Skocz do zawartości

Przykład (pseudo)cloackingu

Rekomendowane odpowiedzi

No to wreszcie jak? Co SPAM CO nie Spam??

Przecie <div> co go nie widać to też spam?

:D  :)  B)  B)  B)

Jak najbardziej można to nazwać spamem tak jak i wszystko co ma na celu podwyższenie rankingów w wyszukiwarkach.

Przykład podany wyżej jest akurat bardzo prymitywny i łatwy do wytropienia.

Tak jak wcześniej napisałem, jeżeli ktoś chce się upierać przy nazywaniu różnych metod Spamem to może wszystkie działania służące pozycjonowaniu tak nazwać.

Według mnie użycie CSS jest bardzo dobrą metodą do zmiany wyglądu strony.

Przed CSS trzeba było używać cloaking, bo strona z tagami <Hx> była poprostu brzydka, ale teraz przy włożeniu w to pracy i czasu można zrobić stronę dobrze zoptymalizowaną i ładną.

Trzeba pamiętać też o tym że tekst w linkach jest jednym z najważniejszych czynników.

Mniej prymitywna metoda jest np. doorway page, która będzie również miała jakąś wartość dla użytkowników.

Tak jak wcześniej napisałem, jeżeli ktoś chce się upierać przy nazywaniu różnych metod Spamem to może wszystkie działania służące pozycjonowaniu tak nazwać.

Według mnie użycie CSS jest bardzo dobrą metodą do zmiany wyglądu strony.

Przed CSS trzeba było używać cloaking, bo strona z tagami <Hx> była poprostu brzydka, ale teraz przy włożeniu w to pracy i czasu można zrobić stronę dobrze zoptymalizowaną i ładną.

Trzeba pamiętać też o tym że tekst w linkach jest jednym z najważniejszych czynników.

Mniej prymitywna metoda jest np. doorway page, która będzie również miała jakąś wartość dla użytkowników.

<h1 id="coś"> i tak zrobić to coś aby wyglądało jak normalny tekst?

A czy te linki mogą być na pozycjonowanej stronie?

tzn jak mam www.inkaso.pl to na niej zdanie ze słowem inkaso linkujące do www.inkaso.pl?

doorway page - taka strona która się zaraz zamienia w tą co trzeba?

np. tak jak https://www.merlin.com.pl/

<h1 id="coś"> i tak zrobić to coś aby wyglądało jak normalny tekst?

A czy te linki mogą być na pozycjonowanej stronie?

tzn jak mam www.inkaso.pl to na niej zdanie ze słowem inkaso linkujące do www.inkaso.pl?

doorway page - taka strona która się zaraz zamienia w tą co trzeba?

np.  tak jakhttps://www.merlin.com.pl/

Jak najbardziej <h1> powinno byc na stronie pozycjonowanej.

Strona doorway powinna prowadzić do strony na którą chcesz wysłać klientów.

Merlin mi się nie zamienia :?

A mi zamienia - najpierw taki biały i czarny tekst a potem właściwy sklep :-)

CZyli h1 tak jak napisałem w css

A doorway - automatycznie, w mgnieniu oka czy przez interwęcje przeglądajacego?

i jak to jest że mi tak szybko odpisujesz, bo ja zaglądam co chwile i patrze czy jest nowy post do tematu?

A mi zamienia - najpierw taki biały i czarny tekst a potem właściwy sklep :-)

CZyli h1 tak jak napisałem w css

A doorway - automatycznie, w mgnieniu oka czy przez interwęcje przeglądajacego?

i jak to jest że mi tak szybko odpisujesz, bo ja zaglądam co chwile i patrze czy jest nowy post do tematu?

doorway może być automatycznie przekierowujący albo z interwencją przeglądającego. Zależy co się chce osiągnąć. Jeżeli doorway ma jakąś wartość dla przeglądającego to bym nie przekierowywał automatycznie. Wtedy nikt nie musi wiedzieć o tym, że jest to doorway i mniej ludzi będzie mówiło spam.

Akurat mam trochę czasu i szybko odpisuje. :D

Używają meta refresh, ale u mnie jakoś nie przekierowuje. Może ich serwer jest wolny i teraz dłużej zajmuje przekierowanie.

Przy użyciu meta-refresh bym dał opóźnienie conajmnie 5 sekund, wtedy wyszukiwarki nie uważają tego za spam, tylko za zmianę adresu.

Nie mam pojęcia o klikohicie.

UUU. całą masa takich specjalistów

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000" link="#000000" vlink="#000000" alink="#000000" style="margin-bottom: 0; margin-left: 0; margin-right: 35px; margin-top: 0;"

onload="location.replace('https://aman.pl/?sklep=1')">

,

na www.aman.pl

onload="location.replace czy to leprze od meta-refresh?

To jest użycie javascript. Jeżeli ktoś ma wyłączony javascript to nie przejdzie dalej. Poza tym oni powinni mieć normalny link na tej stronie do swojego celu.

Trudno powiedzieć czy to jest lepsze czy nie. meta-refresh wyszukiwarka widzi jako przeniesienie a javascriptu raczej narazie nie widzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności