Skocz do zawartości

brak cache, optymalizacja

DamianL

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

To znów ja. Być może pytania są proste, jednak dla mnie nie tak całkiem oczywiste. Wydaje mi się, że coś jest nie tak.

Strona: Fotografia ślubna bielsko

1. Polecenie cache:tuadresstrony.pl - nie wyświetla cachu strony. Moje pytanie, dlaczego? skoro jest zaindeksowana razem z podstronami?

2. Pytanie dość dziwne, ale jak można że tak powiem zmusić robota do wizyty na stronie? Za wyjątkiem oczywiście linkowania gdzie popadnie.

3. Ogólnie czy macie jakieś pomysły jak zoptymalizować tą stronę by na frazy: fotografia ślubna bielsko, fotografia ślubna żywiec, fotografia ślubna cieszyn poszła w górę.

4. Strona już ze 2 miesiące jest na bieżąco dodawana do katalogów, tych darmowych, część płatnych, katalogi zgreda, edwina, fora tematyczne, komentarze na blogach z tematyką fotografi ślubnych oczywiście odpowiednim linkiem i anchorem. Mimo to od dwóch miesięcy stoi na pozycjach na jakich stała. Ani drgnie. Czego to może być wina?

Proszę i dziękuje za odpowiedzi, odpowiednio się zrewanżuję podziękowaniem :)

Pozdrawiam.

SEO in Bielsko-Biała 

1. czekaj u mnie przy nowej stronie było podobnie. Strona była zaindeksowana ale cache nie był wyświetlany... teraz już jest :)

2. Dodaj artykuł z linkiem na jakimś dużym forum często odwiedzanym. - pingowanie...

3. x

4. 2 miesiące to mało moja stoi już od 3-4 i też jest ciągle linkowana, wszytko zależy od konkrecji w danej frazie.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Pinguje SB pingerem. Więc mówisz że to za mało?;)

Ew. w e-webie podlinkować wpisy do katalogów rozumiem tych bardziej wartościowych ;)

Te bardziej wartościowe zwykle się same szybko indeksują, a różne świeżynki i śmieci możesz czasem linkować z SWL'i i nie chcą wejść w indeks.

Niektóre strony cache wyłączają specjalnie też

Co masz na myśli? Chcę, żeby robot w końcu odwiedził od podobno 13 grudnia moją stronę.

Chcę również żeby była w cachu ;)

Ponadto po dodaniu do okolo 300 katalogów na frazę : "fotografia ślubna żywiec" "fotografia ślubna cieszyn" powinna być już w top 3, tam konkurencja jest znikoma. A mimo to od 2 miesięcy stoją na pozycji 18 i 19. Coś jest nie tak.

SEO in Bielsko-Biała 

Ale robot już odwiedził Twoją stronę, bo zaindeksował 4 podstrony. A to że dodałeś do 300 katalogów to jeszcze nic nie znaczy. Na razie yahoo pokazuje 14 linków z katalogów a reszte z 4 for, więc ponownie mówię... Cierpliwości :)

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Może i dodałeś to iluś tam katalogów. Pytanie kiedy? Ostatnie dwa miesiące, to dwa miesiące temu, czy tydzień temu?

Na razie z Yahoo wynika, że kicha. Są tam linki chyba z pięciu katalogów. Czyli linkuj dalej. Dodawaj ile wlezie. A efekty przyjdą prędzej, czy później.

Kolejne pytanie - w jaki sposób linkowałeś katalogami? Z tych kilku katalogów widać, że dawałeś tytuły wpisów:

1. Fotografia ślubna Bielsko, Żywiec, Cieszyn? tylko z PHOTODREAMS

2. Fotografia ślubna Bielsko, Żywiec, Cieszyn

3. PHOTODREAMS - fotografia ślubna Bielsko, Żywiec, Cieszyn

4. Photodreams

Po kiego grzyba dajesz anchor Photodreams? Czy Wasza firma jest już tak znana, że ktoś poprzez googla będzie szukał na nazwę Waszej firmy fotografa?

Za dużo słów w anchorach. Moim zdaniem lepiej linkować na pojedyncze frazy:

1. Fotografia ślubna Bielsko

2. Fotografia ślubna Żywiec

3. Fotografia ślubna Cieszyn

Z optymalizacji:

1. zrób 301 z adresu photodreams.pl na www.photodreams.pl, albo odwrotnie. I linkuj tylko na jeden wybrany adres, nie na oba.

2. Popraw title na stronie głównej i podstronach - lepiej umieścić nazwę firmy na końcu title, niż na początku. Albo w ogóle z niej na razie zrezygnować.

3. Spróbuj wrzucić w tekst na stronie głównej frazy, na które linkujesz w formie w jakiej linkujesz, czyli fotografia ślubna Bielsko, fotografia ślubna Żywiec, fotografia ślubna Cieszyn. Nie w formie odmienionej. Oczywiście byle to brzmiało w miarę po polsku - w granicach rozsądku.

4. Zrób H1 z tytułu "Fotografia ślubna w Bielsku-Białej i okolicach"

Jeśli się da, to w galerii dodaj alty z Twoimi frazami. Wydaje mi się, że można to zrobić na podstronie Galeria, bo niżej to już flash.

Tak na szybko, to tyle. A przede wszystkim linkuj z głową.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

@RedWeb

Nie wiem skąd wziął się anchor Photodreams - nie linkuje na taki. Być może z któregoś z for nazwę użytkownika wzięło i podlinkowało stroną.

Ostatnie katalogi? w przeciągu ostatnich 4 dni ( od początku stycznia dodałem może do okolo 100 katalogów) jak widać tylko kilka zaindeksowało.

Ostatnie 200 katalogów to właśnie dodawanie na frazy jakie piszesz bo stwierdziłem że tytułu: "Fotografia ślubna Bielsko, Żywiec, Cieszyn" może nie za dobrze odczytać i dodawałem pojedynczo na :"Fotografia ślubna bielsko" , "fotografia ślubna żywiec" ... itd.

1.Title poprawie tylko nie wiem kiedy znów się zmieni , pewnie za około pół roku :yahoo:

2. Spróbuje coś pokombinować z tym tekstem, tak jak mówisz.

3. H1 nie wiem czy nie będzie za duży napis . Nie może zostać H2?:D

4. Wiem że będę leniwy, ale dla was to 5 min napisanie składni polecenia 301. Mogę od was takie prosić?

Pozdrawiam.

SEO in Bielsko-Biała 

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^photodreams.pl(.*) [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.photodreams.pl/$1[/url] [R=301,L]

H1 nie wiesz czy będzie za duży? To zmniejsz wielkość czcionki w css :yahoo: Nie może być h2 jak nie ma h1 w teorii.

Title Ci poprawi przy nowym wejściu robota.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności