Skocz do zawartości

SEO-Leniviec - profesjonalne narzędzie do pisania/edytowania/przechowywania Artykułów SEO

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@elliot - w takim razie masz wersję 2.0 albo wszystkie te teksty są tak unikalne. Jeżeli masz 2.0 - pobierz najnowszą 2.1 - tam lepiej działa ten próg.

Pozdr.

@edit: Do osób, które mają antywirusa NOD 32:

Program może nie uruchamiać się, zgłaszając, że nie ma pliku "TFPTNewsReader.dll". Dzieje się tak, gdyż NOD 32 błędnie ocenia ten plik jako potencjalne zagrożenie i usuwa.

Obejście: należy dodać folder, gdzie zainstalowany będzie SEO-Leniviec do wyjątków NOD-a oraz wyłączyć chwilowo NOD-a na czas instalacji program, następnie go przeinstalować.

Pozdr.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Chcę ogłosić, że w najnowszej poprawce będzie tryb tzw "Strict synonyms mode" - tryb dokładnego dopasowania synonimów (Ustawienia -> zakładka "Słowniki i bazy").

Zalety:

1. Jest szybszy od normalnej wersji

2. Automatycznie eliminuje błędy składniowe/gramatyczne synonimów

W skrócie: w trybie tym podawane jest mniej synonimów, jednak są o wiele bardziej dopasowane gramatycznie.

Jeszcze drobny test, napisałem sobie tekst:

Pewnego pięknego dnia do kawiarni "Gruszka" przybył wędrowiec. Był on człowiekiem szlachetnym, chociaż jego honor splamiła pewna przygoda...

i wybrałem automatyczne spinowanie w obecnej wersji, oto co mi wyszo:

Jacyś przepięknego dnia aż do kafejki "Gruszka" nadszedłby podróżny. Był jego osoba gościem godnym, jakkolwiek jego ambicja pobrudziłaby jacyś historia...

oczywiście wyszedł tekst nie do końca możliwy do użycia, bo niepoprawny gramatycznie.

Potem wybrałem tryb "Strict synonyms mode" i ponownie wykonałem automatyczne spinowanie, oto przykładowy tekst:

Pewnego ładnego dnia do kafeterii "Gruszka" doszedł włóczykij. Był on gościem dystyngowanym, jednakże jego duma umazała pewna awantura...

Jak widać tekst jest o wiele lepszy.

To tyle, skończę i uploaduje - wszystkim którzy mają 2.1 wyświetli się informacja.

Pozdrawiam

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Już jest - poprawiona wersja 2.1 - do pobrania z takich samych lokalizacji (i z takimi samymi hasłami) co poprzednia. Użytkownikom 2.1 wyświetli się informacja.

Pozdr.

Po aktualizacji b. często po najechaniu na wyraz rodz. żeńskiego i kliknięciu prawym przyciskiem mam błąd "to słowo jest niepoprawne" - co oczywiście nie jest prawdą. Drugi klik powoduje już wyświetlenie listy synonimów.

---- edyta ----

Nie tylko wyrazy rodz. żeńskiego powodują błąd, inne także.

Sprawdziłem to na 2 licencjach - na obu to występuje.

mniej znaczy więcej

Czy ktoś jeszcze odnotowuje ten problem, który ma @immy ?

@edit:

@immy - ale na różnych komputerach? Czy na którymś nie miałeś NOD-a 32?

@Iguana, @immy - OK, rozumiem, w takim razie zbadam to dogłębnie i będzie FIX. Tymczasem proszę o kliknięcie raz, aby pisało, że nie ma odpowiedniego wyrazu, a następnie wysłanie pustego ticketa do supportu (zostanie załączona treść ostatniego błędu) oraz wybranie Pomoc -> Zaawanosowane -> Wyświetl dziennik programu i wysłanie mi jego treści na PW.

Pozdrawiam.

Chcę ogłosić, że w najnowszej poprawce będzie tryb tzw "Strict synonyms mode" - tryb dokładnego dopasowania synonimów (Ustawienia -> zakładka "Słowniki i bazy").

Zalety:

1. Jest szybszy od normalnej wersji

2. Automatycznie eliminuje błędy składniowe/gramatyczne synonimów

W skrócie: w trybie tym podawane jest mniej synonimów, jednak są o wiele bardziej dopasowane gramatycznie.

Jakoś nie odczułem różnicy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności