Skocz do zawartości

Duży spadek kwot za kliknięcia

nismo

Rekomendowane odpowiedzi

Bzdura. Normalna tak, ale dla MFA, które załapało s p.

Bzdura - wszystko należy od tematyki/branży.

Co nie zmieni faktu, że klika za 0.01 EUR są naprawdę tani - na mojej najgorzej strony mam kilki średni po 0.03 EUR, i to od lat.

Ale wolę prostego ruch z xxx k pageviews i cena za klika 0.03 EUR niż trudny ruch (np finansowego) z x K pageviews i kliki po 0.50 EUR - bo tak ta 1. strona zarabia więcej.

Pewnie wpadłeś tak jak ja w smart pricing. Ja na razie walczę aby z niego wyjść. Jak mi się uda, to napiszę artykuł co dokładnie zrobiłem na swoich stronkach.

Trochę już zdążyłem poczytać na ten temat. Dobra informacja jest taka, że strony są weryfikowane raz w tygodniu pod kątem włączenia filtra smart pricing. Niestety zła informacja jest taka, że wystarczy jedna strona ze "złymi" reklamami aby nałożono ten filtr. Mam już nawet pomysł co może być przyczyną sp na moim koncie. Jedyne co można zrobić to zmieniać ustawienia reklam i czekać na efekty. W poradnikach piszą aby wyłączać kolejne reklamy na podstronach i sprawdzać czy filtr został zdjęty...

Wszystko o telefonach Nokia Lumia i Windows Phone

Niestety zła informacja jest taka, że wystarczy jedna strona ze "złymi" reklamami aby nałożono ten filtr.

Co to znaczy "złymi" reklamami - przecież reklamy są Googla, pierwsze słyszę. Mi się wydaje żeby zrozumieć dlaczego mniej się zarabia - trzeba choć raz poprowadzić kampanię Adwords - to wiele nam wyjaśni, stawki za klik itd.

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

To nie jest kwestia klikania w reklamy, tylko konwersji na stronie reklamodawcy. Jeśli mamy kiepską jakość ruchu, to on u reklamodawcy nie konwertuje, więc Google obniża reklamodawcom stawkę za kliknięcia, by im to wyrównać.

Smart pricing nie jest przypadkiem nakładany na domeny, a nie całe konto?

Na jednej stronie jestem pewny, że go mam, i tam za kilkaset klików osiągam takie zyski jak za kilkanaście/dziesiąt klików z innej strony w tej samej tematyce.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Zapewnić lepszą jakość ruchu, która będzie dawała reklamodawcom większe konwersje.

Najprościej -- usunąć reklamy z kiepskich stron. Tylko pytanie, jak ustalić, które to są to kiepskie? Ja to robiłem na chybił-trafił...

Ano. Zostawiłem najlepsze strony (czy raczej -- strony, co do których byłem przekonany, że są wartościowe) i usunąłem pozostałe a potem powoli dodawałem po kilka tych gorszych.

U mnie też już pojawiły się bardziej normalne kwoty choć w dalszym ciągu zdarzają się kliki po 0,01. Też pozmieniałem dosyć sporo na stronie. Jednak nie jestem przekonany, że to dzięki zmianom. Strona jest sprawdzana raz w tygodniu pod kątem włączenia filtra smart pricing a tyle czasu jeszcze nie minęło.

Wszystko o telefonach Nokia Lumia i Windows Phone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności