Skocz do zawartości

Częstotlwość nasilenia ruchu internetowego

Hirek

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio w systemie statystycznym mam około 100 firm - Duże i małe. Uśredniłem wyniki i ni w ząb nie czaję skąd są takie spadki i wzrosty trendów. Tak jakby pół Polski zmówiło się, że w niedziele 15 nie będą wchodzić do Internetu.

Wtedy nazywam to dziwnym dniem. Są też nie oczekiwane wzrosty.

- Co internauci robią w tym czasie gdy ich nie ma ?

- oglądają Małysza ?

To że trend jest różny mnie nie dziwi. Ale skąd się biorą takie odchylenia od trendu ?

Każdego 10 można zobaczyć największy ruch internetowy - wszyscy dostają wypłaty i szał zakupów po sieci. To widać i po konwersji i po ruchu.

Najlepsze są poniedziałki bo w poniedziałek jest najwięcej ludzi w sieci.

Czy ktoś potwierdza moje obserwacje ?

Jak sądzicie dlaczego tak się dzieje ?

Jak przewidywać wzrosty ?

nie wiem czy to do konca poprawne wnioski. (mam na myśli 10 dzień miesiąca czy teoria o poniedziałku). w moim przypadku bardzo często środa się wybija pozytywnie. Ostatnio zaskoczony jestem wzrostem zainteresowania (od początku roku) jednej z pozycjonowanych stron, mimo, że frazy są cały czas na tym samym poziomie (top3) to ruch znacznie się zwiększył. Treny pokazują, że to wręcz martwy sezon dla tej branży (osobiście nieoczekiwany ruch tłumaczę podwyżką vatu, a co za tym idzie podwyżką cen za oferowane usługi u konkurencji). Myślę, że duże znaczenie ma branża i pewnie jakieś inne czynniki pzdr

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności