Skocz do zawartości

Zlozone ukrywanie tekstu(warstw)

freepass

Rekomendowane odpowiedzi

Wśród mojej konkurencji aż roi się od ukrytego textu a szczególnie w warstwach i w divach. I oczywiscie z doskonałym skutkiem.

Każda niemal metoda ukrywania textu jest skuteczna(co ty chromolisz o matko :D K>B). Inna sprawa, że jest to łatwe do wykrycia, ale i tak przecież nikt z tego konsekwencji nie wyciąga, w postaci donoszenia do Googlarki.

Ale moze w innych branżach gdzie konkurencja jest większa i zażarta jest inaczej?

Chyba jedyny "ukryty tekst" który się sprawdza to tekst wsadzony w marquee. A i to teks napisany z sensem (w miare przynajmniej). Czemu więc taki tekst w marquee? aby nie przeszkadzal na stronie wizualnie :) BTW Teks ma istotne znaczenie tylko w mało obleganych frazach.

Inna sprawa, że jest to łatwe do wykrycia

Jesteś w błędzie. Osoba biegła w CSSie może ukryć dowolny text nie stosując tricków typu display, marginesu -10000px, noscript i itp. i wykrycie tego przez sam algorytm uważam za praktycznie niemożliwe - musi to zrobić osoba. Jednak o samej skuteczności takich technik pisałem już nie raz, ale powtórzę - to nie jest żadna metoda, ma niewielki wpływ na pozycję. Żal mi ludzi, którzy nie potrafią zbudować witryny w taki sposób, żeby wszystkie ukrywane przez nich informacje były normalnie widoczne i ciekawe.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Przez dłuższy czas obserwowałem jak w dosyć popularnym serwisie - o podobnym do mojego profilu temacie (ale nie konkurencja - bo skierowana do innej grupy docelowej) używano różnych technik - divy, style itd. Ktoś chyba albo doniósł na nich do googlarki - albo uznali te metody za mało skuteczne - bo nagle wszystko zniknęło - ale serwis trzyma się ciągle na wysokim poziomie. Więc możliwe, że takie metody są skuteczne - tylko do jakiegoś poziomu ? (czyli to co napisał Arturro)

Serwis ma na tyle dobry content, że nie trzeba takiego wspomagania ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności