Skocz do zawartości

chcieli walczyć....

msiedlecky

Rekomendowane odpowiedzi

@goszczu jednego moim zdaniem nie rozumiesz. Uproszczony schemat "ludzki" 20 wszczyna awanture 1 niewinny dostaje, miał droge odwrotu ale stał z 20 złymi więc dostaje, miał wolną rekę został ze złem więc dostał od DOBRA.

Ty przystajesz przy schamacie polskim, czyli 1 niewinny i afera bla bla...

Ja choć jestem za sprawiedliwością to co do kibiców bezmuzgich mam bardzo złe nastawienie. Idą kibicować, nie pasuje to zostać w domach i pluć na ściane. Idziesz na mecz pijesz zadużo awanturujesz sie to powinni takich pałować, żeby tylko nie zabić. Jak widze takie i podobne filmiki w tv czy na youtube, gdzie przyjedzie jakas banda kibicow zespołu A do miasta zespołu B, te setrki policjantów aby "pijane bydło" pilnować to aż mnie ciary przechodza. Co to za społeczeństwo które daje eskorte bydłu? Oczywiście wiem, że są normalni kibice ale temat jest o tych którzy lubia inna rozrywke więc głównie kieruję wypowiedz opisującą grupę "złą". demolują i krzywdzą inne osoby. Straty finansowe itd.

Moim zdaniem na szybko w Polsce. Na stadionie wybucha awantura spiker mówi: Kibice z sektora X przyjechaliście tutaj kibicować, więc proszę grzecznie o powsciągliwość w emocjach i.. kibicowanie na ludzkich zasadach.

30 sekund nie uspokajają się, ponawia. Nastepne 30 sekund nie skutkuje... Kto chce walczyć z policją/ochroną zapraszamy. Kto ma rozum prosze kierować się do wyjścia za 10 sekund wkraczają do Was na impreze.

Jasno określone warunki. Ci co chcą walczyć powinni być spałowani do utraty przytomności i wyciągnieci za nogi do szpitala. Pobyt w szpitalu sponsoruja rodzice i dodatkowo kara za "pilnowanie dzieci".

Efekt: Rodzice wpływają na zachowanie dzieci: kary finansowe wiec nie "oleją sprawy". Co do umysłu "złych" kibiców, 1 raz 2 raz 3 raz zostanie spałowany to ma szanse na rozsadne myślenie 4 razem. Nawet jak za pierwszym razem bedzie czuł się pokrzywdzony, to za drugim razem nie bedzie miał pretensji.

Takie "głaskanie" zwyrodnialców jakie mamy w Polsce to aż prosi się o karę Boską.

Zaznaczam, że odnoszę się w mojej wypowiedzi do "złych" kibiców. Usuńmy ich to na stadiony zawitają rodziny itd, będzie panował klimat jak na meczach siatkówki.

Edit: Na filmiku wyraźnie widać: jest niszczenie mienia, kopanie ludzi którzy chcą uspokoić sytuację, awantura ciągnie się dobrych kilkanaście minut. Wpadają czerwone berety i po 10 sekundach już nikomu nie chce się walczyć. Głupota stłumiona.

Pozdrawiam

To chyba Ty nic nie rozumiesz. Nie masz pojęcia o realiach - wg Ciebie każda awantura jest taka sama i w każdej łatwo oddzielić "złych" od "dobrych". Może najpierw przeczytaj co napisałem wcześniej. Jeśli mówisz o 20 osobach w kontekście awantur na stadionach to nie masz pojęcia o czym piszesz.

Rozumiem, że jak np. czeka 2 tysiące ludzi na wejście, część zacznie awanturę to uda Ci się, wypchnąć z tego tłumu i pójść do domu (bo kazali się rozejść). Sorry mnie w takiej sytuacji nie obchodzi, że policja nie umie sobie poradzić. Ja mam prawo wejść na mecz i tyle. A wg Ciebie mam jedynie prawo do dostania wpier***.

@EliaSh - ale byłeś na stadionie i mówisz to z własnego doświadczenia? Na stadionach raczej swoi nie leją swoich :) A w razie ataku kibiców druzyny przeciwnej na pewno wolałbyś nie być samemu tylko właśnie z taką patologią - oni się będą bić z tamtymi a Tobą się nikt nie zainteresuje;)

@goszczu - ja Cie rozumiem doskonale. Filmik prezentuje ludzi, grupa ludzi która została i się awanturowała szukała zaczepki, ja ograniczyłem wypowiedz do konkretniejszej sytuacji. Wiem, ze ogólnie trudno sprawiedliwie bronić spokoju i to jest trudna, bardzo trudna opcja do opanowania. Nasze wypowiedzi są ogólnikowe i konkret jest ciężki do "wymyślenia" na takie sytuacje jednak mimo wszystko jestem zdania, że twarde zasady są więcej warte niż "głaskanie". Osobiście jestem z (dawno temu i nie prawda ;) ) "bandy" w której szacunek zdobywało się w rozgrywkach 1 vs 1 a nie grupowe dziecinady. Każda sytuacja to inny temat ale dla mnie grupa w 95% oznacza śmiech, sorry ale takie realia. Np. Wchodzisz na stadion, kilka osób zaczyna go demolować, mecz zostaje przerywany i co? to kibice? to nie są kibice tylko tylko ludzie szukający awantury. Prawda zapłaciłem za bilet więc czemu mam wyjść? Zostane moge dostac od ochrony, mimo wszystko ja posiwcil bym te kilka zloty aby za 5 razem wejsc i kibicowac jak czlowiek. Moze 4 oklepy od ochrony przed moim przyjsciem znow na mecz dla "zlych" kibicow zniweluia kretynow ktorzy zamiast kibicowac chca sie awanturowac. Trzeba troche poswiecic a efekty bycmoze sie pojawia. Nic nie ma od tak. Chyba rozumiesz o czym pisze.

@jarcow - kamien w glowe od dziecka (pomijajac sile i uwarunkowania fizyczne) boli tak samo jak od 40 latka. Zdemolowana lawka czy to dziecko zniszczylo czy 50-latek - kosztuje tyle samo.

Moim zdaniem w Polsce mamy taka sytuacje poniewaz.. liczy sie KASA. "normalni" kibice nie chodza bo moze zajsc jakas awantura, spiewy to "je**** PZPN, ##### to stara kur### jest". Po co mam placic $$$ i sluchac takich zalosci? Dlatego normalny kibic niechetnie chodzi na mecze pilki noznej. Wiec kto chodzi? Wlasnie tacy o ktorych tutaj piszemy, z nich jest $$$ dlatego o nich tak "dbaja".

Nawiasem mowiac, to to jest raczej mniejszy % ale jest. Zniwelowac awanturnikow na stadionach i w okolicach stadionow a na ich miejsce przyjda normalni kibice. Polska - po co ryzykowac, moze normalni kibice nie pojawia sie, a jak mamy awanturnikow ktorzy placa za bilety... to lepszy "wrobel w garsci niz skrzypek na dachu..." ;)

No, widzę, że chociaż niektóre kraje wiedzą jak nauczyć dzieciarnię wychowania.

Z tego co widzę to naprawdę i tak długo się z nimi bawili.

Na pewno dostali też niewinni, no ale nie dało się inaczej tego załatwić.

Mniejsze zło.

[edit]

A najbardziej urzekło mnie jak te pyskate tak skore to bójki osoby zmieniały się w pokrzywdzone dzieciaki po dwóch uderzeniach pałki.

Tak niewiele trzeba by przemówić do rozumu... Wiem, że to wszystko się wydaje brutalne itd. Ale to te dzieciaki to jest patologia moim zdaniem i tyle.

Pizzeria Mrągowo to idealny sposób na wyśmienitą kolację.

Potrzebujesz tłumacza? Sprawdź najnowsze tłumaczenia symultaniczne

Powinien zainteresować Cię także najlepszy sklep bramkarski w polskiej sieci.

Nie bronie kiboli bo ich nie lubie, ale ta ruska pała co kopała goscia leżącego w łeb w niczym nie jest lepsza. Niczym taki kozak nie lepszy od kiboli leży brak kolesi to se kopne ale jakby go w bramie dorwac to by szybko uciekal i odwaga by sie skonczyla z polskimi niebieskimi butami jest podobnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności