Skocz do zawartości

Adsense do oceny

mar_k

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczatek zlikwiduj u gory jednostke linkow i daj poziomy baner. Jednostki linkow sa nieoplacalne, bo zeby klik byl zaliczony to trzeba dwa razy w nie kliknac (pierwszy przechodzisz na strone z reklamami i drugi dopiero w reklame) to sprawia, ze malo osob klika 2 razy.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Jednostki linkow sa nieoplacalne, bo zeby klik byl zaliczony to trzeba dwa razy w nie kliknac (pierwszy przechodzisz na strone z reklamami i drugi dopiero w reklame) to sprawia, ze malo osob klika 2 razy.

Różnie bywa. U mnie jakaś 1/4 zarobków pochodzi z jednostek linków. Gdyby w ich miejscu były normalne reklamy, to w cale nie byłoby lepiej. Kwestia odpowiedniego dopasowania, przy tym układzie rzeczywiście nie na wiele się zdają.

2w7k11f.jpg

;)

tjay99, mozesz tez sprobowac tylko jedna jednostke i oblac ja tekstem (np z prawej strony). Wtedy bardziej wkomponuje sie w tresc i czesc ludzi nie potraktuje jej jako blok reklamowy.

Jak juz poradzisz sobie z rozmieszczeniem reklam, to mozesz pomyslec nad zmiana czcionki, bo w tej chwili na stronie uzywasz szeryfowej, a w reklamach bezszeryfowej. Wielkosc czcionki tez jest rozna, ramka moze byc w kolorze tla. To wszystko sprawi, ze reklama lepiej wkomponuje sie w strone.

A teraz najwazniejsze: Musisz probowac, bo kazda strona ma innych czytelnikow i te same jednostki moga roznie zarabiac.

Tak jak Ci podal tjay99 to jest najbardziej optymalne ustawienie reklam. Nie da sie juz lepiej :) Mozesz wtedy eksperymentowac jedynie z kolorami. Minus tego rozwiazanie taki, ze wyglada dosc spamowato, ale CTR jest dobre :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

jest pewien serwis, który kontroluje statystyki wejść. ma też taki plus, że pokazuje Ci mape kliknięć. wywal reklamy na miesiac a następnie dodaj je w czerwone miejsca.

Ja tak zrobiłem i śmiga na malutkiej stronie po 50euro mies

stat24 ale jego minusem jest to ze wyswietla swoje reklamy.. miesiac przebolejesz..

Strony internetowe Myszków oraz Naprawa komputerów Myszków

Agroturystyka Łutowiec, Agroturystyka na Jurze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności