Skocz do zawartości

Chcę sprawdzić technikę pozycjonowania konkurneta

rudybronx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was, chciałbym zapytać o taką rzecz: Pozycjonuję stronę www.eurocup.org pod frazę Euro 2012. Staram się umieszczać ją w porządnych katalogach i na stronach o wys. PR.

Jednakże jeden z konkurentów www.euro-2012.in radzi sobie lepiej i chciałbym poznać jego sposób i technikę.

Skoncentrował się on na ilości a nie na jakości linków.

Zauważyłem, że na większości stron do niego prowadzących nie ma widocznego linku. Link musi być gdzieś ukryty bądź robione jest to w jakiś inny ciekawy sposób.

Czy ktoś mógłby zerknąć na linki do tej strony i powiedzieć mi: jaki sposób daje takie dobre efekty?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Daniel

Przechwyciło dla mnie niedawno domenę 1.edu.pl. Podobała mi się wizualnie oraz wydaje mi się, że ma szerokie możliwości zastosowania (np. dużo jest szkół o numerze 1). Po czasie sprawdziłem, że ma historię, wcześniej był tam katalog stron.

Po wpisaniu site:1.edu.pl pojawiają się zindeksowane podstrony, ale nie pokazuje się strona główna. Czy to znaczy o banie domeny, czy też tylko wyindeksowało stronę główną?

gdyby byl ban nie byłoby nic dla site zwracane - wyindeksowana jest główna a zaraz będa nastepne bo skoro nie ma serwisu G usunie całość zaindkesowanych stron.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ktoś kto zajmuje się pozycjonowaniem tej strony, zapewne umieszcza linki na swoim zapleczu, to skuteczna metoda, którą stosują prawie wszyscy na tym forum

Dzięki Arkaszka, a czy możesz mi jeszcze wytłumaczyć pewien ważny szczegół odnośnie budowania zaplecza:

Podobno strony zaplecza powinny być na różnych IP. Czy możesz polecić mi w miarę taniego usługodawcę hostingu oferującego różne IP na jednym koncie?

tamta strona ma szanse polecieć za linki ze stopki. A w ogóle to przeanalizuj obie strony i porównaj - na oko www.euro-2012.in "ma więcej treści". Linki, linkami ale zawsze warto zacząć od audytu strony i konkurencji.

Ok, Visioner a czemu ma polecieć za te linki na stopce? Chodzi o ich ilość, temat czy w ogóle linki w stopce prowadzą na manowce B)

Podobno strony zaplecza powinny być na różnych IP. Czy możesz polecić mi w miarę taniego usługodawcę hostingu oferującego różne IP na jednym koncie?

Np. https://www.ionic.pl/seonic.php - 100 adresów IP za 49 zł netto miesięcznie

https://hukk.pl/pl/?p=hosting-seo - 100 adresów IP od 39 zł miesięcznie (lub 50 IP za 25 zł miesięcznie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności