj_2000 - sprawdzanie jest oczywiście - proszę nie zamknąć znacznika - wtedy wyjedzie kolorowanie do końca tekstu.

Tak, wyszło podkreślenie... ale jest to słabo widoczne i tekst i tak się generuje.

Nie da się tego zaznaczyć jakoś wyraźniej, albo dodać opcję "Sprawdź składnię", która sprawdzi czy znaczniki są pozamykane i czy nie ma innych nieprawidłowości składni.

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

@mj_2000 - pewnie - można o tym pomyśleć :unsure: Aczkolwiek program nie może "zgadnąć" wszystkiego, co chcesz wpisać, dlatego podkreśla po prostu składnię wg podstawowych założeń.

Niezależnie od tego czy ktoś już wcześniej pisał na ten temat (nie czytałem wszystkich wątków), poniżej podaje co jest źle w programie i co irytuje :)

1. Ograniczenia liczy synonimów dla jednego słowa - nie działa. Wybieram np. max. 3 synonimy przy automatycznej podmianie, a mam wrażenie jakby program wpakował wszystkie możliwe opcje. - To główny powód dla którego kupiłem ten program i jestem troche zawiedziony...

2. Zapisywania wzorca projektu, jest o tyle denerwujące, że w okienku które wyskakuje mam możliwość jedynie podania nazwy i wybrania katalogu, a w moim odczuciu powinna być opcja rozwinięcia danego katalogu, wybrania artykułu który być może chce nadpisać, albo przynajmniej wtedy dodaje sobie dodatkowy numerek na końcu nazwy tego arta żeby mieć kilka różnych wersji.

3. Program wysypuje się przy próbie utworzenia nowego projektu

4. Kolorowanie składni jest niedopracowane, mam wrażenie że wraz z kolejnymi zagnieżdżeniami ich podkreślenia zaczynają się nakładać na siebie. Kolorowane powinny być raczej same klamry, zamiast podkreśleń, które znacznie utrudniają czytanie, ew. podkreślenia powinny być ciut bardziej odsunięte od linii bazowej czcionki i usunięte jakieś pionowe podziałki, które czasami są widoczne.

5. Dymki - krzyżyk nachodzi na tekst, poza tym zbyt wolno znikają

6. Po wyłączeniu skórki która IMHO spowalnia mojego lapa z prockiem dwurdzeniowym 1.8GHz i 2GB DDR2 z win7 to w panelu ustawień niektóre teksty stają się nieczytelne.

To tak na szybko a jak mi się jeszcze coś przypomni to dopisze ;P

Pzdr.

@Łysy! - dzięki, juz odpowiadam :)

1. Sprawdzę to i na pewno działa/będzie działało.

2. Można rzeczywiście nad tym pomyśleć. Będzie. +OPCJA+ Widok innych artykułów podczas zapisywania w Bibliotece

3. "Wysypuje się"? Co masz na myśli? Jeżeli nie działa to proszę o Pomoc -> Pomoc techniczna (support) i wysłanie powiadomienia.

4. Tak - nakładają się, kiedy się nie nakładały zostałem poproszony o to, aby było widoczne gdzie są zagnieżdżenia. W wersji poprawionej będzie możliwość wybrania stylu i myślę, że poprawi to znacznie czytelność :jezyk1: A te "jakieś pionowe podziałki" zaznaczają frazy bazowe :)

5. Krzyżyk służy właśnie do wyłączenia. Co wersja są nowe dymki, zobaczymy jak z nimi będzie.

6. Oczywiście i jest to jasno zaznaczone, że tak jest. Stąd opcja wyłączenia skinów. A problem z Ustawieniami został już zgłoszony.

Dzięki i pozdrawiam.

Ad. 1. Nie działa, a kiedy będzie działało? Kiedy można się spodziewać jakiejś aktualizacji?

Ad. 3. W przypadku chęci utworzenia nowego projektu, program się restartuje.

Ad. 5. Wiem do czego służy krzyżyk, chodzi o to, że nachodzi on na tekst i go zasłania.

----

Jedna ciekawostka na którą właśnie natrafiłem to synonimy do słowa "zbili", otóż widać niektórzy wolą używać bardziej jednoznacznych określeń jak "do*********i|do***********y", aczkolwiek uważam, że wulgaryzmy powinni zniknąć z tego słownika, o ile jeszcze jakieś się tam znajdują (mam nadzieję, że nie).

Pzdr.

@Łysy!:

Ad. 1. Myślę, że fix będzie do 2 tygodni.

Ad. 3. Tak działa właśnie tworzenie całkiem pustego, noweg, zresetowanego projektu. Można też użyć ikony kosza - wtedy zostanie wyczyszczone okienko wprowadzania/wyjścia.

Ad. 5. Rozumiem - spróbuję coś z tym zrobić.

Jeżeli chodzi o słownik, to jest po prostu jak najobszerniejszy. W wersji 2.0 dodałem program do edycji słowników - można w nim usuwać wyrazy wulgarne.

Pozdrawiam.

Ad. 3. No chyba nie do końca poprawnie, skoro po tym restarcie program pyta się mnie czy chce odzyskać wcześniejszy projekt. Poza tym, czemu ma służyć taki restart, czy nie powinno to być właśnie zwyczajnie wyczyszczenie ekranu? O wiele ciekawszym rozwiązaniem byłaby możliwość prowadzenie kilku projektów jednocześnie w zakładkach.

Co do synonimów, to tworzenie słowników takie troche na siłe, żeby było ich jak najwięcej, raczej nie jest najlepszym rozwiązaniem. Osobiście wolałbym, żeby taki słownik może i był uboższy, ale za to znacznie lepiej dopasowywał synonimy. Nie wczytywałem się w opcje, ale czy program nie mógłby właśnie na podstawie indywidualnych/zmodyfikowanych słowników użytkowników, tworzyć jeden odpowiednio przefiltrowany, który posłużyłby w kolejnych edycjach programu?

@Łysy!:

Ad. 3. - Rzeczywiście, zrobię tak. +OPCJA+ Nowy - czyści wszystko, a nie restrartuje program. Jeżeli chodzi o zakładki to już kiedyś o tym pisałem, że póki co nie jest to możliwe.

Słowniki mam z obszernych źródeł i nie jestem w stanie ręcznie je sprawdzać słowo-po-słowie. Natomiast jest możlwiość jak wspomniałem edycji słownika. Ja nie mam dostępu do słowników Użytkowników, więc nie mam jak na ich podstawie tworzyć inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności