Skocz do zawartości

Hostnine - pobrali Wam 2 razy kasę za tą samą fakturę?

Kesera

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekaw jestem czy w Hostnine jest standardem, że gdy klient opłaci fakturę przed czasem to po kilku dniach sami pobierają drugie tyle z konta paypal?

Mam potwierdzenie dwukrotnego opłacenia tej samej faktury.

Ciekaw jestem czy są szanse na odzyskanie pieniędzy czy po prostu oleją człowieka, bo w sumie ok. $90 to dla nich jak splunąć?

EDIT: Tak przy okazji to skąd mieli hasło do mojego konta paypal?

Jest takie coś: klikasz na profil i tam masz "moje płatności wstępnie zatwierdzone". "Subskrypcje" które paypal automatycznie opłaca.

Kiepsko - trzeba będzie zacząć czytać regulaminy bo pewnie znowu się pojawią [ nierzetelni partnerzy ], którzy zamiast pojedynczej płatności będą ustawiali subskrypcje i wpisywali w regulaminy jakieś bzdury o zawarciu umowy na 8 lat.

Jak nie odpiszą - dzwoń do paypala niech anulują płatność (tę ręczną).

Hostnine jest dziadowski i będę pisał o tym gdzie tylko mogę. Miałem u nich rok resellera i nigdy więcej. Konta raz chodzą, raz nie, kasy za niedziałający czas nie oddadzą, nie przedłużą też okresu usługi, chyba że każdy 'pad' i jego czas zgłosisz w jakimś tam panelu. Poza tym też próbowali sami ściągnąć kasę za kolejny rok... ale jakoś to przewidziałem i pozmieniałem dane karty kredytowej. Swoją drogą dlaczego trzymają nr kart w bazie?! P ich supporcie nie chce nawet pisać...

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Fakt, że tych regulaminów i tak nikt nie ma czasu czytać a druga sprawa, że bez prawnika ich nie zrozumie. No niestety ja się tak naciąłem. Znaczy nie na zbyt duże pieniądze bo 40 złotych a jednak :P Do tej pory to był najbezpieczniejszy sposób płatności. Chociaż to i tak lepsze niż karta (nawet z 3D Sec).

Dzwoniłem do PP, kobieta stwierdziła, że mogę anulować subskrypcję ale nie wiadomo, czy firma nie wysunie wobec mnie jakichś roszczeń. No to ja na to, że firma jest za granicą więc mogą mnie w d* pocałować :) Po prostu trzeba piętnować 0szustów a za takie śmieszne "umowy" (ciekawe gdzie jest podpis?) nie płacić.

A hostnine nie jest taki zły. Można się zwykle z nimi dogadać :)

Racjonalne? Czytanie kilku stron A4 prawniczego bełkotu przed zakupem każdej bzdury? Tego i tak średnio inteligentny człowiek w życiu nie zrozumie. Konto hostingowe to 5-10 złotych miesięcznie. Czemu nikomu się nie wydaje racjonalne czytanie regulaminu przed zakupem kurczaka na obiad?

Po wkręceniu w jakąś "umowę", gdzie prawdziwa cena i czas jej trwania znajduje się w regulaminie racjonalnym byłoby:

1. wysłanie pisma do firmy, że nic nie podpisywaliśmy

2. powiadomienie UOKiKu

3. udanie się na policję w celu zgłoszenia próby wyłudzenia

Przechodzimy do kolejnego punktu, jeśli poprzedni nie skutkuje... niestety pewnie jak większość osób nie mam na to czasu, więc [ nierzetelni partnerzy ] mogą sobie przy cenach usług i w koszykach zamówień pisać cokolwiek :)

Czytając regulamin przez godzinę jestem 50 zł. w plecy, a czas to pieniądz.

Godaddy nie pobiera 2x za domenę, jeśli została opłacona wcześniej mimo że miałem aktywną subskrypcję na koncie paypal.

Ten regulamin kosztował mnie (i wielu, wielu innych) 3 stówy https://www.ogicom.pl/dokumenty/regulaminy/...wania_stary.pdf

19. Umowa-zamówienie zostaje zawarta na

czas określony12 miesięcy, po czym

przekształca się w umowę nas czas nieokreślony

z 3-miesięcznym terminem wypowiedzenia. Za

skutecznie dostarczone wypowiedzenie uznaje

się przesłanie wypowiedzenia listem poleconym

na adres siedziby Ogicom /Klienta.

a najlepsze że zawierałem umowę z blink.pl na zupełnie innych zasadach, co więcej regulamin był konsultowany z uokik...

tego gościa łapnęli na dużo większą sumę https://andrzejwilczak.blog.onet.pl/Ogicom-...2,ID409528703,n

yahoo niedawno też mnie wycyckało na 2 stówy, skapnąłem się po pół roku że pobierali mi z karty kasę, mimo że anulowałem subskrypcję - błąd systemu

Ogicom - następni [ nierzetelni partnerzy ] - jak domeny.pl i pobieraczek. Raz nawet gadałem z kobietą z ich supportu na jakimś forum. Stwierdziła, że to klienci sami chcą podpisywać takie umowy i to im odpowiada. Ale chyba każda średnio inteligentna małpa sama lepiej wie, komu te umowy odpowiadają :)

Z tym to już się powinieneś serio wybrać gdzie trzeba.

Nic tylko zakładać darmowe hostingi i ogłaszać upadłość, później można sprzedawać klientów do takich krzaków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności