Skocz do zawartości

nowa kategoria w katalogu, jak usunac

artaks

Rekomendowane odpowiedzi

Maciek

tak jak Piotrek Ci napisal, to forum jest oficjalnym forum webwweb i wiele osob tutaj trafilo z katalogu webwweb tylko po to zeby zadac jakies pytanie dotyczace katalogu. No i po logach widze, ze bardzo duzo ludzi wchodzi tutaj i nie zadaje pytan, bo pewnie znajduje odpowiedz w juz napisanych postach. ;)

wiele osob tutaj trafilo z katalogu webwweb tylko po to zeby zadac jakies pytanie dotyczace katalogu.

i zalozmy, ze mieli podobny problem do mojego. nie zrozumieli zasad dzialania systemu. oni udali sie na forum, ja poszedlem do pomocy. nie uzyskawszy odp na drapiace mnie pytanie napisalem do Piotrka mejla (bo akurat mejlowalismy). odpowiedz dostalem w poscie na tym forum, a przy okazji dowiedzialem sie, ze to forum jest oficjalna pomoca katalogu. no to pytanie: po co pomoc na stronach katalogu? ;)

Powiedz Piotrze: czy nie lepiej gdybys w tym miejscu, wrzucil opis ""Jak zliczają się punkty? " ?

No byłoby lepiej... ale prawdopodobnie dam tam tylko dodatkowy link do posta który Ci wskazałem ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Kilka uwag:

moim zdaniem brakuje pomocy na stronie katalogu (chocby wspomniane zasady zliczania punktów - kiedyś szukałem ile punktów jest za co i nie znalazłem)

to że jest forum to nie znaczy, że załatwia wszystko - na forum pojawiają się różne rzeczy, a nie same odpowiedzi na pytania użytkowników czy właścicieli stron

budowa kategorii jest do kitu - kiedyś dodałem stronę do jakiejś kategorii, a później okazało się, że jest to podkategoria jakiejś innej i już do kategorii nadrzędnej moja strona nie pasuje (choć nazwa podkategorii pasowała idealnie) - czyli brakuje drzewka pokazującego gdzie jestem

brakuje możliwości zmiany nazwy kategorii i usunięcia kategorii - istnieją kategorie, które w nazwie mają literówki, są też kategorie wpisane bez polskich znaków, nazwy sa pisane raz z dużej, raz z małej litery...

bardzo mnie interesuje jak są klasyfikowane strony do takich kategorii:

Internet -> ciekawe strony:

- bardzo ciekawe strony

- ciekawe strony

- super strony

proponuję jeszcze utworzyć:

- bardzo bardzo ciekawe strony

- bardzo super strony

- super bardzo bardzo ciekawe strony

- super super strony

- super bardzo ciekawe strony

- super ciekawe strony

itd...

Moim zdaniem w katalogu już jest burdel, a dalszy brak moderacji tylko ten burdel będzie powiększał, ale to tylko moje, nic nie znaczące zdanie...

pozdrawiam

hADeSik

Mozilla, CHDK

Ciekawa jest też ta kategoria:

https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=kateg_a&id_b=158

Internet -> Internet -> ...

Po jaka cholerę podkategoria o identycznej nazwie do kategorii nadrzędnej?

Po co tworzyć kategorie do których pasują wszystkie (albo przynajmniej bardzo dużo) strony, np. źródła informacji - > Serwisy internetowe:

https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=kateg_a&id_b=577

różnych idiotyzmów w tym katalogu jest masa, ale jeśli nie ma moderacji ani zasad to co się dziwić...

pozdrawiam

hADeSik

Mozilla, CHDK

Mnie ten burdel jeszcze nie przeszkadza więc jakiś czas będziesz się musiał pomęczyć.

to Twój katalog i Twoja sprawa jak on jest budowany, ja tylko podaje przykłady rzeczy, które moim zdaniem można (a może należałoby?) poprawić, aby katalog miał 'ręce i nogi' a nie był tylko linkownią dla wyszukiwarek (dla ludzi użyteczność jest niewielka, bo wyszukiwanie w katalogu z tego co zauważyłem działa tylko po nazwie kategorii, a nie tytule i opisie stron).

pozdrawiam

hADeSik

Mozilla, CHDK

to Twój katalog i Twoja sprawa jak on jest budowany

Zgadza się i czegobyś Ty czy ktokolwiek inny nie napisał nie przyśpieszy to prac nad katalogiem. Jeśli masz ochotę korzystaj z takiej formy "WORA LINKÓW" hmm... jeśli nie to czekaj cierpliwie na aktualizację systemu.

to Twój katalog i Twoja sprawa jak on jest budowany

Zgadza się i czegobyś Ty czy ktokolwiek inny nie napisał nie przyśpieszy to prac nad katalogiem.

nie chodzi o przyspieszenie prac - ja tylko pokazałem co moim zdaniem nie jest najlepiej rozwiązane, ale skoro piszesz

Mnie ten burdel jeszcze nie przeszkadza
to chyba Ty także nie masz na myśli przyspieszenia prac, bo jak zrozumiałem to ich (w omawianym zakresie) nie ma.

Rozumiem też, że tego typu uwagi z mojej strony są nie na miejscu, więc więcej nie będę na ten temat pisał.

pozdrawiam

hADeSik

Mozilla, CHDK

to chyba Ty także nie masz na myśli przyspieszenia prac, bo jak zrozumiałem to ich (w omawianym zakresie) nie ma.

Ależ hADeSik, w zakresie prac jest o wiele, wiele wiecej rzeczy niż tu wypisałeś. Nie mam ochoty publicznie tłumaczyć się z jakich to zawodowych czy prywatnych powodów nie widać wielkich zmian, bo zapewniam że nikogo to nie interesuje.

Błędy które wskazałeś nie są też jakimiś "potforami" - katalog może jeszcze z nimi żyć.

niemniej jednak nie ma sie co obruszac, bo wydaje mi sie ze hadesik zwrocil uwage na rzecz dosc istotna i mogaca razic niektorych. kazdy holubi swoje dzielo i jesli udostepnia je publicznie to jest wystawiony na ataki tych, ktorzy by chcieli zmienic, poprawic, itd. po jakims czasie te 'rady' zaczynaja irytowac pierwotnego tworce, ktoremu brak checi, umiejetnosci lub czasu. hadesik - pozostaje Ci czekac i miec nadzieje :)

"i can handle it without linking :)"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności