Skocz do zawartości

Autosurf i jego skutki

sh0tek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem zapytać o strony typu autosurf które generują jakiś ruch na stronach.

Czy ogólnie korzystanie z czegoś takiego jest złe ( według wujka googla ) ?

Generalnie chodzi mi tutaj co na ten temat powie google, ponieważ we francji na temat autosurf wypowiadają się (ludzie) neutralnie albo negatywnie i raczej sugerują żeby z tego nie korzystać.

Co wy o tym myślicie ? korzystacie ? czy odradzacie ?

Pozdro

Dla Google nie ma to znaczenia, chociaż wydaje mi się, że w regulaminie Adsense jest zakaz korzystania z autosurfów. Generalnie nie ma z tego większego pożytku, marnuje się przez to transfer, jedynie można tego użyć do podbicia statystyk strony, jeśli planuje się ją sprzedać - co jednak nie jest w mojej opinii etyczne (oczywiście jeśli nie informuje się potencjalnego kupca o tym źródle odwiedzin).

Tak jak przedmówce stwierdził jest to bezużyteczne.

Strata transferu i nabijanie statystyk, nic więcej. Wszelkie oferty sprzedaży pod hasłem "Zyskaj masę klientów, niech Twoją stronę obejrzy dziesiątki tysięcy użytkowników" - o kant stołka...

Swego czasu na forum zadawałem również podobne pytanie i przetestowałem to na jednym z katalogów: statysytki skoczyły do niewyobrażalnych jak dla tej domeny, straciłem bardzo dużo transferu, a nawet na AdSense nie zwiększyło zysków bo ilość klików była standarodowa jak dla każdego dnia.

autosurf polega na zbieraniu punktow/kasy przez oglądającego - jemu nie chce sięklikać w cokolwiek - dla neigo najistotniejsze jest wyswietlenie stronki ...

system bezuzyteczny chyba ze dla reklam inwazyjnych :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

bo surfy otwieraja stronke w ramce

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Surf służę dla nabijania jeleni w butelkę na allegro ( przy sprzedaży reklamy( wyświetlenie banera na ilość a nie czas) oraz sprzedaż super "zarabiających" serwisów) , zazwyczaj surfujęsię z ok 30-80 IP.

Surf potrafi zawiesić paser PHP na słabym hostingu

za to jest BAN w SWLu :)

• 11 miesięcy temu...

sam otworzylem własny autosurf na allegro i dodałem oczywiscie swoje strony do surfa - efekt jest taki - skrypt 30zł - 3GB transferu dziennie zużyte za to zbliżam się do TOP w grach on line - przez przegladarke w których dostaje sięprofity w zamian za odwiedziny REF - dlatego własny serwis https://autosurfs.pl mogę polecać graczą nikomu wiecej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności