Skocz do zawartości

Styl display:none uzywany w fancybox-e

glina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Intryguje mnie, powszechnie się mówi żeby nie używać na stronach stylu display:none bo google tego nie lubi, chciałbym zrobic formularz otwierany w lightboxie a bardziej fancybox-e z jquery ale wlasnie, tutaj mamy do czynienia z tym stylem przykład: https://fancybox.net/blog punkt 5.

Jak to wygląda w praktyce? nalezy się bać tego stylu?

Możesz śmiało używać atrybutu display:none bez żadnych obaw, tak długo jak używasz tego zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. Oczywistym jest, że używając jquery nie da się uniknąć takich rozwiązań i jest to zupełnie normalne. Czy strony dostają za to bana? Nie, bo wtedy trzeba zbanować 90% poważnych stron internetowych. Widziałeś jakikolwiek dobry serwis który NIE ukrywałby elementów za pomocą display:none? Ja też już dawno nie widziałem takiego. Na przykład używając ajax'a musisz używać display:none. No chyba że używasz ajax'a do jakichś śmiesznych rzeczy.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

No właśnie wiem, zreszta widzę dużo stron które mają mase słów kluczowych w kolorze tła i trzymają sie w SERP-ach już 2 lata na 1 stronie.

Ale pytam bo zazwyczaj tak jest jak ktoś jest fair to ma pecha, a serwis mam dobrze spozycjowany i nie chciałbym wylecieć za jakąś głupotę :(

Nie widziałem, żeby Google gdziekolwiek pisało, że nie można używać display none jeśli elementy są pokazywane na skutek jakiejś akcji usera (np. kliknięcie). Rozwijane menu, zakładki itp. prawie zawsze działają na tej zasadzie, więc nie ma się czego obawiać. Co innego jeśli stosuje się to do ukrycia treści, a użytkownik tej treści nigdy nie zobaczy, bo jedynym jej celem jest wyższa pozycja w wyszukiwarkach.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Spokojnie możesz to używać i niczego się nie obawiaj.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności