Skocz do zawartości

spambot czy coś innego?

szyszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym spróbować pododawania trochę linków do komentarzy na stronach, niestety nie wszędzie można dodać link do swojej strony, czytałem że spambot cos takiego umożliwia, ale nie wiem czy warto zakupić. Po ostatniej zadymie w googlach moja stronkę wyprzedziły takie które maja mało bl ale za to właśnie linki pochodzą z for i komentarzy. możecie coś polecić?

Najlepszy program do komentowania blogów to ScrapeBox; tutaj masz link do rozmowy na forum na jego temat -> ScrapeBox, a tutaj adres strony gdzie można kupić ScrapeBox'a (z tego linku kupisz program za połowę ceny).

Jednak inwestując w ten program (jak i w każdy inny) należy zdawać sobie sprawę, że program jest "tak dobry jak osoba, która go wykorzystuje"; czyli nie należy oczekiwać nie wiadomo jakich wyników 2 dni po zakupie softu. Najpierw trzeba się go nauczyć, po testować itd.

Dlatego jeśli masz tylko jedną stronkę to lepiej będzie jeśli za te 200 zł jakie masz wydać na program kupisz u kogoś usługę linkowania z komentarzy + blast z xr. Koszta te same, a efekt będzie szybszy i pewniejszy. Jednak jeśli pracujesz nad więcej niż jedną stronką, i takie jednorazowe rozwiązanie Cię nie interesuję to musisz zainwestować w soft + trochę czasu na naukę, testy itp.

• 8 miesięcy temu...

rozmowa była pół roku temu ale zapytam. Czy te programy mają w jakiś sposób wbita baze forów lub je wyszukują czy też trzeba fora wpisywać osobiście.

Ostatnio szukając for z możliwością linkowania w sygnaturce, czy to na adres czy poprzez Anchor zauważyłem że chyba większość forów zablokowało możliwość takiego reklamowania się. W chwili obecnej wiem że poprzez link można na Wizażu - chyba że się admin dopatrzy (nie próbowałem na anchor), można w dowolny sposób na Forum Polskich Wieżowców no i tutaj. Swego czasu była możliwość reklamy u łowców burz ale chyba się wkurzyli. Spamując, i wstawiając linki w wypowiedzi zaliczy się kasację posta w parę minut. Tak więc na jakiej zasadzie działają te programy?

pół roku temu

te "pół roku", a raczej prawie 9mscy to bardzo długi czas w pozycjonowaniu... od tego czasu algo googla trochę się zmieniło: nie jest już tak wrażliwe na komentarze w blogach, o których pisze autor tematu, zatem trzeba się nieźle napracować i przede wszystkim mieć odpowiednią wiedzę, żeby wyselekcjonować wartościową i skuteczną bazę...

większość forów zablokowało możliwość takiego reklamowania się
być może większość z tych, które odwiedzasz... moje boty co jakiś czas znajdują nowe fora, na których jest taka możliwość, ale jeśli oczekujesz gotowego rozwiązania, bazy itp... zapomnij: wartościowe bazy są efektem długotrwałej mozolnej pracy, filtrowania tego, co znajdą boty, eliminowania "złych", zastępowanie "dobrymi"... takie never ending story...
wstawiając linki w wypowiedzi zaliczy się kasację posta w parę minut
a to tylko na tych najlepszych forach z bandą skutecznych moderatorów i... zależnie od wartości tego posta :D
dymna.jpg

A jakie narzędzie możecie mi Polecić do komentowania na blogach opartych na wp? Tylko na tym mi zależy a narzędzie może dawać dodatowe możliwości.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności