Skocz do zawartości

Biuro rachunkowe

Bartfm

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Rozpocząłem pozycjonowanie strony, która pod tym względem była zaniedbana. Właścwie w ogóle nie jest zoptymalizowana. Nigdy większa reklama nie była firmie potrzebna, ale w sumie jeśli można skorzystać z takiego środka, jakim jest serwis internetowy, to czemu nie?!

Bardzo proszę o Waszą opinię dotyczącą samego serwisu - wyglądu, estetyki itd. A także pod względem technicznym w kontekście pozycjonowania. Strona jest prosta, ale jeśli macie jakieś pomysły, co warto by poprawić, to będę bardzo wdzięczny. Walka będzie trudna, bo chodzi o mocno konkurencyjny rynek - biur finansowo księgowych.

biuro rachunkowe warszawa - zapraszam i dziękuję za pomoc :)

Pozdrawiam,

Bartek

Zmienił bym tytuł strony na frazy pozycjonowane a co do wyglądu to dla mnie trochę średnio, po prostu nie wiem czemu ale wygląda tak zbyt prosto i staromodnie, jakoś bardziej do gustu przypada mi coś jak to : https://www.tbr.pl/ lub to https://www.afkcob.pl/pl/

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Zmienił bym tytuł strony na frazy pozycjonowane a co do wyglądu to dla mnie trochę średnio, po prostu nie wiem czemu ale wygląda tak zbyt prosto i staromodnie, jakoś bardziej do gustu przypada mi coś jak to : https://www.tbr.pl/ lub to https://www.afkcob.pl/pl/

Dzięki!

Jeśli chodzi o tytuł to w przypadku biura rachunkowego ten wachlarz jest bardzo szeroki i trudno powiedzieć, na czym się skoncentrować. Niektóre frazy są łatwiejsze do wypozycjonowanie, ale np. tylko okresowe, jak np. "rozliczenie roczne", inne z kolei rzadziej wpisywane bo bardziej konkretne niż ogólne "biuro rachunkowe warszawa". Nie mówiąc już o profilu firmy, który specjalizuje się w bardzo wielu dziedzinach, które obejmuje szeroko pojęta księgowość. Dlatego też starałem się wrzucić do tytułu najważniejsze frazy... W tym chyba tę najważniejszą, czyli Biuro rachunkowe Warszawa :)

Wiadomo jak jest dużo tego to można tam wszystko wrzucić ale nie trzeba, po prostu to troszkę pomoże.

Jak widzisz strona z top1 na frazę "Biuro rachunkowe warszawa" właśnie tak ma w tytule strony.

A co do tej szaty graficznej to spojrzałem jako taki potencjalny klient. To tak jak by mi ktoś powiedział że w budynku za rogiem jest najlepsze biuro rachunkowe w Warszawie, w myślach wyobrażał bym sobie duży wieżowiec a tam właśnie takie biuro.

Jeśli bym zobaczył stary mały budynek to jakoś bym zwątpił w to że jest najlepsze.

Ale to tylko mój punkt widzenia :P

Życzę udanej walki o top 3.

Pozdrawiam.

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

dość przestarzale wygląda obecny layout. proponuję popracować nad czymś nowszym. dodać troche kolorów, nie za wiele ale żeby strona nabrała życia. wydaję mi się że warto również trochę pomyśleć nad testami funkcjonalności - chociaż w małym stopniu, żeby kosztów nie ponosić. mam na myśli to żeby użytkownik jak najmniej musiał zastanawiać się po co jest na stronie, co to za strona i jaki krok powinien wykonać.

dość przestarzale wygląda obecny layout. proponuję popracować nad czymś nowszym. dodać troche kolorów, nie za wiele ale żeby strona nabrała życia. wydaję mi się że warto również trochę pomyśleć nad testami funkcjonalności - chociaż w małym stopniu, żeby kosztów nie ponosić. mam na myśli to żeby użytkownik jak najmniej musiał zastanawiać się po co jest na stronie, co to za strona i jaki krok powinien wykonać.

Wielkie dzięki za uwagi! Postaram się je jakoś wdrożyć i zmodernizować wygląd strony.

Jedno pytanie odnośnie tytułu, czy zbyt duża ilość słów w tytule powoduje osłabienie poszczególnych wyrazów?

Pozdrawiam,

Bartek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności