Skocz do zawartości

Baz MySQL - Początek tworzenia

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam takie małe pytanko, czy można się łączyć z bazą MySQL i grzebać w niej tylko po przez WIERSZ POLECENIA w Windowsie czy jest jakiś inny przystępniejszy program?

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Lepiej chyba zaczynać od phpMyAdmina - możesz w nim zadawać zapytania SQL, a o wiele łatwiej tworzy się bazy danych, nie musisz każdego pola tabeli wpisywać "z palca" :) Standardowo instalowany w Krasnalu, nie wiem jak jest z twoim serwem. Pozdrawiam.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Coś dla Ciebie "Administrator" :)

https://www.mysql.com/products/tools/administrator/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wygląda nieźle ale mam dwa pytania co do tego.

Po pierwsze jak SIE TO ŚCIĄGA? [niewidze linku]

I po drugie, czy takie Administratory mysqla są dla początkujących czy profesjonaliści też go używają? Chodzi mi o to czy profesjonalne podejście to korzystanie z takiego programu czy Wiersza poleceń?

PhpMyAdmin jest bardzo intuicyjny wiec uczyc sie go nie trzeba. W zwiazku z czym proponuje - przeciwnie do kolegow - jesli chcesz sie uczyc - uzywaj tlyko konsoli mysqla. Mozna zrobic wszystko. Zmudne to, ale nauczysz sie w sposob biegly formulowac podstawowe zapytania, bedzie Ci potem latwiej.

NEOTERIC Mateusz Kurleto

strony www sklepy internetowe webdesign

Panowie mam poważny problem.

Wiedziałem że tak będzie.

Mianowicie na stronie www.masif.haa.plznajdują się moje 2 dniowe wypociny

PHP i mysqla z którymi mam problem.

Mianowicie wejdźcie na stronę "PRZEJDŹ DO BAZY DANYCH"

i tam kliknij w "DODAJ ŁOŻYSKO"

potem wpiszcie byle co w formulaż i potwierdzcie klikająć AKCEPTUJ

kiedy pojawi się napis ŁOZYSKO ZOSTAŁO DODANE kliknijcie ODŚWIEŻ STRONĘ alebo poprostu F5.

I co sie dzieje? ano do mojej bazy dodają mi sie te same rekordy co wpisało się wcześniej w DODAJ ŁOŻYSKO.

CZEMU? jak mogę to zrobić żeby po dodaniu łożyska nie było już możliwości dodania teog samego łożyska po osświerzeniu strony?

Cholera namieszałem troche co? ale może sie skapniecie oco mi chodzi.

jak macie jakieśporopozycje to bardzo pilnie i z utęsknieniem przyjmę.

Pooozdr.

Nic nie namieszałeś, wszystko jest jasne.

Wraz z odświerzeniem na serwer jeszcze raz zostało wysłane 'dodanie łożyska'.

Rozwiązaniem pewnym może być wykonanie przekierowania.... wtedy odświerzenie spowoduje ponowne wykonanie przekierowania czyli nic się nie stanie...

[edyta]

Np w seksji HEAD html'a umieść

<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="1; URL=https://www.domena.pl/strona-docelowa.html">

gdzie oczywiscie content=1 oznacza ilosc sekund a URL= to adres pod jaki ma zostac przekierowany skrypt.

Ale przekierowania na jaką stronę? na główną?

Kurna chyba nie napisze takieog skryptu przenoszenia na drugą stronę.

Dobra ide coś pokombinować z tym przekierowaniem.

Dzięki ERB, może pomoże, ale jak masz jakieś wskazówki jak to przekierowaĆ [a napewno masz] to możesz mi powiedzieć. Pewnie tak bez widoku mojego kodu mi sie nie da nic powiedzieć bliżej co?

P.s aaa no funkcje REFRESH to znam. ok ide coś zmontować.

Edytowałem powyzszy post...

Co do tego gdzie ma zostać przekierowany.... coż - tu pole do popisu dla Ciebie.. mozna np adres docelowy zapisac w zmiennej i po kazdym dodaniu elementu moze trafiac np do kategorii gdzie byl dany element dodany a moze na głowną...

To oczywiscie jedno z rozwiązań bo lepszym ale bardziej skomplikowanym rozwiązaniem byłoby sprawdzenie czy dodawane obecnie łozsko już jest w bazie (czyli przed dodaniem sprawdzenie) i wtedy odpowiednia reakcja programu...

Dodałem to odświerzanie u siebie na serwerze [niema go na internecie więc nie da sie sprawdzić narazie] i odđwierya mi stronę co 1 sekunde cały czas. COś jest nie tak. Nieda sie tego odświerzania ustawić by tylko raz przekierowało i sie wyłączyło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności