Skocz do zawartości

Przerwy w linkowaniu

Rafał SGM

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem (chyba na tym forum), że w linkowaniu trzeba robić przerwy.

Była mowa o około 2 tygodniach.

Powód - Google trawi linki porcjami. Musi mieć przerwę, aby przemyśleć jak wysoko podnieść stronę.

Dopiero jak podniesie stronę i będzie ona stabilna można wrzucić kolejną porcję linków.

Co o tym myślicie?

Nie wiem, nigdy nie słyszałem i moim zdaniem to trochę brednie. Przeprowadzał ktoś na to jakieś testy?

Jeśli linkujesz bez przerwy np katalogami to nawet jak przestaniesz na dwa tygodnie to i tak będą Ci linki rosnąć.

Nigdy nie wiesz kiedy moderator katalogu zaakceptuje wpis i kiedy zostanie on zaindeksowany...

Tak więc można stwierdzić, że przyrost jest strasznie nierównomierny. Może być tak, że kiedy przestaniesz to więcej backlinków zaindeksuje

niż kiedy indeksowałeś... Tego nie idzie przewidzieć...

Jeśli to przeczytałeś to na pewno jest to po prostu hipoteza, która jest niesprawdzalna:) Możesz wierzyć w to lub nie, to już Twoja decyzja...

Takie moje zdanie, ale jak wspominałem na początku... Może ktoś przeprowadził testy i naprawdę się to sprawdza, chętnie wtedy zaznajomie się z tym tematem bardziej

Pizzeria Mrągowo to idealny sposób na wyśmienitą kolację.

Potrzebujesz tłumacza? Sprawdź najnowsze tłumaczenia symultaniczne

Powinien zainteresować Cię także najlepszy sklep bramkarski w polskiej sieci.

Ja żadnych przerw nie robię a z tego powodu, że konkurencja nie śpi ;).

Tak jak pisze SeoCastle, nowo dodane linki nie są od razu indeksowane.

Jeśli masz nową stronę to zazwyczaj jej pozycja nie jest stabilna i tu nie ma na co czekać, tylko linkować i jeszcze raz linkować.

Chwilowe zaprzestanie linkowania nie ma prawie żadnego wpływu na pozycjonowanie.Prosty przykład daję 1000 linków w dobrych serwisach i 1000 w gorszych. Przecież to normalne że w tych lepszych np. 30 procent będzie w indeksie na 2 dzień, a w tych gorszych może nigdy a jak już będą powoli to przyrost i tak będzie powoli.Po 2 niech mi ktoś wytłumaczy co to jest naturalne linkowanie w google? 2 linki codziennie, a może 10, 20, 100 albo 1000?Tylko jeśli takie linkowanie byłoby naturalne to jak skłonić ludzi aby linkowali codziennie po np.10 linków?Nie popadajmy w paranoję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności