Skocz do zawartości

Inny tytuł każdej podstrony w php

tarek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam ogromną prośbę. Sam nie umiem php i dlatego chchiałbym prosić o pewną pomoc, mianowicie - co powinienem zmienić (wprowadzić) w moim kodzie, aby każda podstrona posiadała inny tytuł.

1) Zapewne powinienem wprowadzić coś w sekcji head oraz na każdej podstronie - tylko co?

2) podstrony w tym przypadku powinny być również w php, tak?

Próbowałem z 3,4 sposoby, ale chyba to ja nie potrafie ich zastosować.

Dlatego też bardzo proszę o te kilka linijek kodu oraz pokierowanie mnie, gdzie powinienem je wpisać.

Nie wiem jaką masz strukturę strony.

Poszukaj w sekcji head Title i Description. Pierwszy odpowiada za wyśietlany tytuł a drugi za opis jaki widzi wyszukiwarka.

Jeżeli tego nie znlazłeś to poszukaj w googlu jak powinna wyglądać sekcja head.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Pierwszą informacją jakiej powinieneś udzielić to jakiego używasz skryptu? Jeżeli sam próbujesz coś sklecić bez podstawowej znajomości php to masz 2 wyjścia albo wziąć cms-a albo poświęcić z miesiąc na naukę podstaw php. Nikt tu Ci nie wywróży jakiego kodu potrzebujesz.

• 2 tygodnie później...

Jeżeli Twoja strona to czysty html, to nie ma mozliwości wprowadzenia dynamicznych tytułów do strony bez zaawansowanej wiedzy na temat php (zabawa z napisaniem pająka szukającego na naszej podstronie odpowiedniego tytułu) to jest podstawowa sprawa, bo nie ma najmniejszego sensu generować losowe tytuły bo tylko to pozostaje z "podstaw php" jeżeli Twoja strona jest napisana z pomocą php (jeżeli kupiłeś / znalazłeś jakiś cms) to jedną z mozliwości jest wyciąganie tytułów strony na podstawie danych w bazie danych, które są aktualnie wyświetlane na danej podstronie.

Jak już poprzednicy napisali, nikt nie jest czarodziejem żeby stworzyć Ci odpowiedni kod ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności