Skocz do zawartości

SEO-Leniviec - profesjonalne narzędzie do pisania/edytowania/przechowywania Artykułów SEO

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Rzezniczek - niestety - tak samo przy operacjach automatycznych. Nie będzie to raczej póki co zmienione. Dlatego warto korzystać teraz z zapisu (szybki zapis Ctrl+S).

Pozdr.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Jakoś daje radę i zapisuję po każdym automatycznym synonimizowaniu. Już zauważyłem, że nie ma co synonimizować automatycznie krótkich słów, bo gdzieś w środku słowa dłuższego bałagan się zrobi. Jak się będzie podmieniać tylko długie słowa te ryzyko znika.

;)

mam na dysku 2 partycje z dwoma odrebnymi windowsami

na starej partycji zainstalowany leniviec 1.7rc2 - dodanych mase wlasnych nowych synonimow

na nowej partycji odpalam starego lenivca (bez nowej instalacji) - monit ze wersja demo. wpisuje dane rejestracyjne - zostaly przyjete.

otwieram tekst - nie ma moich dodanych synonimow - baza jest dosyc uboga.

przelaczam sie na stary windows - tam w bazie sa moje synonimy, przelaczam z powrotem na nowy windows - znowu ich nie ma...

jak rozwiazac ten problem?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

@sleaquit - wszystko jest osobne (konwencja Microsoftu, żeby nie przechowywać lub zminimalizować ilość danych przechowywanych obok programu) - ustawienia, synonimy, bazy itd. Masz: https://seoleniviec.pl/index.php?get - tutaj jest

Dla osób, które używają SEO-Lenivca na dwóch komputerach:7Poniższy skrypt skopiuje wszystkie ustawienia i słowniki własne do folderu kopii: https://SEOLeniviec.tk/SEO-Leniviec-ZrobKopieZapasowa.bat Folder z kopią ustawień możemy skopiować, a następnie umieścić w jednym folderze razem z poniższym skryptem: https://seoleniviec.tk/SEO-Leniviec-Przywro...piiUstawien.bat Po uruchomieniu tego skryptu ustawienia SEO-Lenivca zostaną nadpisane przez wykonaną wcześniej kopię.
- te skrypty pozwalają przenieść ustawienia.

Pozdr.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

dzieki, a jakby komus powyzsze .bat nie dzialaly - w katalogu z ustawieniami usera poszukac katalogu seoleniviec i przegrac do katalogu w nowym systemie

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Może taki mały apel do twórców.

Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę,

taki fajny program a taka jest w nim lipa.

Mianowicie nie chce pisać dosłownie do czego mnie

doprowadzają te dymki z opisami opcji.

Co się najedzie kursorem na jakąś opcje to zaraz

te dymki pół monitora zasłaniają.

Do szewskiej pasjii mnie to doprowadza :hello: no nie można pracować...

po kilku minutach szlag mnie trafia, no żeby te dymki znikały,

ale one świecą i świecą

No i mam jeszcze jedno ale...

aby fajnie grupować i porządkować sobie newsy

program stawia duże ograniczenia.

W bazie danych nie ma możliwości (w drzewie katalogów)

zagnieżdżania katalogów w katalogach

uwag więcej nie mam gdyż chyba program spełnia wszystkie moje

wysokie oczekiwania.

Kilka ustawień co do dymków masz w opcjach.

tak ale do dymków z synonimami

a ja mam na myśli te dymki, na zółtym tle

z opisami opcji

@mezzor - jeżeli chodzi o katalogi w katalogach to obecnie takiej możliwości nie ma.

Natomiast dymki podpowiedzi można oczywiście wyłączyć, od tego są Ustawienia, jak wspomniał @Warfas:

Opcje -> Ustawienia -> Wygląd i odznaczyć "Pokaż dymki podpowiedzi" i już dymków nie masz :)

W tym miejscu też mój drobny apel: zanim napisze się e-maila do supportu warto sprawdzić, czy nie ma tego w Ustawieniach, bo najczęściej tak jest :D

Pozdr.

• 3 tygodnie później...

Witam, niedawno zakupiłam wersję SeoLenivca na płycie CD, ale nie mogę jej zainstalować. Powodem tego są pozostałości wersji Demo na moim komputerze. Próbowałam wyczyścić rejestr różnymi programami, także poleconym mi przez Autora programu CC-cleanerem, ale nie daje to żadnego rezultatu, komunikat "The older version cannot be removed" dalej się pojawia. Ostatecznym rozwiązaniem jest format komputera, ale traktuję to jako ostateczność. Może są jakiś inne rozwiązania?

Rozumiem, że Autor chce zabezpieczyć się przed kilkakrotnym instalowaniem Demo, ale chyba postarał się aż za bardzo.

Proszę o jakieś podpowiedzi.

Potrzebuje następująca opcje:

- automatyczna synonimizacja tekstów w katalogu

W tej chwili mam napisane teksty na zlecenie, gdzie kazdy z nich trzeba oddzielnie otwierac i dodawac synonimy. Chcialbym uprościć sobie prace i potrzebuje narzędzia które otworzy katalog (moze byc z podkatalogami) i zamieni istniejace w nim pliki txt na wersje z synonimami nie zmieniajac samej struktury plikow ani linkow w nim zawartych. Opcjonalnie super by było gdyby ten automat mogł zamienić w tych plikach dowolną sekwencje znaków na inną (załóżmy zamiana KEYWORD na <a href="xxx.xx">KEYWORD</a>).

Kupie zaplecze pod SWL'e, a najchetniej całe konta. Propozycje na PM.

@ewelina04 - to niestety nie jest z mojej strony, to wina InstallShielda (teraz Windows Installer bodajże), który musi mieć problem z osinstalowaniem programu. Szukam aktualnie jakiś narzędzie do naprawy uszkodzonych instalacji...

@Moxo - kto jest jeszcze za tą opcją?

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności