Skocz do zawartości

Czy katalogowanie może zaszkodzić ?

wendaboj

Rekomendowane odpowiedzi

no ale są to przecież sztucznie pozyskiwane linki

Ale fanaberie rozsiewasz. Katalogi po to są, aby w nich zamieszczać linki. A DMOZ jest po co? Jak nie było wyszukiwarek, to gdzie ludzie szukali odpowiednich stron? W katalogach tematycznych i ogólnotematycznych.

jak wejdziesz w top, zaczniesz drażnić konkurencję, zajrzą ci w linki, zobaczą że wszystko to sztucznie pozyskane linki, pozycjonowana strona na maxa puszczą spam raport, jeden drugi i za którymś razem małpiatka wejdzie. I co w tedy

W G przecież nie wolno pozycjonować, wpływać sztucznie na wyniki serp, z jego pkt. widzenia to nielegalne

ZATEM TO NIE JEST BEZPIECZNE tak jak sugerują to beztrosko przedmówcy

A za co ten ban? Za do, że do strony linkują katalogi? Nie wydaje mi się, żeby np. wartościowa strona mogła dostać bana, za to, że prowadzą do niej linki z katalogów =)

Ja bym proponował najpierw wybrać darmowe SEOKatalogi, sprawdzić efekty i dopiero zabrać się za VIP. VIPy w większości są płatne i może się okazać, że dla łatwiejszych fraz ich pomoc nie będzie konieczna (zdarza się czasem, że SEOKi i średnie frazy podciągną).

Do SEOków możesz spokojnie zgłaszać nawet po 100 wpisów dziennie i to nie powinno zaszkodzić, gdyż niektórzy moderatorzy przypominają sobie o katalogu raz na tydzień.

no ale są to przecież sztucznie pozyskiwane linki

jak wejdziesz w top, zaczniesz drażnić konkurencję, zajrzą ci w linki, zobaczą że wszystko to sztucznie pozyskane linki, pozycjonowana strona na maxa puszczą spam raport, jeden drugi i za którymś razem małpiatka wejdzie. I co w tedy

W G przecież nie wolno pozycjonować, wpływać sztucznie na wyniki serp, z jego pkt. widzenia to nielegalne

ZATEM TO NIE JEST BEZPIECZNE tak jak sugerują to beztrosko przedmówcy

Dawno takich pierdół nie słyszałem. Katalogowanie to metoda stara jak samo pozycjonowanie i jest jedną z najbardziej bezpiecznych metod. Dlaczego google miałoby zbanować stronę za to, że jest w katalogach? Nie dość, że to głupie to na dodatek nielogiczne.

ręczne - jedziesz adres z przeglądarki i wszystko wklepujesz ręcznie albo działania kopiuj, wklej, etc.

półautomatyczne - program np. seo bohater wszystko wkleja za Ciebie, podpowiada kategorie, podkategorie ty tylko klikasz dalej ewentualnie wpisujesz captache

automatyczne - wszystkie czynnosci robi za ciebie automat np. publiker czy omniadd

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Dodanie Twojej strony do mojego darmowego katalogu https://1katalogstron.pl na pewno jej nie zaszkodzi ;)

Po za tym dodawanie ręczne ma pewne plusy nad robieniem tego z automatu - szczególnie jeżeli używasz do tego przeglądarki Chrome lub firefoxa z toolbarem od google.

dla tych którzy się podniecili moją wypowiedzią WSKAŻ MIEJSCE W MEJ WYPOWIEDZI w którym mówię o banie

podtrzymuję zaś - wszystkie działania które sztucznie wpływają na pozycje strony w G są nie zgodne z wytycznymi G, katalogowanie w setkach spam katalogów się do nich jak najbardziej zalicza

Remiss według tego co piszesz wszystko co ma na celu podniesienie pozycji w wyszukiwarkach jest nielegalne... no może optymalizacja strony ale tam też można zrobić coś nielegalnego np. keyword stuffing itp. Podsumowując cała branża SEO jest nielegalna bo niezgodna z wytycznymi google

Katalogowanie już nie daje aż tak duże kopa jak dawniej ale...

Katalogowanie nie szkodzi.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

A czym się różni ręczne dodawanie od automatycznego?;]

Pomijając aspekty jakościowe - szybkością dodawania. Gdyby kolega używał kilku mocniejszych dodawarek, to jednak "nawalanie ile wlezie" nie w każdym przypadku dałoby pozytywne rezultaty ;)

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Pomijając aspekty jakościowe

Powiedz nam o tych aspektach, proszę. Czym się rożni wpis do web-mini, easydira, otwarty i td - automatyczny od ręcznego ?

Samo sformułowanie "jakość" jet tu nie na miejscu, wpis lub dodany poprawnie lub nie

nawalanie ile wlezie" nie w każdym przypadku dałoby pozytywne rezultaty

masz jakiś test, posiadasz jakies "mocniejsze" narzędzia, programy? czy słyszałeś o tym krajem ucha?

"nawalanie ile wlezie"

zalezę co i z jakiej bazy "nawalać".

Po IP - no chyba że ktoś z automata leci ze swojego kompa ;)

Między wpisem dodanym ręcznie a automatycznie nie ma generalnie różnicy pod warunkiem że w obu przypadkach został dodany wartościowy wpis z unikalnym opisem co w pierwszym przypadku zdarza się znacznie częściej niż w tym drugim - ot taka subtelna różnica :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Powiedz nam o tych aspektach, proszę. Czym się rożni wpis do web-mini, easydira, otwarty i td - automatyczny od ręcznego ?

Samo sformułowanie "jakość" jet tu nie na miejscu, wpis lub dodany poprawnie lub nie

Odróżnienie wpisu ręcznego od automatu jest prawie niemożliwe - jedynie można kierować się lepszym doborem kategorii, bardziej unikalnym opisem - choć nie jest to regułą.

masz jakiś test, posiadasz jakies "mocniejsze" narzędzia, programy? czy słyszałeś o tym krajem ucha?

Nie robiłem testu, a nie przelinkowałem pozycjonowanych/zaplecz. Uderzenie mocną bazą katów/precli/for na nową domenę na pewno może budzić wątpliwości - chętnie poznam Twój punkt widzenia, bo jak pisałem - na własnej skórze tego na szczęście nie doświadczyłem.

Jeśli chodzi o automaty do linkowania - poza kilkoma wynalazkami z działu narzędzia, regularnie korzystam publikerów z własną bazą, SB do komentów (lecz głównie do budowania bazy), własnego półautomatu do for + testuję ostatnimi czasy dodawarkę od twórców SB.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności