Skocz do zawartości

Baz MySQL - Początek tworzenia

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

Upss, jednak nie doczytałem. Na zwykłym krasnalu nie trzeba nic konfigurować, nawet tego nie ma podczas instalacji, więc są one "standardowo' ustawione takie jak podałem.

Co do nauki, najważniejsza jest "samozaradność" bez tego daleko nie zajdziesz, pytasz nawet jaką książkę, zaraz zapytasz jak się uczyć...

Trzeba sobie radzić.. tysiące prób przed Tobą, ja żadko pytam, jak czegoś niewiem, najpier kilkadziesiąt kombinacji, jak nie pomaga to do wujka Googla... no i ostateczność "komuś zawracam du**ę". Jak już książka to już chyba gdzieś Ci polecałem w innny temacie na tym forum.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

NO właśnie. Niemieszajcie mi w głowie bo nic niewiem z powyższych wypowiedzi :)

Hellz nie unoś się tak, też bym chciał znać PHP i projektować w nim strony.

Ciekaw jestem jakie były twoje początki. A nie powtarzam nowego tematu tylko napomnknąłem w nim nieco o literaturze.

Wiele jest książek po któych przeczytaniu trudno się połapać oco chodzi w PHP.

Pisane są językiem dość nieprzystępnym i traktują czytelnika że on ma już conajmniej 40% pojęcie o PHP.

Mało jest literatury która uczy totalnych żółtodziobów. Szukałem takiej w księgarniach i nie znalazłęm. Ucząc się PHP i SQLa nawet niewiem od czego miałbym zaczać.

Czy tej język jest naprawde do opanowania na bardzo dobrym poziomie ucząc się z książek? Czy np. Onet.pl albo inne portale wykorzystują PHP czy inne języki?

Sorry że namieszałem ale jakoś mam taki potok myślowy.

Trzeba sobie radzić.. tysiące prób przed Tobą, ja żadko pytam, jak czegoś niewiem, najpier kilkadziesiąt kombinacji, jak nie pomaga to do wujka Googla... no i ostateczność "komuś zawracam du**ę". Jak już książka to już chyba gdzieś Ci polecałem w innny temacie na tym forum.

A myślisz że ja dzisiaj dopiero zechciałęm uczyć się PHP?

Koło roku grzebie w "wójku googlu" innych kursach i forach i tym podobne i niedam rady przejść do trudniejszych etapów PHP i SQLa. Pewnie że podstawy PHP jakieś tam znam.

Widzisz MAR, niezawracał bym xxxx uprzednio samemu nieszukając odpowiedzi w dobie internetu.

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Nie obraz sie, ale jesli przez rok nie skumales czaczy na tyle, zeby skonfigurowac skrypt (podmiana wartosci zmiennych) to kiepsko to widze...

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Noo, bez przesady, nie cały rok. Oczywiście z przerwami.

Ale nie ukrywam że ciężko pojmuje składnie PHP i musze poświęcić temu więcej czasu niż ktoś inny ale to nie znaczy że niemogę prubować.

kup sobie bilbie. php4 i mysql. tworzenie stron www. powinna byc dobra jak na poczatek. i nie sluchaj jakis bzdur o manualach etc. najpierw potrzebujesz podstaw zeby sobie szukac w manualu. manual to tylko zbior funkcji i nie prowadzi cie za raczke.

mój zestaw lektur, od których zaczynałem - oprócz Google oczywiście - to PHP3 Atkinsona (ale to już historia) i "Dynamiczne strony www. PHP i MySQL" Ullmana, wyd. Helion (w każdym Empiku lub księgarni).. Ta ostatnia pozycja bardzo dobrze tłumaczy PHP i MySQL oraz sposoby połączenia tego w fajną całość ;).. Nie pamiętam, kiedy kupowałem tę książkę, ale kosztowała tylko 59 zł.

Lubię kiedy kobieta...

a tak ogólnie, to nie chce mi się q**** pracować.. ma ktoś sprawdzony system motywacyjny?

| serwery, hosting

| ogłoszenia bezpłatne

| katalog stron

Również polecam tą książkę" Dynamiczne strony.." Ullmana, naprawdę dobra pozycja poparta przykładami, bo tak na sucho nauka zawsze ciężko idzie.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Dzięki za rade panowe.

Ide dziś do księgarni. Poszukam czegoś.

Do NORMANOSA: kupiłem biblie javascript i owszem jest obszerna i pouczająca ale "nie prowadzi za rączkę".

Hmm, myśle że ta biblia PHP też była by za trudna ale sie upewnie, poczytam i może. Dzięki.

A tak jeszcze spytam, czy lepiej sie nauczyć najpierw samego PHP a potem SQLa czy naraz? Czy na samym PHP zrobie profste forum bez bazy, prosty moduł z komentarzami do artykułów i np. serwis z prostymi ogłoszeniami?

No i stało się, kupiłem taką książke:

"PHP i MySQL witryna www oparta na bazie danych"

Wydawnictwo: Helion

Autor: Kevin Yank

Zna ktoś tę pozycję? Jakieś opinie?

Instaluje bazę MySQL jak w książce, krok po kroku.

Wszystko idzie jak po maśle.

Aż tu nagle przy ostatnim punkcie natrafiam na taki szczał:

[po wpisaniu w wierszu polecenia: net start mysql

pojawia mi się napis:]

Usługa MySql jest właśnie uruchamiana.

Nie można uruchomić usługi MySql.

Wystąpił błąd systemu.

Wystąpił błąd systemu 1067.

Proces zakończył się nieoczekiwanie.

Cóż to za dziwy? wszystko robiłem zgodnie z opisem.

Wie ktoś może co zrobić żeby ten serwer wystartował?

Cofam pytanie. Poradziłem sobie. Wystarczyło zapisać plik konfiguracyjny nie jako .cnf tylko jako .ini

No pewnie ;) zrobiłem GHOSTA żeby na czyściutkim XPeku pracować.

Uff właśnie zainstalowałem Apacha, PHP i MySQLa.

Teraz ide czytać dalej książkę.

Zniknę więc na jakiś czas... zniekne żeby zapewne powrócić z mnóstwem pytań do was.

Dzieki za wszystkie rady i opinie panowie.

Narazie.

Zniknę więc na jakiś czas... zniekne żeby zapewne powrócić z mnóstwem pytań do was.
Mam nadzieję, że nie będą to pytania w stylu: jak założyć bazę danych, tabele, jak dodać rekord itd...

;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności