Skocz do zawartości

Przenoszenie forum na inny hosting

tojan3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
breja, zapewne wuiecej od Ciebie ;]

https://www.emule-polska.pl IPB (wczesniej phpbb ale siadalo)

https://www.wififorum.pl phpBB (spore modyfikacje skryptu zwiazane z SEO sam robilem)

https://www.gsz.naforum.pl punBB (duze modyfikacje skryptu zwiazane z SEO sam robilem)

i nie wyskakuj z tymi znajomi.biz co ma kilka postow i syfiaste przemo

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

www.przyjaciel.org

www.forum.apronet.pl

www.rozmowki.devtown.net

www.gniewni.com

cos jeszcze?

dodatkowo stworzyłem kilka styli do phpBB i phpBB by Przemo a takze zmodyfikowłaem kilkanascie for.

Na wszystkich tych forach albo jestem administratorem albo administratorem technicznym.

Wielki znwca sie znalazł ;]

nie mam zamiaru sie z toba wykłucac., ale wymien mi 3 sensowne powody dlaczego forum przema jest złe.

zapraszam na www.znajomi.biz

Pfff wszystkie na skrypcie Przema.

Forum Przema jest (wady):

- kobylaste z wieloma nieprzydatnymi dodatkami

- archaicznie napisane (czesciowo spuscizna po phpBB)

- wymagajace w stosunku do serwera

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

3. co do wymagan to raczej nie, bo aktualna wersja nie obciazac bedzie bazy danych.
Powiedz mi, ile zapytań do bazy robi forum Przema gdy np. chcesz przeczytać posta ? Jeżeli wszystko ma być łatwo konfigurowalne, to traci się na wydajności, nie ma cudów. PhpBB2 jest napisany w taki, a nie inny sposób i sam Przemo nie nada mu szybkości, wręcz przeciwnie, setka hacków dodaje dodatkowe zapytania do bazy. Być może masz forum z małą ilością użytkowników i dla takich potrzeb jeszcze serwer daje radę. Jednak, gdybyś miał ich 10x tyle, to pewnie wystąpiłaby klęska urodzaju.

Jeszcze kilka miesięcy temu na tym forum sam broniłem phpbb2, jednak wraz ze wzrostem wiedzy na temat php zmieniłem zdanie.

Dała matka rozum? To kombinuj.

3. co do wymagan to raczej nie, bo aktualna wersja nie obciazac bedzie bazy danych.
Powiedz mi, ile zapytań do bazy robi forum Przema gdy np. chcesz przeczytać posta ? Jeżeli wszystko ma być łatwo konfigurowalne, to traci się na wydajności, nie ma cudów. PhpBB2 jest napisany w taki, a nie inny sposób i sam Przemo nie nada mu szybkości, wręcz przeciwnie, setka hacków dodaje dodatkowe zapytania do bazy. Być może masz forum z małą ilością użytkowników i dla takich potrzeb jeszcze serwer daje radę. Jednak, gdybyś miał ich 10x tyle, to pewnie wystąpiłaby klęska urodzaju.

Jeszcze kilka miesięcy temu na tym forum sam broniłem phpbb2, jednak wraz ze wzrostem wiedzy na temat php zmieniłem zdanie.

104226[/snapback]

różnic az tak wielkich nie ma

w nowej wersji Przema - czytanie posta - ok 12-14 zapytan

na tym forum ok 10 zapytan

czas porównywalny

bardoz duzo zapytan bylo ale w starszych wersjach Przema i to racja bardzo mulilo serwer i szybkosc dzialania noawego forum, miejmy nadzieje ze nowa wersja bedzie w miare stabilna

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Byc moze. forumcm.net (porownywalne wielkoscia z tym) musialo sie przeniesc na dedyka, bo zajechalo normalne konto. Po przesiadce dalej czasami sa problemy z wydajnoscia. Trudno ustalic przyczyne. Wiem jednak jakie sa wyniki wywolania strony glownej: Strona wygenerowana w 0.15 sekundy. Zapytań do SQL: 73 (pamietajcie, ze to dedyk).

Byc moze. forumcm.net (porownywalne wielkoscia z tym) musialo sie przeniesc na dedyka, bo zajechalo normalne konto. Po przesiadce dalej czasami sa problemy z wydajnoscia. Trudno ustalic przyczyne. Wiem jednak jakie sa wyniki wywolania strony glownej: Strona wygenerowana w 0.15 sekundy. Zapytań do SQL: 73 (pamietajcie, ze to dedyk).

104302[/snapback]

a ile userow przeglada forum w szczytowym momencie? (bez skojarzeń B) )

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Norma to jest ok 50 osob. Mowie tu o sredniej w czasie dnia. Z tego ok polowa niezalogowanych. Zdarzaja sie sytuacje, gdy zalogowanych jest ok 60-70 i do tego jeszcze 20 gosci. Takie sytuacje wcale nie sa wyjatkami B)

www.przyjaciel.org

Najwięcej użytkowników 17 było obecnych 2005-11-08, 20:13

www.forum.apronet.pl

Najwięcej użytkowników 6 było obecnych 2005-05-31, 12:45

www.rozmowki.devtown.net

Najwięcej użytkowników 11 było obecnych 2005-09-09, 21:00

www.gniewni.com

Najwięcej użytkowników 13 było obecnych Pon Wrz 12, 2005 8:03 pm

Nie rozsmieszaj mnie.

PS te ostatnie pod opera to kaszana

Dodam ze IPB keszuje wyniki wiec ma sie nijak 9 zapytan ipb do 10 phpbb

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności