Skocz do zawartości

Raz jeszcze: Rejestracja serwisów www w Sądzie

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

intermax - zgodnie z prawem jest obowiazek rejestracji zasadniczo kazdej strony. Niezaleznie od jej tematyki. Poczytaj ustawe to bedziesz wiedzial jakie sa przeslanki, ale ma to torche zwiazek z prawem prasowym i traktowaniem stron tak jak czasopisma. Z orzeczen wynika, ze strone trzeba rejestrowac jak jest tresc aktualizowana czesciej niz raz do roku, bo wtedy mozna ja wlasnie traktowac jak czasopismo.

Ogolnie to niby przepis jest martwy, ale jakby ktos kogos podkablowal to wtedy organy panstwowe sie tym musza zajac i mozna miec nieprzyjemnosci. Ja jakbym mial za cos takiego sprawe to bym wzial zharvestowal jak najwiecej domen .pl, w tym zebral wszystkie blogi z serwisow blogowych i zglosisl ze kilkaset tysiecy osob lamie prawo - ciekawe co by zrobili :)

[edit] W ogole to jest troche nieprzemyslane, szczegolnie z tymi oplatami. Jakbysmy mieli rejestrowac wszystkie zaplecza to masakra, a jeszcze trzeba by pozniej zglaszac wpisy o wykreslenie jak sie juz nie przedluza domeny. Straszny bajzel by sie zrobil, bo wiekszosc by pewno jeszcze porejestrowala, a malo by wykreslilo i by pozniej byly takie kwiatki, ze ktos prowadzi strone na cudze dane.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A to nie wiedziałem kurde chore , chętnie poczytam bo przepis jest idiotyczny :)

jednak wydaje mi się że jakbym przed wejsciem dał informacje o zakazie wejścia to nawet kabelki by nie dały rady mnie podkablowac bo wtedy info mieli by zdobyte nielegalnie no i by naruszyli przepisy skutkiem czego organy ścigania nie mogły by tych dowodów wykorzystać ,a może za dużo filmów sie na ogladałem :)

Ludzie co się w tej Polsce|Europie dzieje niby najwięcej swobód a tak na prawdę jest zupełnie na odwrót.

Powinno być tak jak w jednym zprogramów Cejrowskiego co był w takim miasteczku chyba w Amazoni i to jest prawdziwa swoboda

"Welcome to Tihuana ,teguila sex of marijuana oooo" :P

• 4 tygodnie później...
Witam odgrzebę troche temat.

Zmieniło się coś w tej sprawie?

Mam jeszcze takie pytanie, czy jeśli mam serwis a na subdomenie forum to mam pisać lub zgłaszać wszystko oddzielnie czy wystarczy ze zglosze domene główna?

Oraz drugie pytanie, czy rejestrujac portal w sadzie moge byc narazony na wieksze zainteresowanie ze strony władz?

podbijam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności