Skocz do zawartości

Wybicie się na rynku amerykanskim

seomaster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio zaczalem dzialac na rynku amerykanskim, chce pozycjonowac frazy niszowe (maks. 10000 odwiedzin miesiecznie). Strony w TOP 3 na frazy ktore wybieram czesto nawet nie sa dobrze zoptymalizowane wiec lepiej dla mnie.

Problem mam z pozycjonowaniem (zdobywaniem bl). Nigdy wczesniej nie dzialalem na USA rynku.

W polsce zdobywamy linki przez : precle, katalogi, komentarze, link na stronach, swl.

A teraz pytanie:

Jak zdobywac linki w USA?

Wiem ze precle, katalogi i swl nie sa za bardzo znane.

Obecnie staram sie cos zdzialac Scrapeboxem ale obawiam sie ze bedzie to za malo.

Doradzcie mi jak moge zdobyc linki na USA rynku ;)

Tworzyć zaplecze i katalogować ? Spora baza katalogów:

https://www.directorycritic.com/free-directory-list.html

EDIT:

Jedyna bariera jaka jest to językowa. Jeśli język angielski znasz bardzo dobrze, to nie będziesz miał problemów z wybiciem się.

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Rynek amerykański daje Ci więcej możliwości zdobywania linków niż u nas, zwróć uwagę, że wszystkie dobre autmaty bazują na anglojęzycznych adresach, a wchodzisz na lepsze zagraniczne forum SEO i masz pełno ofert budowania linków: blasty SB, Xrummer, submisje w katalogach, spamiarki pod społecznościówki, masowe budowanie kont społecznościowych, spamowanie galerii i jeszcze więcej...

Jeden minus, jeżeli mialbyś wszystkie usługi kupować to dużo więcej funduszy potrzebujesz niż u nas.

Weź też pod uwagę, że w USA jest znacznie większa konkurencja w SERPach. Stany są atakowane przez ludzi z całego świata( Polska to rynek oddzielony barierą językową). 10k uników miesięcznie może przynieść całkiem wysokie dochody z AdSense nie mówiąc już o zyskach z prowizji od sprzedaży - np. clickbank czy CJ.

Konkurencja jest ogromna ale zyski potrafią być proporcjonalnie wysokie - poszukaj na BHW starszych wypowiedzi użytkownika bizroot - opisał dokładnie jak zarabia na adsense 700$ dziennie ;)

Ciemna strona mocy!

IT pozycjonuje na rynku w USA - podpytaj :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności