Skocz do zawartości

Jak definitywnie windeksować stronę z google?

ecconomicus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam niemałą zagwozdkę, by dojść jak skutecznie usunąć stronę z indeksu Googla. Dotychczasowe działania są nieskuteczne chociaż powinny sprawić, że w żadnym wypadku mojej witryny w wyszukiwarce nie uświadczę.

Oczywiście użyłem odpowiedniego pliku robots.txt, a nawet usunąłem adres witryny korzystając z Narzędzi dla webmasterów. Mimo upływu ponad 2 tygodni, wpisując niektóre słowa kluczowe, nadal widzę wysoko w wynikach odnośnik do witryny (co prawda bez description i ze zmienionym title, ale jednak).

Czy można coś jeszcze zrobić, żeby usunąć definitywnie stronę (oczywiście ban nie wchodzi w grę;-)? A może Google reaguje z tak dużym opóźnieniem i to kwestia czasu?

Jeśli usunąłeś ją także prawidłowo przez centrum dla webmasterów to powinna wypaść za jakiś czas.

Czasami to zajmuj e ponad miesiąc

Ja jak chciałem coś usunąć z wyników przykładałem

W robots.txt

disallow

a na stronie

noindex metatag

Podobno można tez testować w robotsach także noindex (dużo jest o tym na forum dla web.)

Tu jest przydatna stronka

https://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=79812

Jednak ,jak mówił Matt Cutts

jeśli do Twojej strony prowadzą jakieś linki które są wykorzystywane

to w niektórych wypadkach jest możliwe ,że strona będzie wyskakiwać

Polecam,martwienie się po upływie miesiąca :)

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności