Skocz do zawartości

czy używacie jeszcze SWL

niewolnikG

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz częściej skłaniam się do stwierdzenia że linki rotacyjne jednak szkodzą pozycjonowanej stronie. Zauważyłem, że pozycje stron podlinkowanych z systemów rotacyjnych (+ stałych) oraz samych rotacyjnych spadają natomiast dla stałych linków rosną. Obserwuje tą sytuację na kilkunastu domenach i wydaje mi się że nie opłaca się już wspierać się rotacyjnymi.

Linki rotacyjne można wykryć w banalny sposób i to jest głównym powodem całego zamieszania w wynikach.

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ale w ciagu 3 miesiecy ceny wzrosły prawie 3x a smietnik jest jaki był.

Nie wiem co masz na myśli pisząc "śmietnik". Może masz na myśli grafikę, która nie ma wpływu na pozycję? Ja korzystam z systemów wymiany linków.

Nie wystarczy posiadać punktów na koncie ale trzeba jeszcze potrafić z nich korzystać. :)

to się popisałeś wiedzą :)

śmietnik jak dla mnie to strona która zawiera 20 słów z których 19 to linki wychodzące, tak wygląda 90% stron w tym systemie z czego 99% tych stron nie jest nawet zaindeksowana

pod koniec korzystania miałem niby 10k linków w systemie, z czego zaindeksowanych z 300-500. takze na prawde system wart swojej ceny

mówie tylko o seamatik - innych swl nie oceniam bo nie korzystalem.

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

rozumiem ze dane ktore podajesz dotycza starego seomatika przed zmianami, po ktorych system umieszcza linki tylko na zaindeksowanych stronach?

ja osobiscie na skutecznosc seomatika nie narzekam. widze ze skutecznosc sie zwiekszyla

trudniej jest zdobywac teraz pkt wiec nic dziwnego ze na gieldzie ludzie podniesli ceny, z drugiej strony po ostatnim zwiekszeniu pkt za bonus site cena powinna spasc

podane przez ciebie dane ze 90% to strony bez tresci sa mocno naciagane

takie strony widuje sie sporadycznie

zreszta... przed zmianami rowniez byl to skuteczny system

byc moze problemem sa rozne sposoby poslugiwania sie seomatikiem ktore napewno wplywaja na koncowa skutecznosc

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Korzystam i będę korzystać.

A czas SWL się kończy od około 2 lat, pewnie przez kolejne 2 będzie się kończyć i tak w nieskończoność.

...różnica w mocy jednak jest ogromna i według mnie w ciągu ostatnich 2-3 lat spadła o kilkadziesiąt %.

Jeszcze 3 lata temu można było prawie każdą frazę zrobić 10 % linków stałych, reszta SWL, teraz odwrotnie :D

Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl

Zgadza się ale pamiętacie ile osób korzystało z SWLi 3 lata temu? - może ok 20% stanu dzisiejszego... ale zmierzam do czegoś innego czyli do ilości pozycjonowanych fraz 3 lata temu a dzisiaj - różnica jest minimum 10-20 krotna - patrząc po liczbach w statystykach systemów.

3 lata temu w webie nie było nawet 100k fraz... a dzisiaj dołozyć do tego gotlink oraz seomatik to otrzymujemy ich miliony (plus inne systemy) - doszło do tego kilka innych stosowanych metod - a top10 czy top100 się niestety nie rozciąga...

Więc podsumowując najsensowniej na sprawę patrzy intruder2600 i mmr88

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Naprawdę?

czas SWL się kończy od około 2 lat, pewnie przez kolejne 2 będzie się kończyć i tak w nieskończoność.

masz jakies testy? pokaz nam, nic nie wiedzącym. Może się nauczymy pozycjonowania przy pomocy SWL ?

jestem otwarty ma wiedzę i doświadczenia, chętnie poznam to czego nie wiem :P

podtrzymuje to co napisałem, SWL do zaplecza, podlinkowania, indeksowania, 301

• 2 tygodnie później...

Jeśli już ktoś mówi, że używa bądź też nie to niech powie jaki typ SWL (rotacyjny, stały) i do czego go używa bo tak to rozmowa jest o du**e maryny za przeproszeniem :)

Ja używam SWL stałego (linkme elite i statlink) i mam wrażenie, że trochę skuteczność spadła co nie znaczy, że nie są użyteczne. Chyba trochę Google bardziej stawia na jakość, bo mam wrażenie, że skuteczność statlinka mniej mi spadła niż linkme ale większych testów nie robiłem więc nie będę się tutaj upierać. Statycznych używam do linkowania domeny docelowej ale nie jest to jedyne źródło linków.

Z e-weba zrezygnowałem, bo zdejmując go z domen docelowych (linkowania do nich) podskoczyłem w SERPach tak więc moim zdaniem na to szkoda kasy. Nigdy nie linkowałem do precli i katalogów co może było moim błędem w szczególności, że mam publikera - poznam więc chętnie opinie innych czy warto dopalać wpisy i jakie wartości punktowe stosujecie, czy może samo pingowanie daje podobne efekty.

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

Pomijając oczywiste podlinkowywanie wpisów etc. to rotacyjne (używam e-weba) dla mocnych domen z historią wciąż dają radę podbić nieźle wyniki. Oczywiście trzeba linkować z głową ale nie dziwcie się, że nikt chętnie nie podaje rozwiązania na tacy - jesteśmy dla siebie konkurencją.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Ja używałem do niedawna Linkme i dinozaura LinkujPRO(jakoś zapomniałem o nim i tak stały tam te linki). Od końca grudnia wycofuje swoje linki z obu systemów, może mi się to odbić czkawką, bo sporo się ich zebrało.

O ile w yahoo te linki były widoczne, tak w google spotykały mnie dziwne rzeczy. np. był link w google(na komendę link:www.domena.pl), a na wymienianej stronie żadnego odsyłacza prowadzącego do mnie nie było(pomimo że oba systemy to linki stałe). W ubiegłym roku pospadały mi dwie subdomeny które były dla organizacji zrobione, a one głównie wzmacniane były wspomnianymi SWLami, także stwierdziłem że moc już nie ta i trzeba zabrać się do bardziej naturalnego pozyskiwania linków.

Jakieś dwa lata temu też wróżono koniec SWLi, ale wtedy przespałem i...nic się nie stało :)

Teraz chciałbym oczyścić swoje strony z SWLi, a te wykorzystać do linkowania wpisów w katalogach, preclach itd. Ogólnie to kiedyś(na prawdę pare ładnych lat temu)systemem linkujpro wypozycjonowałem kilka fajnych haseł, jakiś czas później zawierzyłem linkme - ten był o wiele lepszy od linkuj, bardzo szybko to można było zobaczyć. Później przestałem się zajmować pozycjonowaniem i tak stały sobie te linki w systemach. W tamtym roku próbowałem jeszcze coś zrobić na linkuj i...chyba to zupełnie nie działa. Natomiast linkme wprowadził nowy sposób intext, nie sprawdzałem tego, ale jest to ciekawa opcja, może dzięki temu linki znów staną się mocniejsze.

Jak ktoś chce, to dam znać jak bardzo mi się będzie odbijać po usunięciu wszystkich linków z SWLi.

PS. nie wierzę, że SWLe stałe przestaną się liczyć na rynku pozycjonowania.

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

uzywaja, uzywaja... bo jak punkty kupywali tak i nadal kupuja....

Ktoś kupy wali?

Ja SWLi raczej z zasady nie używam, wolę się trochę pomęczyć i nie tracić czasu na filtry etc. Jednak zastanawiam się nad dopalaniem wpisów w katalogach. Wiele osób tak robi więc jednak coś w tym musi być (no i nie trzeba się martwić o strony, bany, filtry).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności