Skocz do zawartości

Jak to było kiedyś?

Unnam3nd

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja z dawnych lat, chociaz i tak pozno mialem neta w domu, bo ok. roku 1998 to najbardziej pamietam ten upierdliwy czas w necie i magiczny numer 0202122 !!! Po 22 zamiast 3min naliczalo, co 6 !!! Pozniej zrobili, ze taniej bylo od 18.

Ja mialem w ogole pecha, bo na osiedlu mialem stara centrale i maksymalny transfer jaki mialem to byl 1 KB/s - tragedia, stronki sie ladowaly czasem z kilka minut, a zeby cos sciagnac to juz mozna bylo zapomniec ;)

Glownie odwiedzalem jeden serwis - sciaga.pl i mozna sobie bylo jakies gotowce do szkoly drukowac, bo wiekszosc osob nie miala neta to nie bylo ryzyka, ze ktos tez prace sciagnie ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

internet był przed google i htmlem

ze staroci to był usnet, ftp, gopher, a z serverka cdrom.com sciagało się nowe dodatki do dooma

Erbit ja tam zaczynałem z modem 9600, 28k tego jeszcze nie było na rynku !!!

pod win 3,1 z jedyną słuszna przeglądarka https://pl.wikipedia.org/wiki/Mosaic jak już wymyślili WWW

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

...

Erbit ja tam zaczynałem z modem 9600, 28k tego jeszcze nie było na rynku ;)

I tak mi nie wierzyli, że 28k to w ogóle było coś takiego - co się miałem wygłupiać z 9,6 ;)

... pod win 3,1 z jedyną słuszna przeglądarka https://pl.wikipedia.org/wiki/Mosaic jak już wymyślili WWW

Chyba pod 3.11 bo 3.1 nie miało obsługi sieci.

O właśnie... a jak mi 3.11 przemówiło przez beeper symulatorem karty dźwiękowej - jaki byłem szczęśliwy ;) Karty dźwiękowe wtedy też były diabelnie drogie.

a to już na 386 jakos windows 3.* jakoś śmigało. Write ile ja się w tym napisałem i jaki to był prosty mało wymagający program, pierwsze grafiki w Corel 2.0 z podglądem Color, pieczątkarze czasami jeszcze używają.

Pamietam jak przeskoczyłem z XT na AT 286 12 MHZ i musiałem wyłączać turbo bo gry za szybko chodziły. A te magiczne CD ROM x 1 gdzie cała szuflada się wyciągała, ale to już czasy 386 SX a DX to chyba była 386 z koprocesorem 486 miały w standardzie.

ja pamiętam jak zaraz po maturze stawiałem pierwsze kroki w kierunku zdalnej pracy - to był rok 1999 -

próbowałem przesyłać projekty do firmy na drugim końcu polski

- po pierwszym rachunku za telefon Ojciec "wyperswadował" mi żebym dał sobie spokój ;)

Na krótsze odległości opłacało się bardziej podjechać samochodem ;) raz na jakiś czas

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

W 99/00r. bym boom (przynajmniej u mnie w mieście) na kafejki internetowe, mieli łącza 1-2mb/s na kafeję 10 komputerów + kablami ciągneli te łącze do okolicznych bloków (jak jak im zazdrościłem) więc podobno z tego kafejkowego łącza jeszcze 40 innych kompów korzystało ;) Z z kumplami z LO wynajmowaliśmy takie kafejki na noc za 200pln i siedzieliśmy na necie od 23 do 7 rano, wyszukiwarki: Altavista, WP z tego co pamiętam, do MP3 legendarny Napster, później AudioGalaxy i polska wyszukiwarka Plikoskop. Strony WWW zapisywałem offline aby w domu je poczytać, przynosiłem je do domu na twardym dysku 500mb podłączanym przez "kieszeń" w kafejce. Modemu nigdy nie miałem w kompie, bo wiedziałem, że bym puścił z torbami rodziców. ;) Założyłęm też swoją "stronę domową" na republice od onetu, pierwszy numer GG ... ;) Takie były moje początki w sieci, później przyszedł 2001 rok i stałe łącze 128kbit z kablówki, więc dalej poszło z górki ... ;)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

IRC - aż się łezka w oku kręci

Z tego co pamiętam to nawet miałem jakaś przeglądarkę internetowa pod DOS-a nazwy nie pamiętam.

Zawsze jak mi internet trochę zwalnia (tak poniżej 2048 kb/s) to sobie wspominam czasy modemowe (8 kb/s)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności