Skocz do zawartości

Dropped Ban na domenie

Onekick

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem założyć post odnośnie Dropped.pl, w którym wszyscy użytkownicy mogą pisać jeśli ich domena dostała bana a nie przedłużyli ważności swojej domeny.. (czyli możliwe że została przechwycona, jeśli miała jakiś PR lub BL)

Inspirację do tego posta nabrałem dzięki użytkowniki: cenzura który pochwalił się, że jego domena z PR 5 została zbanowana a dropped.pl przechwycił ją, póki co nie otrzymałem info odnośnie jaka to była domena ale mam nadzieję, że napisze!

Pozdrawiam

domena z PR 5 została zbanowana a dropped.pl przechwycił ją

Chętnie taką kupię po kosztach przechwycenia jeśli trochę ciekawych linków do niej prowadzących nie zostanie zdjętych - zbieram je jak znaczki.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@Onekick - nikt raczej sie nie podzieli takimi informacjami wlasnie z tego wzgledu o jakim pisze mario - mozna dzieki temu zobaczyc co ktos pozycjonowal i w linkach w yahoo siedza jeszcze pewno linki z jego zaplecza. Poza tym mozna by bylo jeszcze inne ciekawe informacje zdobyc.

Pomijam juz fakt, ze niektorzy sami moga takie domeny wystawiac na sprzedaz, a ludzie beda licytowac, bo widza wysoki PR.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

co ma ban do przechwycenia....tak ten post po polsku napisany....

no ale jak będziesz mieć bana to Twoja strona będzie niewidoczna. Trzeba będzie odczekać, tylko pytanie brzmi ile?

Czy jest taka możliwość, żeby po kupie domeny napisać do google, że jesteś nowym właścicielem i oni sciągnał bana?

Trzeba będzie odczekać, tylko pytanie brzmi ile?

nieraz nigdy nie zdejmą....

Czy jest taka możliwość, żeby po kupie domeny napisać do google, że jesteś nowym właścicielem i oni sciągnał bana?

Pisać zawsze można. Bywa, że odnosi to jakiś skutek.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

W takim przypadku to już chyba lepiej zarejestrować nową nazwę bo wytną ci moc z linków, które domena uzyskała do tej pory :)

Czy mam to rozumieć tak: żę jak domena jest zbanowana, to mam zrobić przekierowanie 301 na nowo zarejestrowaną domenę i wówczas te linki trafią na nową domenę i będzie rosła siła nowej domeny?

Mam jeszcze jedno pytani odnośnie dropped.pl

Załóżmy, że dodałem domenę do przechwycenia i w polu pisze "Przechwycona, oczekuje na aukcję" chciałbym się zapytać, czy jeżeli zaznaczyłem że chce daną domenę przechwycić i została przechwycona ale niestety będzie aukcja to muszę wziąć udział w aukcji? bo z tego co widzę, każde uczestnictwo w aukcji jest płatne

I jeszcze jedno:

domena jest dodana do przechwycenia i w zakładce wygasa jest data na dzisiaj: 2011.01.04 13:26:05 czyli jakieś 10 dni czemu? czemu dalej domena jest w zakładce domena do przechwycenia?

Jak jest aukcja to nie musisz licytowac. Placi tylko ten kto da najwiecej - to chyba logiczne jak wyglada aukcja.

Domena wygasa nieco pozniej niz konczy sie jej termim waznosci, bo po uplywie terminu wlasciciel ma jeszcze kilka dni na jej przedluzenie po wyzszej cenie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności