Skocz do zawartości

strona z www dziala a bez www nie dziala

adampota

Rekomendowane odpowiedzi

jest strona (nie moja, nie ma tam dostepu) pod adresem www.domena.pl ktora dziala

natomiast pod adresem domena.pl nie dziala (komunikat: Nie udało się nawiązać połączenia)

z adresem www dziala a bez nie działa

czym to moze byc spowodowane i czy w ogole moze miec to negawtny wplyw na pozycjonowanie

też tak raz miałem, że strona z prefiksem www nie działała, a ta druga była ok.

Może jest tak, że administratorzy hostingu, czy jego parametry są przez nich skonfigurowany w taki właśnie sposób.

czym to moze byc spowodowane i czy w ogole moze miec to negawtny wplyw na pozycjonowanie - nie no dlaczego tak uważasz...?

W ogóle odwieczne pytanie, które stawiają sobie osoby zajmujące się marketingiem internetowym w wyszukiwarkach, czy pozycjonować stronę z www lub bez www? A więc jeśli tobie nie działa bez www, to problem masz załatwiony. I co za tym idzie to twój wybór jak chcesz aby strona pokazywała się w wynikach wyszukiwania czy bez, czy z www.

Mówi się, żeby jednak zdecydować jak ją pozycjonować, aby nie dublować treści, w sytuacji gdzie strona ukazuje się z www lub bez w wynikach.

Aczkolwiek ja uważam, że np. Google nie jest aż tak głupie i nie wie, że zawartość pod domeną: www.adampota.eu a adampota.eu dotyczy przecież tej samej strony - to w sferze pozycjonowania *******

Ja osobiście lubię, gdy strona pokazywana jest w wyszukiwarce z prefiksem www, czyli www.adampota.eu.

PS.

jeżeli pozycjonujesz domena.pl to nic ci to nie da - też prawda, bo chyba jest logicznym, że strona nie ukazująca się tobie , nie jest widoczna dla robotów wyszukiwarek. :)

a czy nie lepiej byloby zrobic przekierowania z bez www - też tak można, aby odwiedzający nie nadziali się na sytuacje, że strona niby Ci nie działa.

Sprawdź czy Twój serwer obsługuje Wildcard. Jeśli tak to uruchom tą funkcję, a wszystko zacznie działać.

Jeśli nie obsługuje takiej funkcji to zaparkuj subdomenę z 'www.' na katalogu, na który wskazuje domena.

Na koniec możesz przekierować z 301 na jeden z adresów z/bez 'www.'

3 linki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności