Skocz do zawartości

Raport MAK - Koniec śledztwa

zuymen

Rekomendowane odpowiedzi

To dlaczego pierwszy pilot nie zareagował na komendę drugiego odchodzimy?

Bo może to było nie "odchodzimy" tylko "podchodzimy" ?

Dlaczego może podchodzimy? Słychać wyraźnie odchodzimy

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A gdzie nasz obecny prezydent?

Jak się dowiedział przedwczoraj rano, że będzie ogłoszenie raportu, to zaraz "zachorował" i to na tyle poważnie, że przez długi czas nie był w stanie nic powiedzieć. Dopiero po wystąpieniu premiera powiedział, że zgadza się ze stanowiskiem rządu (za paskiem TVN24 cytuję).

Super mamy prezydenta, nie ma co...

Znalazłem w sieci tą całą konwencję chicagowską:

https://www.ulc.gov.pl/_download/prawo/praw...wencja_1010.pdf

Na stronie drugiej:

a) Niniejsza Konwencja stosuje się wyłącznie do cywilnych statków powietrznych, nie stosuje się zaś

do statków powietrznych państwowych.

B) Statki powietrzne używane w służbie wojskowej, celnej i policyjnej uważa się za statki powietrzne

państwowe.

Konwencja chicagowska nie ma zastosowań do samolotów wojskowych. Może ktoś mi wyjaśni na jakiej zasadzie mogła być zastosowana w tej katastrofie ???

Choćbyśmy nie wiem jakie snuli domysły to i tak prawda nie wyjdzie nigdy na jaw bo nie dość, że jest niekorzystna dla ruskich to jeszcze w złym świetle może postawić niektórych ministrów z naszego rządu.

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności