Skocz do zawartości

czy używacie jeszcze SWL

niewolnikG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W moim przypadku po wycofaniu linków z SWL (Linkme), które kierowały bezpośrednio do pozycjonowanej strony pozycja wzrosła po okresie około 2 miesięcy o 10 pkt. (z ok. 20 na 10 poz.). W tym czasie nie robiłem nic innego z tą domeną, a konkurencja raczej spora. Nie wiem czy to przypadek czy też ma to związek z systemami SWL. (jednynie co zrobiłem to mniej więcej w tym czasie uruchmiłem kampanię AdWords dla tej domeny) - może to miało jakiś wpływ.

Również uważam, że systemy są przydatne do podlinkowania wpisów w preclach, katalogach ew. do linkowania zapleczówek. Jeżeli chodzi o stronę pozycjonowaną to raczej tego nie robię.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
U mnie też ostatnio coś kiepsko z seomatikiem pod względem dopalania wpisów w katalogach. Po 1,5 tysiąca linków na wpis i od 3 tygodni nic nie weszło ;/

Sebastek, czasami podawane są tak sensacyjne informacje że naprawdę aż dziwne byłoby nie sprawdzić ich z czystej ciekawości. Twój wpis:

id: 779689 - koszt: 3 890 - lokalizacji: 331

id: 775331 - koszt: 5 884 - lokalizacji: 517

id: 779690 - koszt: 3 613 - lokalizacji: 339

id: 779688 - koszt: 6 608 - lokalizacji: 500

Łącznie lokalizacji 1670

Łączny koszt ok 20k pkt

Średni czas życia lokalizacji 48-72h - kilka pierwszych z nich pojawia się 13 stycznia ale głównie przyrosty rozpoczynają się od wieczora 15 stycznia.

A więc co masz na myśli pisząc od "3 tygodni"? oraz "nie weszło"? - bo z tego co widzę wpis jest zaindeksowany i posiada BLY.

Pozdrawiam :)

P.s.

Nie wiem czy to nie przypadek ale dopalam wpisy w katalogach seomatikiem i jeszcze się żaden nie zaindeksował za to te niedopalane weszły w 70%...
Nie no ogólnie Panowie cuda... :P

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Akurat ten wpis jest dopalony z mojego osobistego konta i był zaindeksowany dużo wcześniej bez swli. Teraz chcę go trochę dopalić. I stąd te punkty. Mam drugie konto w systemie, z którego dopalam wpisy dotyczące nie moich strona ale zaproponowane przeze mnie i tam jest słabiutko :blush:

Pytanie postawione w temacie jest co najmniej dziwne :lol: Trzeba używać wszystkiego co działa i się sprawdza :)

E-weblink, który jest rotacyjny, zły, nieetyczny, niedobry i w ogóle fuj - jak najbardziej działa :)

Ze statycznych to chyba nie ma nic dobrego co by porządnie działało, chociaż nie próbowałem statlinka :)

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności