Skocz do zawartości

każda krytyka mile widziana :P

kshysieq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio stworzylem stronkę i jakość przebrnąłem przez dodanie jej do google ... (jeszcze nie wiedzialem o tym forum) a strona tworzona w java scripcie ni jak nie chciała zostać zindexowana :D

nareszcie udalo sie wiec chcialem sie pochwalić :D chociaż nie spodziewam się zachwytu :hi:

kshysieq.jit.pl

pozdrawiam

kshysieq

2taj znajdziesz darmowe materiały z różnych dziedzin :)

witaj

stronę otworzyłem w operze, no i niestety po raz kolejny, ktoś skarcił mniie za to że jej używam.

Menu rozwijalne "chowa" sie pod tekst z prawej strony, uniemożliwiajac mi przeczytanie go (widzę jedynie dwie pierwsze literki).

Ponadto mimo uporu i naciskanie tych "dwóch widocznych" nie wszystkie sie dają nacisnąć.

Menu górne taki kwiatek:

<a href="html://kshysieq.jit.pl">o mnie</a>

;)

No i skoro zajmujesz się programowaniem w Xhtml to popraw i to:

This page is not Valid (no Doctype found)!

Failed validation, 24 errors

, ogólnie w kodzie duży bałagan.

W sumie tematyka jedynie ciekawa

pozdrawiam

Uf... :P

błędy (przynajmniej te z podstawowych validatorów) usunięte

ale mam problem z operą, zainstalowałem ją i okazało się że rzeczywiście nie jak nie jestem wstanie "wyciągnąć" menu z pod iframe (wcześniej właziło mi tylko pod .flash'a

nie umiem :) musz poczytac ... - problemu z operą nie jestem w stanie teraz rozwiązać

może ktoś już się z czymś takim borykał ?????

pozdrawiam

problemu z operą nie jestem w stanie teraz rozwiązać

może ktoś już się z czymś takim borykał ?????

pozdrawiam

101413[/snapback]

Hmmm... faktycznie pod Operą strony nie da się normalnie przeglądać. Nie wiem jak uporać się z rozwiązaniem problemu przy takiej formie menu jaką masz teraz. Nie jest to pierwsza strona, na której rozwijane menu chowa się pod ramkę. Zawsze, gdy trafiam na rozwijane menu w js połączone z ramką nigdzie nie mogę sie dostać :P.

Może po prostu zmień troche formę menu - i zamiast linków wysuwanych w prawo - daj np. rozwinięcie do dołu. Chyba, że jesteś mocno przywiązany do obecnej formy menu :). Ale w takim wypadku albo znajdziesz rozwiązanie problemu, albo musisz się pogodzić z utratą gości używających Opery. Tego ostatniego rozwiązania osobiście nie polecam :).

maqbaq >> Jak jesteś kobietą tą co na avatarze to ja chce korepetycje z JavyScript u ciebie.

Płace w naturze i gruszkami

P.s Strona ładna. Tylko zmniejszyłbym czcionkę na 08px i stylistyke textu.

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Stronka spoko. Radzilbym jednak zmienic strukture dokumentu i przejsc z ramek na warstwy.

A najbardziej podoba mi sie pani doktor :D Chyba wpadne na konsultacjach :)

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

czcionka na 8px

nie da się :) ja mam rozdziałkę 1600x1200 i nic wtedy nie widać - już sprawdzałem

Radzilbym jednak zmienic strukture dokumentu i przejsc z ramek na warstwy.

czy mógłbym prosić o jakieś konkrety ??? tzn o co chodzi z tymi warstwami ?? chodzi Ci o <div></div> ??

pozdrawiam

czcionka na 8px

nie da się :blink: ja mam rozdziałkę 1600x1200 i nic wtedy nie widać - już sprawdzałem

To zrob relatywna. Kazdy sobie ustawi jak mu pasi.

Radzilbym jednak zmienic strukture dokumentu i przejsc z ramek na warstwy.

czy mógłbym prosić o jakieś konkrety ??? tzn o co chodzi z tymi warstwami ?? chodzi Ci o <div></div> ??

102424[/snapback]

Tak. Chodzi o divy. Tu masz info: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=5636

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Witam,

na warstwy jeszcze nie przeszedlem :) ale juz sie zapoznaje z literatura :) dzieki za rade :D

co do menu to problem rozwiązał się sam :D

https://snapshot.opera.com/windows/w90p1.html

w "dziewiące" działa bez problemu

to wracam do pracy :P

pozdrawiam

co do menu to problem rozwiązał się sam  :D

https://snapshot.opera.com/windows/w90p1.html

w "dziewiące" działa bez problemu

105039[/snapback]

Pozornie - na razie oficjalnie dostępna jest wersja 8.5 - a na niej problem z menu istnieje. I jestem przekonana, że większość polskich uzytkowników Opery nie przesiądzie się na wersję 9.0 dopóki nie będzie dostępne spolszczenie. A nawet wtedy część użytkowników nadal będzie korzystać z wcześniejszych wersji Opery. Zwłaszcza, że jak informuje tekst na stronie, do której link podałeś - w nowej wersji pojawiają się zmiany, które mogą spowodować problemy z pocztą w dotychczasowych wersjach. Jeśli uznałeś, że pojawienie się dziewiątki w wersji przedpremierowej rozwiązuje problem - Twoja wola. Jednak w ten sposób wykluczasz część internautów z grupy gości Twojej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności