Skocz do zawartości

Czy zmiana silnika strony może źle wpłyąć na dotychczasowe pozycje w serpach ? Czy wujek Google nie zgłupieje jak zobaczy inny silnik i się obrazi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ! Dwa lata temu jeden informatyk zrobił mi stronę która juz od jakiegoś czasu "kuleje" są problemy z jej prawidłowym wyświetlanie np. nakładaja sie obrazki i w ogóle dzieją się nieraz rózne cuda. Strona jest wykonana na silniku Joomla nie jestem znawcą tematu "totalny amator" , ale z tego co wiem Joomla nie jest najgorsza więc wydaje mi sie że informatyk się nie popisał tym bardziej że inni mnie w tym utwierdzają więć zamarzyło mi się zmienić silnik sklepu na Shopera który ładnie mi się pozcjonuje i łatwo obsługuje [ mam drugi sklep postawiony na silniku Shopera ]. Problem polega na tym że się boje o dotychczasowe efekty, mój sklep ma PR 3 i jest w Top 10 na wiele fraz kluczowych i niechciałbym tego stracić tylko z powodu zmiany silnika. Prosze o opinie co myślicie na ten temat . Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

Zadbaj o to aby struktura url podstron po zmianie silnika była taka sama jak przed zmianą.

Jeśli ruch masz na stronę główną a nie na podstrony to nie masz się czego obawiać. Mogą być lekkie zawirowania, ale jeśli trochę popracujesz nad tym to możesz ja po zmianie wyciągnąć jeszcze wyżej.

Tylko nie rozumiem.... Ty masz teraz jeden czy dwa sklepy? czy jak ?

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zadbaj o to aby struktura url podstron po zmianie silnika była taka sama jak przed zmianą.

Jeśli ruch masz na stronę główną a nie na podstrony to nie masz się czego obawiać. Mogą być lekkie zawirowania, ale jeśli trochę popracujesz nad tym to możesz ja po zmianie wyciągnąć jeszcze wyżej.

Tylko nie rozumiem.... Ty masz teraz jeden czy dwa sklepy? czy jak ?

Bardzo dziękuje za błyskawiczną odpowiedz może jeszcze ktoś się wypowie w tym temacie to się skusze na podmianke silników. Mam w sumie dwa sklepy jeden na Shoperze i z niego jestem zadowolony i dlatego te co jest postawiony a Joomli chce że tak powiem przerobić rówież na Shopera bo ułatwi mi to obsługę jako laikowi tylko boje się żeby w serpach nie stracić albo PR 3.

Virtuemart jest przyzwoitym rozwiązaniem (zobacz chociażby na przykłady na https://virtuemart.net/home/live-stores). Oczywiście są lepsze systemy, jednak prawidłowo skonfigurowany, działa bezproblemowo. Może lepiej będzie wprowadzić kilka poprawek (zapewne w stylach) niż zmieniać kompletnie stronę. Czy administracja tym sklepem sprawia Ci problemy czy chodzi głównie właśnie o wygląd? Jeżeli masz na myśli sklep ze swojej stopki to nie tak łatwo będzie można zachować strukturę adresów po przejściu na inny system ponieważ nie masz włączonych przyjaznych linków.

kodhtml.pl - jakość jest najważniejsza!

Dwa lata temu jeden informatyk zrobił mi stronę która juz od jakiegoś czasu "kuleje" są problemy z jej prawidłowym wyświetlanie np. nakładaja sie obrazki i w ogóle dzieją się nieraz rózne cuda. Strona jest wykonana na silniku Joomla nie jestem znawcą tematu "totalny amator" , ale z tego co wiem Joomla nie jest najgorsza więc wydaje mi sie że informatyk się nie popisał...

Szablon-gotowiec, kiepski "informatyk", brak optymalizacji SEO SEF, i efekt jaki jest - widać.

Zobacz przykładowy sklep internetowy z twojej branży, który właśnie powoli rusza, zbudowany na Joomla + VirtueMart (autorski projekt graficzny, indywidualne wdrożenie i dostosowanie Joomla i VirtueMart): Łóżka i materace Warszawa.

Krótko mówiąc, sklep internetowy lepszy czy gorszy jest kwestią poświęconego na jego zaprojektowanie i zbudowanie czasu, pracy, umiejętności i pieniędzy.

• 4 tygodnie później...

Strona wygląda ładnie i to wszystko

Jest rzadko aktualizowana, ogłoszeń parafialnych brak, chociażby teraz kiedy i o której podczas TRIDUUM są msze i nabożeństwa.

A poza tym jak się zada pytanie, poprzez funkcję kontakt to na odpowiedź i po pół roku się nie można doczekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności