Skocz do zawartości

Scrapeboard

sskoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli autorzy to nie zmienią, to ten soft niema racji bytu

Aktualnie ich OCR to Tesseract. Jako, że wiem akurat coś o używaniu tego rozwiązania do napisania solvera captcha, jak dla mnie Scrapeboard umarł w butach. Można spokojnie zapomnieć, że coś takiego istnieje, dołożyć trochę i kupić XR.

PS. Na Twoim screenie masz wyłączony OCR więc nie wiem czego oczekiwałeś :)

...

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Musiałeś trafić na update przejściowy w którym był usunięty zupełnie OCR i na nim robić test.

Softu szkoda bo teraz zaczyna mi się podobać wygoda interfejsu, forum analyzer ale jak się chwytają żeby wrzucić Tesseracta z domyślnymi plikami treningowymi to tylko dowodzi, że po prostu nie mają pojęcia jak się zabrać za robienie OCR.

Też sobie kiedyś wygooglowałem Tesseracta i 2 weekendy poświeciłem żeby używając pythona w celach czysto edukacyjnych napisać taki solver i co się okazało to nie dość, że starsze wersje tego rozwiązania są lepsze od nowszych (2 jest lepsze od 3) to nawet biorąc pod uwagę że jestem totalnym laikiem odpaliłem FreeOCR który używa tego rozwiązania (zakładam że przez lata robią go ludzie którzy się trochę znają na rozpoznawaniu pisma) i się okazuje że po prostu efekty są tak samo tragiczne w rozpoznawaniu prostego tekstu na białym tle jak moje sobie dłubanie.

Więc podsumowując mój wywód. Na OCR w scrapeboard przez długi czas nie ma co liczyć, chyba że chowają gdzieś jakiegoś królika w kapeluszu i nagle mają zamiar go wyciągnąć.

...

• 7 miesięcy temu...

Hm a ja powiem tak, to taki rumak dla ubogich :D

Spokojnie można założyć nim ok. 5-10k profili, ale przy tym co zrobi rumak jest to znikomy proces.

Za to scrapeboard ma najlepszy scraper literowy/słowny, także moim zdaniem lepiej nadaje się do scrapowania wszelkiego rodzaju for/blogów i innych po footprincie. Efekty ma na pewno lepsze niż scrapebox. Wiem, bo odpalam go razem na tych samych proxy, tych samych kluczowych itd. więc mogę porównać.

Więc że jest taki do niczego to bym nie powiedział :soczek:

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

pzreciez i tak soft jest nie dokupienia, wiec odkopywać temat który ma już ponad po-roku było bezsensu, a jeśli ktoś jest na tyle leniwy ze zamiast pofatygować się na stronę producenta i zobaczysz napis NOT FOR SALE, pyta czy jest do kupienia na forum, to jakie pytanie takie odpowiedzi.

pisałem już wcześniej, gadałem z autorka chciałem kupić parę licek, nie sprzedała. Chętnie odkupie jak ktoś chce sprzedać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności