Skocz do zawartości

Dobrze podlinkowane -

fotolukasso

Rekomendowane odpowiedzi

- zaplecze to jakie?

chodzi mi o ilość linków w Yahoo które są w jakimś stopniu miarodajne...?

chodzi o to żeby nie pchać się zbytnio w linkowanie zapleczówek.

dzięki za podpowiedzi z góry

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Ja na stronach zapleczowych blokuje roboty Yahoo, tak żeby po wpisaniu w Y link:strona-docelowa.pl nie było widać linków z zaplecza. Wyjątkami są zaplecza, które nie są robione tylko pod roboty, i jest szansa że będą generowały jakiś ruch, wtedy czasami dopuszczam Yahoo (choć też nie zawsze).

A jak linkuje? Standardowo: Publiker (cała baza, co wejdzie do indeksu to wejdzie), ScrapeBox, precle (inne niż w Publikerze), precle i wpisy w katalogach dopalam ScrapeBoxem; jak zaplecze jest stroną dla ludzi to próbuje dodawać do SEOKatalogów (wszystko zależy od poziomu zaplecza); i od czasu do czasu blast z Xrumera. No i linkuje zaplecza między sobą na zasadzie koła: A -> B -> C -> [..] -> A.

Aby się ustrzec sytuacji gdy zaplecze mi wyskoczy w SERP'ach wyżej od strony docelowej to linkuje je synonimami.

Są dwie metody albo idziesz na ilość, wrzucasz automat i linkujesz zaplecze na webmini i podobnych, dzięki temu masz kilkadziesiąt-kilkaset marnych linków, ale linków, albo spróbujesz zdobyć mniej linków ale mocniejszych z lepszych stron, w związku z tym ze nikt nie zna algorytmów googla ciężko ocenić co jest lepsze, co daje większą moc zapleczu, ale automat wymaga mniej zachodu oczywiście jak go się ma i umie używać ;).

w sumie starałem się polecieć z zapleczem po 20-40 katalogach Vip z listy mary i dodatkowo dodaję linki na tematycznych forach.

Nowe artykuły szybko się indeksują ale w moim amatorskim wydaniu pozycjonowania to piszę raz na kilka dni jak robotę "przepchnę".

Dlatego pytałem czy jest jakiś przybliżony "standard" tak aby dodać zaplecze do np: 100 katalogów i lecieć z drugim. Czy to wystarczy - czy raczej systematyczność dodawania jest tu istotna.

Dodam że wczoraj albo dziś miałem update PR na swoich stronkach i dość solidnie katalogowany blog - zaplecze spadł z 1 do 0 :)

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

No tak tylko nie wszyscy mają tak dobre zaplecze jak Ty, żeby dodawać je do wartościowych katalogów stron bo od razu zostaną odrzucone przed modów :)

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

@Dobrze podlinkowane zaplecze - to jakie?

To takie, które przekaże docelowej stronie wystarczająco dużo mocy, żeby pięła się w górę w wynikach. Innej odpowiedzi na to pytanie nie ma.

Ktoś Ci powie, że linkuje swoje zaplecze na zasadzie koła, ktoś wstawia linki site-wide, a ktoś tylko w treści, ktoś wrzuca swoje zaplecze tylko w automat, a jeszcze ktoś inny ma na tyle wartościowe strony, że spokojnie doda je do wielu SEOKatalogów i tak można wymieniać bez końca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności