Skocz do zawartości

Dzielenie bazy xml

macis

Rekomendowane odpowiedzi

To plik, nie baza, jeśli chcesz go podzielić tylko na dwie części, to niezbyt skomplikowane jest chyba podzielenie go ręcznie.

PS. Po przemyśleniu, :) trochę się wycofuje z powyższego stwierdzenia ale ... warto się przyjrzeć a nuż nie będzie to taki wielki problem bo, o ile wiem, relacji tam w tablicach WP jest niewiele

Teoretyzuje bo nie miałem tego typu problemów ,

XML pewnie ma hierarchiczna strukturę i w którymś miejscu są wpisy , jak wytniesz z głową

połowę wpisów z blog-a to będzie prawie o połowie mniejszy.

Trzeba tylko ciąć z głową :)

Twórz w IE ten plik i zobaczysz drzewko

Oczywiście można tez to zrobić za pomocą XPATH ale to już by była armata na muchę :)

@macis, a na czym ten problem polega dokładnie? UPLOAD LIMIT? Nie możesz uploadować pliku na serwer bo za duży? Jeśli tak, to można go podzielić na kawałki w dowolnym miejscu a potem połączyć odpowiednim skryptem na serwerze w całość.

@Maximus, problem z cięciem ręcznym będzie taki, że jeśli tablice są zapisane jedna po drugiej i są między nimi jakieś relacje, to trzeba w odpowiednich miejscach pociąć kilka tablic, żeby nie pogubić relacji, a to może (nie musi ale może) już nie być takie hop-siup - dlatego się wycofałem z mojego pierwszego twierdzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności