Skocz do zawartości

Sygnatury na forach

fanta001

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem znaleźć ale niestety może za słabo szukałem lub nie było to poruszane.

Mam pytanie odnośnie sygnatur w podpisie. Powiedzmy że używam jakiejś sygnatury i po jakimś czasie chcę ją zmienić.

Zmienia mi ona automatycznie wszystkie dotychczasowe sygnatury w postach. Jak jest wtedy z indeksowaniem tego przez google?

Czy te posty wcześniejsze zostają zaindeksowane z wcześniejszą sygnaturą czy updejtną się do nowej?

Niektóre fora oferują coś takiego: pozostaw starą sygnaturę we wcześniejszych postach, ale to rzadkość.

Oczywiście wszystko z punktu widzenia linków/anchorów w sygnaturze.

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Tak jak pisze @stats1, takie linki z czasem powinny się zaktualizować. A te ze starszych postów, jeśli nie chcą, to warto przypomnieć botowi o nich.

A co do tego:

Niektóre fora oferują coś takiego: pozostaw starą sygnaturę we wcześniejszych postach, ale to rzadkość.

To chyba tylko w MyBB.

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

No tak ale czasami bywa tak że na dane słowo już nie chcę pozycjonować bo osiągnąłem efekt a chciałbym na inne więc lepiej na danym forum nie zmieniać nic. Ja w większości mam sygnatury z linkami na forach gdzie pisze i udzielam się bo automatów żadnych nie posiadam:)

Stąd to pytanie:) Dla osób które robią to automatem nie ma to znaczenia, zapuszczą kolejne profile na inne słowo i po sprawie:)

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Z mojego doświadczenia powiem, że tak. (nie chce reklamować swojego serwisu w startupach :soczek: )

Po pierwsze reklamuje to taki sam user na forum jak Ty, więc pewnie wie co robi umieszczając jakiś link czy reklame czegoś u siebie w podpisie (patrze tuta z punktu widzenia zwykłej osoby przeglądającej forum), po drugie jak ktoś ma jakieś 2 tyś postów to podpingować trochę i szybko linki wpadają.

Dodam jeszcze, że na pewne forum o pewnej tematyce GSM z linka jednego userów o innej tematyce GSM miałem ok 20% wejść.

A jeśli linki w sygnaturze maja atrybut nofollol to chyba nie maja o e żadnego znaczenia no nie?

BTW.

A jak się ma sprawa jeśli napisze na forum kilka postów w jednym temacie, to wtedy na jednej stronie pojawia sie kilka tych samych linków i to w takim samym schemacie.

Diablo 1 Hellfire - Kronika | Diablo 1 Mod - The Awakening | Path of Exile |

Ja bym tych nofollow nie ignorował, niby Google mówi, że nic nie dają, jednak sporo osób traktuje je poważnie.

Kiedyś też spotkałem się z opinią, że dla Google spora liczba nofollow w stosunku do dofollow wygląda bardziej naturalnie, niż np same dofollow.

Co do drugiego pytani myślę, że zliczy raz, ale nie jestem pewien.

A jeśli linki w sygnaturze maja atrybut nofollol to chyba nie maja o e żadnego znaczenia no nie?

BTW.

A jak się ma sprawa jeśli napisze na forum kilka postów w jednym temacie, to wtedy na jednej stronie pojawia sie kilka tych samych linków i to w takim samym schemacie.

Z moich doświadczeń wynika, że jak w jednym temacie wypowiesz się klika razy, to otrzymasz kilka linków, a odpowiedź na to jest prosta. Na samym początku zdobywasz link z tematu, a każdy następny z posta. Do tematu oraz do konkretnego postu masz inny adres url :)

multikomto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności