Skocz do zawartości

Google świruje

conradd

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Czy normalna jest to sytuacja kiedy w jednym momencie jestem na przykładową frazę na pierwszej stronie serp'ów, po czym klikam drugi raz szukaj i wylatuję w kosmos (nie mam mnie na przynajmniej 10 pierwszych stronach)? Naprawdę dziwna sytuacja. Na pozostałe frazy wszystko jest OK...

I jest tak, że kilka razy w ciągu dnia jestem wysoko na tą frazę, po czym wylatuję i tak na okrągło. Czym to może być spowodowane i jak ustabilizować sytuację?

a czy jak sprawdzasz pozycje to nie jesteś przypadkiem zalogowany do gmaila?

Różnice w pozycjach mogą być również spowodowane różnymi DC, ale żeby aż takie skoki były to chyba nie to.

pozdro

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

Używam przeglądarki chroma ( tak wiem szału nie ma) : jak ostatnio byłem na krawędzi 1-2 strona to przy wyszukiwaniu na pierwszej mnie nie było, wchodziłem na drugą też nic, wracałem na pierwszą i okazywało się , że jestem 10. Spróbuj może sposób debilny ale u mnie działał. Na szczęście już wszedłem wyżej ;)

Profesjonalne nagłośnienie Warszawa i okolice

Najlepszej jakości piece piekarskie

Odpytywanie różnych DC.. no ok. Ale kiedy mogę liczyć, ze wyniki się ustabilizują? Może linkować ostrzej na anchor, który tak szaleje? Wkurzające to jest...

Co do narzędzia google dance moglibyście dać jakieś wskazówki jak tego używać? Mam zmieniać pole: Wybierz grupę DC: natomiast pola allin_: nie ruszać? Do czego ono służy? Jak w skrócie posługiwać się tym narzędziem? Wiem, wiem, że to trochę jak pytanie laika, więc bądźcie wyrozumiali.

kiedy mogę liczyć, ze wyniki się ustabilizują?

Trochę wróżenie z fusów. Możliwe, że są różnice w serpach przez konkurencję (fraza linkowana mocnymi linkami), ale skoki o 30 pozycji to mało prawdopodobne.

Zadbaj o mocne linki.

Mam zmieniać pole: Wybierz grupę DC

Możesz, będziesz dostawać wyniki zapisane w różnych DC.

natomiast pola allin_: nie ruszać

Dodaje operator allinanchor: przed poszukiwaną frazą.

&filter=0

Do adresu wyszukiwania zostanie dodana funkcja &filter=0

Output

- Unclesam wyszukiwanie w zasobach federalnych USA (www.google.com/unclesam);

- Pełne - wyszukiwanie w całych zasobach;

- Linux - wyszukiwanie w www.google.pl/linux;

- BSD - wyszukiwanie w www.google.pl/bsd

- Microsoft - wyszukiwanie www.google.com/microsoft

- MAC - wyszukiwanie w www.google.pl/mac

- XHTML - nie hula

- PDA - wyszukiwarka dla mobilnych, teraz dostępna pod: www.google.com/mobile/

Reszty funkcji chyba nie trzeba objaśniać.

Zastrzegam, że nie jestem w żaden sposób związany z tą aplikacją, a powyższy opis jest wytworem mojej radosnej twórczości.

Jeżeli coś nie tak to proszę poprawcie mnie.

3 linki

tak się dzieje już chyba od około 4 miesięcy to raz.

po drugie zauważyłem że nawet jeżeli nie jesteś zalogowany do googla, to i tak dostajesz spersonalizowane wyniki tak jak byś miał zapamiętaną historię odwiedzin.

poza tym wydaje mi się że do silnika naturalnego został trochę zaadoptowany ten z adwords - czyli jak nie wejdziesz na stronę z szukajki to następnym razem wyświetlą ci ją niżej i odwrotnie.

wydaje mi się też że zaczyna się rotowanie wynikami, żeby sprawdzić która strona jest częściej odwiedzana.

To co napisałem nie jest poparte żadnymi testami a jedynie odczuciami.

N.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

tak się dzieje już chyba od około 4 miesięcy to raz.

po drugie zauważyłem że nawet jeżeli nie jesteś zalogowany do googla, to i tak dostajesz spersonalizowane wyniki tak jak byś miał zapamiętaną historię odwiedzin.

poza tym wydaje mi się że do silnika naturalnego został trochę zaadoptowany ten z adwords - czyli jak nie wejdziesz na stronę z szukajki to następnym razem wyświetlą ci ją niżej i odwrotnie.

wydaje mi się też że zaczyna się rotowanie wynikami, żeby sprawdzić która strona jest częściej odwiedzana.

To co napisałem nie jest poparte żadnymi testami a jedynie odczuciami.

Zauważyłem to samo zjawisko na średnie frazy.

Ok, dzięki za wszystkie sugestie chłopaki;)

Ogólnie to nie wiem dalej do czego służy pole "allin_:" w narzędziu do sprawdzania pozycji strony na rożnych DC, ale kiedy ustawiam w nim google.pl albo www.google.pl to strona jest na tej właściwej (5tej) pozycji, natomiast przy alin_: wyłączonym lub innym od google.pl/www.google.pl nie ma mnie na pierwszej stronie. Jakieś hipotezy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności